dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Topi? Procesor nie moze się stopić, moze się spalić. Najlepiej nie przekraczać 55c na codzień. te nowe ponoć jednak się topią - wystarczy nieszczelne wc. dlatego najlepszym rozwiązaniem jest wc zewnętrzne czyli tzw. wychodek w którym temperatura jest zwykle niższa z uwagi na lepszą wentylacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 te nowe ponoć jednak się topią - wystarczy nieszczelne wc. dlatego najlepszym rozwiązaniem jest wc zewnętrzne czyli tzw. wychodek w którym temperatura jest zwykle niższa z uwagi na lepszą wentylacje. O_o. Jakos nie moge sobie wyobrazić, ze rdzeń procesora po przegrzaniu zamienia się w coś ciekłego i spływa po pcb :P Hmm...a moze faktycznie tak jest, wole nie sprawdzać na swoim xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 O_o. Jakos nie moge sobie wyobrazić, ze rdzeń procesora po przegrzaniu zamienia się w coś ciekłego i spływa po pcb :P Hmm...a moze faktycznie tak jest, wole nie sprawdzać na swoim xD a masz zewnętrzne wc? jakbyś mial to byś widział jak rdzeń spływa po PCB - niesmaczny widok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Panowie dzieki za zainteresowanie. Tomasz76, masz oczywiście racje. volty są ok ale ponawiam pytanie czy przy tak ogromenj temp. procek by sie stopił/spalił? no bo może jest to bład tego programu pcprobe? zachowałem sie troche histerycznie, bo trzeba było chocby dotknąć radiatora na procku czy jest gorący albo sprawdzic w BIOSIE. ale nie pomyślałem o tym :mur: ale z drugie strony, gdyby było to jedynie błedne wskazanie, to wentyl nie zacząłby wyć po restarcie jak szalony by zbić temperature mam wgrane sterowniki do procka, optimizer oraz aplikacje cool n quiet. w biosie niczego nie grzebalem przed próbami z cool n quiet, gdyż nic takiego w instrukcji nie pisało. aplikacja działała normalnie i - tak jak pisało w recenzjach- wentyl sie wyłączył po jakiejś godzince siedzenia w internecie. ale jako że mam otwarta obudowe, to wiem, ze jego lenistwo nie trwało dłuzej niz 10 min. po czym - z przekory - aby sprawdzic kiedy sie włączy wentyl zapodałem quake 4. na dosłownie 3-4 minuty. w tym momencie procek z pewnoscią zaczął grzac na 2400mhz. po kilku minutach w środowisku 3D zacząłem sie zastanaiwac czemu wentyl sie nie włącza. wyszedłem z gry i włączyłem asusu pc probe. reszte znacie tak czy siak procek wydaje sie byc ok. obecnie wyłączyłem cool n quiet, a w BIOSie właczyłem zabezpieczenie przed spadkiem obrotów wiatraka poniżej 800. powinno mnie ostrzec gdyby to był jednak wadliwy wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 a kiedy wpadniesz ma to by wgrać najnowszy bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 te nowe ponoć jednak się topią - wystarczy nieszczelne wc. dlatego najlepszym rozwiązaniem jest wc zewnętrzne czyli tzw. wychodek w którym temperatura jest zwykle niższa z uwagi na lepszą wentylacje.o tak też chciałbym zobaczyć topiącego się procka :lol2: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 W morele.net 5400 jest już za 750 zł i takie pytanie: Czy wyższe modele mają jakieś lepsze chłodziwo zamontowane? Bo jakbym już się zdecydował to chciałbym podkręcić do psychologicznej wartości 3.0 Ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 po czym - z przekory - aby sprawdzic kiedy sie włączy wentyl zapodałem quake 4. na dosłownie 3-4 minuty. w tym momencie procek z pewnoscią zaczął grzac na 2400mhz. po kilku minutach w środowisku 3D zacząłem sie zastanaiwac czemu wentyl sie nie włącza. wyszedłem z gry i włączyłem asusu pc probe. reszte znacie tak czy siak procek wydaje sie byc ok. obecnie wyłączyłem cool n quiet, a w BIOSie właczyłem zabezpieczenie przed spadkiem obrotów wiatraka poniżej 800. powinno mnie ostrzec gdyby to był jednak wadliwy wentylator. Słusznie bo po 3-4 minutach obciążenia z pewnością było za gorąco CPU bez kręcącego się wentyla (chyba że masz jakiś gigantyczny radiator lub super dobrze wentylowaną obudowę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 a kiedy wpadniesz ma to by wgrać najnowszy bios? a cóż konkretnie da mi najnowszy BIOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 być może rozwiąże Twoje problemy - przynajmniej od tego warto zacząć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 a cóż konkretnie da mi najnowszy BIOS?np, to 0901 2007/03/23 update Opis M2N4-SLI BIOS version 0901 1. Modify not to Clear CMOS when AC Power Loss 2. Create random UUID when DMI is cleared. 3. Update EZ-Flash to B320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witajcie mogę mieć za okazyjną cene ASUS M2N-SLI Deluxe i czy ona jest lepsza od DFI czy nie ?? Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) zdecydowanie dfi jest lepsza , asus ma tylko 1.95v na pamieci a na przykład moje pamiątki potrzebują 2.2-2,3v, no na dfi lepiej procka pokręcisz Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Tomasz76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 zdecydowanie dfi jest lepsza , asus ma tylko 1.95v na pamieci a na przykład moje pamiątki potrzebują 2.2-2,3v, no na dfi lepiej procka pokręciszDeluxe jest sporo lepsza od M2N-E a napięcie na RAM ma do 2,5v. DFI to bardzo dobra płyta z bardzo słabym chłodzeniem (głośnym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus2o Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ludzie to jest temat o nowościach Am2, czyli o dyskusjach na najnowszych prockach i innych nowościach na ta platformę. Ostatnio w 3 tematach na temat X2 zrobił się straszny burdel(Brisbane - Czyli Wszystko O X2 65nm , Nowości Am2, Wszystko O Dwurdzeniówkach Amd). Jak chcesz zasięgnąć rady co kupić to jest do tego odpowiedni dział. Myślę ze należy jakoś inaczej nazwać temat o Dwurdzniówkach bo pokrywa się z tematem o 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgadza się. Ty uważasz, że tak jak jest to jest straszny motłoch. Inny powie, że tak jest ok. A jeszcze inny stwierdzi, że musi tak byc, bo te tematy się róźnią... Ja myślę, że masz rację, ale wyobraź sobie, że chcesz jakiejś ogólnej informacji zasięgnąć, znaleść i musisz przeglądać nie 100, a prawie 300 stron. Tak śrendio fajnie :wink: A co do Twojego pytania, to masz jak byk temat: CO KUPIĆ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ludzie to jest temat o nowościach Am2, czyli o dyskusjach na najnowszych prockach i innych nowościach na ta platformę. Ostatnio w 3 tematach na temat X2 zrobił się straszny burdel(Brisbane - Czyli Wszystko O X2 65nm , Nowości Am2, Wszystko O Dwurdzeniówkach Amd). Jak chcesz zasięgnąć rady co kupić to jest do tego odpowiedni dział. Myślę ze należy jakoś inaczej nazwać temat o Dwurdzniówkach bo pokrywa się z tematem o 65nm.Fajnie masz. Chyba jednak jest jakaś różnica między 90 a 65nm :blink: :?: Nowości am2 są ciągle i jak nie widzisz to nie ma oficjalnego tematu o am2 i ten jest za takowy przyjęty <_< naprawdę nie masz innych problemów? Co do pytania britfanki to było to przecież pytanie o wyższość/niższość asusa nad dfi a nie noobowe pytanie "mam xxx zł jaką płytę kupić na am2 to oc" <_< Nie macie już czego się czepiać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 sory za małe OT ale teraz zauważyłem Kaaban twoją sygnaturkę 16M.. hehe, może się załapę do 2.5ghz, bo w tej oficjalnej wersji to za cienki bolek jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 sory za małe OT ale teraz zauważyłem Kaaban twoją sygnaturkę 16M.. hehe, może się załapę do 2.5ghz, bo w tej oficjalnej wersji to za cienki bolek jestem.Tam większość jest za cienkie bolki ;) PRzy okazji zapraszam całą resztę, superPi naprawdę wciąga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 PRzy okazji zapraszam całą resztę, superPi naprawdę wciąga ;)Ta? to dlaczego tam nie ma zadnego twojego wyniku? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ta? to dlaczego tam nie ma zadnego twojego wyniku? ;]Bo nie są warte pokazania :P Nie z tym procem bynajmniej... :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 wie ktos kiedy maja sie pokazac plyty na rd 690 ns am2 bo niezly chipset ma byc szkoda ze narazie tylko na papierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 http://www.allegro.pl/item183981392_msi_k9..._l_sa_matx.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus2o Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Nope procki AMD już w kwietniu. Jeśli to miała by być prawda to moze już w maju/czerwcu będzie można je kupić. Super, tylko żeby nie wyskoczyli z ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Jestem prawie pewien ze ich nie bedzie w maju/czerwcu ale trzymam kciuki aby nie było "poślizgu"... "Quad core" napewno nie bedzie tani... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Będą czy nie będą, nie wiadomo, bardziej mnie martwi że nikt jeszcze nie widział ES'ek i się nimi nie bawił... core2 na długi czas przed premierą był znany z niesamowitej wydajności, ludzie się nim bawili, a tu nic, ni widu ni słychu. :blink: Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Testował ktoś którąś z tych DFI poza tymi na nf4? ;> Nie widziałem żeby ktoś o nich wspominał w wątku więc nie bijcie jak było :P CFX3200 na 939 nie była zła :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 No jakoś nikt się nimi nie chwalił, ale myśle że one są niespecjalne w porównaiu do tych nf4, po pierwsze drogie, po drugie nf5 jest lipne jesli chodzi o HTT a jakiśch rewolucji poza bajerami nie wprowadza, imo nie ma to jak stare dore nf4 jak dla mnie :P Jestem tylko ciekaw jak ta na ATI się sprawuje, ale cenowo i tak bez polotu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Infinity na NF4 jest na tyle dobra, że więcej już nam nie potrzeba ;) Z tych na NF5 warto przyjrzeć się LanParty (a raczej jej napięciom) B-) Ciekawe jak u niej z HTT, bo bardzo podobny foxconn C51 nie powalał liczbą Mhz. Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 gdzieś widziałem test tej lanparty na NF5 - bez problemu robiła 400Mhz bez zmiany napiecia jak widać nie tylko czipset sie liczy ale przed wszystkim "to w czym siedzi" :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...