hary Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) do tego płyta do o/c od 354zł http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/100231 DFI Ultra2-M2 240zł... Edytowane 20 Października 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 1. W G2 skrócono opóźnienia cache (zajrzyj do tematu o Brisbane i poszukaj linka, którego dał Spookie), co prawda nadal nie będzie tak szybki jak Windsor, ale zawsze jest troszkę lepiej. 2. 4400+ (11,5x) i 4800+ (12,5x) mają wysokie mnożniki - do zrobienia 3GHz i więcej spokojnie styknie taki Foxconn jak mój, za jakieś 220-230zł, czy nawet BIOSTAR T520 A2 za ~190zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) no nie ma sprawy jak ktoś chce to może przecież kupić sobie nawet i asrocka czy ecs za 130-150zł która będzie prawie 3x tańsza od zastosowanego w niej procesora, tylko jest takie powiedzenie ze szkłem sobie du.. nie utrzesz. A ja broń boże nie obstaję tu za intelem bo sam jadę na amd od początku ale nie ma sie tu co czarować że nasze amdki dostały po pupie od intela i koniec. Edytowane 21 Października 2007 przez Tomasz76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 No tak moze i dostaly po tylku, tylko o ile % sa szybsze od amd? Doplacac tylko daltego bo intel jest o jakies 5% szybszy od AMD, to sie nie kalkuluje. Przynajmniej dla mnie bo nie jestem maniakiem podkrecania. Ide zernkac na temat o tym procku intela coz w nim takiego genialnego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 w sumie to nic, ale zobacz wyniki cinebench i super pi w porównaniu do amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 http://www.allegro.pl/item258754601_gigaby...xpcx_dz_2x.html :| :blink: cena jak na am2/am2+ poraża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) http://www.allegro.pl/item258754601_gigaby...xpcx_dz_2x.html :| :blink: cena jak na am2/am2+ poraża Ja myślę że to jest na fali nowego Phenoma po premierze będzie taniej obym się nie mylił.Zresztą to jest chyba high end chipset także cena jest odpowiednia jeżeli nie to zmieniamy na Intela. Edytowane 21 Października 2007 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Dla intela też się znajdzie kilka płyta 1000pln+ i nikt z tego halo nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Dla intela też się znajdzie kilka płyta 1000pln+ i nikt z tego halo nie robi.Ale wątpię żeby ta płyta była warta wydanych na nią pieniędzy, a pod Intela raczej tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 W czym striker jest warty? że człowiek sobie włosy wyrwie zanim dojdzie z nią do porozumienia... i zaoszczędzi na fryzjerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 No np. ;] Mówię raczej o DFI, no z tym, że kosztuje 700zł a nie 900, lub asusy blitz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) No np. ;] Mówię raczej o DFI, no z tym, że kosztuje 700zł a nie 900, lub asusy blitz :P700 zł na nobo, czy wyście poszaleli? Można za 4 - 5 stówek wyrwać naprawdę spoko nobasy, a i to myślę przesada - to nie C2D, tutaj (AMD) nobo jest tańsze przecież. Mam też nadzieje że nowe AM2+ nie zostanie marketingowo wykozystane do dogonienia intelowskiej platformy w kwestii ceny. PS: Dobra DFI Infinity NFUltra II-M2 kosztuje 250 zł, i ktoś mi powie że się nie da zrobić tanio super płyty głównej? Swoją drogą żałuję że KN9 już nie produkują, bo płyta gucio, sam mam i nie narzekam. Edytowane 25 Października 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 PS: Dobra DFI Infinity NFUltra II-M2 kosztuje 250 zł, i ktoś mi powie że się nie da zrobić tanio super płyty głównej?Wiesz... super... ale to jest jednak płyta low end, przestarzały chipset, 3 fazy zasilania procka i parę innych mankamentów by się znalazło. Co nie zmienia że płyta jest dobra do OC, bez zbędnych mi bajerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) mogę podzielić się cenkami MSI na AM2+ :) MSI K9A2 Platinum ~ 680zł (to ta zaprezentowana przez MILANS'a pare postów wyżej) MSI K9A2 CF-F ~ 350zł Dostępne od ok 23.11.2007r czyli lada moment... Edytowane 14 Listopada 2007 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 ty lepiej sie pochwal cenami na proce AMD. ;) jutro premiera? bo chyba jakos 15.11 miało to być ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Jeszcze 5 dni :P http://www.web-shop24.ch/fr/components/Pro...20860217c95f6a3 http://www.tankguys.com/product_info.php?c...roducts_id=1781 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 