Xtreme Addict Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 no, ta podstawka to badziew troche ale ciekawe ile bedzie kosztowac w polsce. jednak jestem niemal pewny ze osob ktore to kupia nie bedzie zbyt wiele, na palcach jednej reki bedzie mozna policzyć. pewnie nie będzie dostępna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Linoge => ten standard zasilania to ESP12 czy jakos tak, na mobo pod intela jest juz od dluzszego czasu. m.in. jest to na moim asusie i dziala z wetknieta tylko jedna 4 pinowa wtyczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Linoge => ten standard zasilania to ESP12 czy jakos tak, na mobo pod intela jest juz od dluzszego czasu. m.in. jest to na moim asusie i dziala z wetknieta tylko jedna 4 pinowa wtyczka. Dokładnie. Pod A64 też wyszły płyty, które posiadały taką wtyczkkę zasilającą, m.in. sapphire RD580 i po wetknięciu wtyczki 4-pin z mojego chiefteca nie było żadnych problemów. Ja się martwie bardziej o chłodzenie - posiadam ninję i chyba nijak nie będzie można tego zamontować na AM2. :angry: EDIT - dostałem odpowiedź od Scythe - firma nie zamierza wydawać koszyczka, który by umożliwił zamontowanie obecnych coolerów tej firmy na socket AM2. Taka możliwość pojawi się tylko w nowszych produktach. No ładnie :( Swoją drogą szybkość reakcji na moje zapytanie do scythe europe jest naprawdę godna podziwu - po dwóch godzinach miałem odpowiedź, a na odpowiedź od scythe USA czekam od piątku. Edytowane 22 Maja 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 no niestety AMD zrobilo brzydki numer ze zmiana sposobu mocowania coolerkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 no niestety AMD zrobilo brzydki numer ze zmiana sposobu mocowania coolerkow. Ja bym powiedział że brzydki numer był ze zmiany 4 na 2 śruby montażowe a teraz to wrócili do lepszego pomysłu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 dla mnie to i tak gance gal ;] zmiany AMD mnie jakos mniej obchodza ostatnimi czasy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 dla mnie to i tak gance gal ;] zmiany AMD mnie jakos mniej obchodza ostatnimi czasy [; Fajnie że podzieliłeś się z nami swoją opinią mimo iż nie bardzo na tema to jakoś średnio „wypadało”… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZHRANC Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 eee dfi to dla cienki bolkow sa najlepsze sa asrocki i ecs'y a reszta to lowendowe jednorazowki jak mozna takie urojenia na forum wypowiadac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 jak mozna takie urojenia na forum wypowiadac mysle ze chyba nie wyczules ironi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZHRANC Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 mysle ze chyba nie wyczules ironi :wink:moze dlatego ze czytalem wiele strasznych wypowiedzi tego Pana np w temacie o optku 144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 moze dlatego ze czytalem wiele strasznych wypowiedzi tego Pana np w temacie o optku 144 [OT] Bo wypowiedz tego pana się pomija a nie czyta. [/OT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) po naszemu ;) http://pclab.pl/art19897.html edit. i jak widać wielka lipa, nawet OC nie pomoże Edytowane 23 Maja 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 w takim razie na co amd liczyc przeciez zupelna klapa nie przejdzie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 z taka wydajnoscia jaka prezentuje am2 to po wyjsciu conroe amd bedzie chyba sprzedawac swoje proce na kilogramy tymbardziej jesli potwierdza sie zapowiadane ceny conroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delwin Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) z taka wydajnoscia jaka prezentuje am2 to po wyjsciu conroe amd bedzie chyba sprzedawac swoje proce na kilogramy tymbardziej jesli potwierdza sie zapowiadane ceny conroe Na co pewnie liczy AMD (takie dywagacje): a) dotychczasową renomę - zanim sie klienci zorientują... B) przejdzie znowu do sektora tanich i w miarę wydajnych konfiguracji - nie mamy jeszcze wyników najsłabszego Conroe aby sprawdzić czy mają szanse powalczyć w tym sektorze - jeśli nie to pozostanie walka Sempronami ;-) c) zmiana technologii na 0,65 pod koniec roku i istotne podbicie zegarów - przypuszczalnie powinno dać im to może jakieś doszlusowanie z wydajnością do Conroe a może te jakieś 6 miesięcy przetrzymają a jak Conroe wyjdzie np. w sierpniu to jeszcze mniej. Potem jest K-8L, które powinno dać jakiś oddech. Edytowane 23 Maja 2006 przez delwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 kolesie w amd to albo jacys geniusz albo pajace sempy 939 wycofuja i takie tam :| wprowadzaja malowydajne procki za magiczne kwoty a czasami uda im sie trafic w 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Już są, w ofercie narazie bo fizycznie nie ma jeszce - wiem bo pytałem proce w Znaku! A64 i X2 Co do cen to nie jest takźle moim zdaniem, nie? Edytowane 23 Maja 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Wszystko ok, wiele sie niezmienilo od przedpremierowych testow, szkoda ze beda chcieli szybko wycofac s939 z rynku i ceny moga zeswirowac tak jak na SA. Ehh komus trzeba wciskac to ddr2 co lezy na magazynach ;p Edytowane 23 Maja 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 a widzieliście nowe chłodzenie BOXowe? w morde wygląda nieźle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Nowe testy: http://enthusiast.hardocp.com/article.html...W50aHVzaWFzdA== http://www.bit-tech.net/hardware/2006/05/2..._x2_5000/1.html http://www.firingsquad.com/hardware/amd_at..._64_fx_62_5000/ http://www.techreport.com/reviews/2006q2/a...ts/index.x?pg=1 http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...socket-am2.html :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 k|ngp|n + AM2 Nie jest tak tragicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 nie ma co narzekac, te proce co teraz sa na am2 szybko zejda z rynku i zostaną zastapione prze 65nm od amd. beda one pewnie duzo wydajniejsze a pewnie tez sporo sie podkreca, a po wyjsciu k8l w technologi 65nm to intela nikt nie kupi, o ile ceny beda przystepne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Cos na temat oc LINK , krecone procki to x2 4000+ i FX 62. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/attach...=1&d=1148364248 1.58v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 o w pyte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 no to teraz mam dylemat czy czy szybciutko kupowac komp na 939 czy jednak czekac az sytuacja z am2 bedzie klarowna i ceny spadna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 yy te volty to chyba nie są prawdziwe?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 yy te volty to chyba nie są prawdziwe?... cpu-z przy dwujajowcach glupieje. MaSell podal Vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Hym no może ten AM2 taki zły nie będzie i ewentualne braki nadrobi wyższą przeciętną O/C, tylko jakoś bardziej by mnie interesowały wyniki słabszych CPU a nie od razu FX bo na to na pewno stać mnie nie będzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Mnie interesuje oc taniego semprona, gdyby było takie, jak tego x2 którego pokazał Masell, to już byłoby coś o dobrym stosunku cena/wydajność, ale jeszcze płyta z HTT 450 byłaby potrzebna. Edytowane 23 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...