hmm... cena na poziomie 800 zł ale za to 2,4GHz może być całkiem ciekawie chociaż z drugiej strony OEM Q6600 nie jest w hurcie wiele droższy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 premiera Phenoma 19.11.2007 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Syfem jest cos ponizej nf570 ;) Nie zaprzeczam ze nf5xx to dobry chipset, ale wlasnie ta cena za najlepsze modele.. przeciez mozna za to juz kupic bdb mobo na C2D ;)Ja czytałem bardzo pochlebne testy TF560 Biostara, świetne OC, bardzo dobre kondensatory sekcji zasilania, karta dźwiękowa HD8+2, dobrze rozłożone elementy. Teraz mam pytanie czy Gigabyte na chipsecie 560 jest też taki dobry, bo sporo tańszy? Ja zauważyłem tylko jedną różnicę, czyli dźwięk HD7+1. Ponadto za kilka tygodni będą płyty na chipsecie AMD 770, co o tych płytkach wiecie? Ja wiem, że mają pełna obsługę AM2+ i nowych procków phenom. Czy jeśli cena była by w zasięgu, to jakość będzie wystarczająca? Słyszałem, że mają być poniżej 300pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ossur Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Ja czytałem bardzo pochlebne testy TF560 Biostara, świetne OC, bardzo dobre kondensatory sekcji zasilania, karta dźwiękowa HD8+2, dobrze rozłożone elementy. Teraz mam pytanie czy Gigabyte na chipsecie 560 jest też taki dobry, bo sporo tańszy? Ja zauważyłem tylko jedną różnicę, czyli dźwięk HD7+1. Ponadto za kilka tygodni będą płyty na chipsecie AMD 770, co o tych płytkach wiecie? Ja wiem, że mają pełna obsługę AM2+ i nowych procków phenom. Czy jeśli cena była by w zasięgu, to jakość będzie wystarczająca? Słyszałem, że mają być poniżej 300pln. http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...p;prid=s2AsuM3A za 285 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Syfem to jest NF550 - chyba tylko Biostar TF 550SE jest coś wart. GG na NF560 jest całkiem przywoity - ta sztuka, którą mam, robi z BIOS 320MHz bez podnoszenia napięcia na chipsecie (po podbiciu o 0,1V bryknęła na 340MHz, ale nie testowałem stabilności - tylko załadowałem Windows i przejechałem parę minut Orthosa) - za jakieś 2 tygodnie będzie u nas recka tej płyty. Miałem też przez chwilę w rękach Biostara NF520-A2 na NF520LE (zielony) - zrobił bez problemów na Sempronie 3000+ HTT 325MHz z BIOSu. http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...p;prid=s2AsuM3A za 285 PLN Tego Asusa tak naprawdę jeszcze nie ma w sprzedaży (no chyba, że od środy coś się zmieniło). Poza tym (pisałem chyba o tym na pcl) może być kiepsko z regulacją napięcia na CPU - ale poczekamy - zobaczymy. Edytowane 23 Listopada 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Teoretycznie już po premierze procka X4. czy ktos juz z forumowiczow takowego posiada? W moim sklepie pojawila sie oferta: AMD Phenom X4 9500, 2.2GHz, Socket AM2+, QuadCore, Agena Product Number: HD9500WCGDBOX Ja sie one podkrecaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Tego Asusa tak naprawdę jeszcze nie ma w sprzedaży (no chyba, że od środy coś się zmieniło). Poza tym (pisałem chyba o tym na pcl) może być kiepsko z regulacją napięcia na CPU - ale poczekamy - zobaczymy.Już się zdecydowałem na płytę z amd 770 ale jeszcze muszę wybrać producenta, to, że tych płyt jeszcze nie ma to mnie nie boli bo i tak kupuję ok lutego dopiero :) Wzrost wydajności kart HD38x0 na PCIe 2.0 o 5-20% praktycznie zmusza do porzucenia płyt z PCIe 1.0 bo to się nie opłaca tak marnować moc karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -Winter- Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Teoretycznie już po premierze procka X4. czy ktos juz z forumowiczow takowego posiada? W moim sklepie pojawila sie oferta: AMD Phenom X4 9500, 2.2GHz, Socket AM2+, QuadCore, Agena Product Number: HD9500WCGDBOX Ja sie one podkrecaja? Słabo, testy zagraniczne pokazują, że obecna rewizja do 2.7 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Jetway PA77GTA-VA może być ciekawą płytką na AM2+. Firma raczej niezbyt, ale płyta dobra, tak przynajmniej uważają na ocworkbench, gdzie płyta została wyróżniona. Szczególnie za dobre możliwości OC. link do testów - http://www.ocworkbench.com/2007/jetway/PA77GTA-VT/g1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Jetway = evga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Kolejna dobra płytka od Jetway'a :) - żeby tylko dotarła do Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...