Skocz do zawartości
Neo_x

Colin Mcrae Rally: Dirt

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tylko, że ta gra nie działa zadowalająco ani na x360, ani na 8800 GTX.

Nie mam pojęcia o czym piszesz, gram w te demo kilka godzin na xboxie 360 i żadnych spadków animacji nie zauważyłem, dodam jeszcze, że na ten temat jestem bardzo wyczulony. Jeżeli ktoś chce moge nagrać filmik z gry i potwierdze moje słowa.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Brusiek

Na xO jedyne zauważalne spadki fps są w wyścigu buggy'im. Reszta, jak pisze kucyk jest nonstop płynna, nie jest to stała ramka 60fps ale uczucie prędkości towarzyszy przez cała rozgrywkę.

To ciekawe jak będzie na tych otwartych trasach w wersji pełnej.

A mi się podoba, że nie jest to sim :wink: Tak przynajmniej starcza jeszcze czasu na demolowanie otoczenia ;]

#rockers zadowalająco a "stałe 60FPS" to różnica :P

Edytowane przez Brusiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, a to dobre, najpierw poszukaj w słowniku słowa "symulacja", a pozniej takie brednie wypisuj, pozniej załatw sobie Richard Burns Rally i sprawdz co to znaczy symulacja.

Richard Burns Rally to nawet nie może stać na półce obok Colina!

Gra ci się nie podoba bo za dużo czasu spędzasz przed słownikiem :D

A wracając do tematu, co musiał bym wymienić w kompie żeby to jakoś chodziło?, no i czy finalna wrersja będzie lepiej zoptymalizowana?

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

markee- kupić 8800GTX'a, C2D 3Ghz i 2 GB ramu i będziesz miał te 30-40 fps ba nawet 20fps niekiedy :-P , lub nic nie zmieniaj tylko miej nadzieje że full będzie lepiej zoptymalizowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

markee- kupić 8800GTX'a, C2D 3Ghz i 2 GB ramu i będziesz miał te 30-40 fps ba nawet 20fps niekiedy :-P , lub nic nie zmieniaj tylko miej nadzieje że full będzie lepiej zoptymalizowany :)

:)

No, myślałem o zakupie x2 3800+, 2 gb ram i jakąś tam gf7900.

Już nie planuje wydawać kasy na intel (ten co mam kupiłem 3 lata temu, troche kosztował, a teraz to już zabytek)

Codemasters zaleca x2 3800+ i radeon 1950, no to u ciebie powinno to śmigać (nie mam na myśli 1200x i ultra)

nadal upierasz sie ze dirt to symulacja?

A jechałeś z widokiem z kokpitu???

Mi tam brakuje tylko wskażnika prędkości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

No, myślałem o zakupie x2 3800+, 2 gb ram i jakąś tam gf7900.

Już nie planuje wydawać kasy na intel (ten co mam kupiłem 3 lata temu, troche kosztował, a teraz to już zabytek)

Codemasters zaleca x2 3800+ i radeon 1950, no to u ciebie powinno to śmigać (nie mam na myśli 1200x i ultra)

Mi tam brakuje tylko wskażnika prędkości.

Takie samochody nie posiadaja predkosciomierza, bo to zbedna rzecz, jedynie obrotomierz oraz wskaznik biegu.

Gierki nawet nie sciagam, naczytalem sie o wymaganiach a nie chce slajdow ogladac. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Brusiek

DOŚĆ TEJ GADKI O FPSach!

Mi się podoba widok z kokpitu ten w ostatnich TOCAch był do niczego. Sterowanie hmm nie jest to sim ale emocje z jazdy 200 koło drzew są i o to mi zawsze w rajdach chodziło.

A jakie czasy robicie subarynką? Pobił ktoś 1:08.5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierki nawet nie sciagam, naczytalem sie o wymaganiach a nie chce slajdow ogladac. :]

na low ładnie wygląda i działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim sprzęcie z podpisu niestety gierka się nie uruchamia - czy ktoś ma jakieś rozwiązanie?

Chciałem sobie tą gierkę zobaczyć - i [gluteus maximus].

Po kliknięciu na skrót zaczyna HDD chodzić i po chwili się wszystko kończy i tyle - nie mam żadnego komunikatu o błędzie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim sprzęcie z podpisu niestety gierka się nie uruchamia - czy ktoś ma jakieś rozwiązanie?

.........

Zmienić procesor- wymagana obsługa sse2.

Podobny objaw jest przy próbie uruchomienia gry na karcie bez sm3.0- też nie ma żadnego komunikatu, tylko proces w tle do wyłączenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie gierka graficznie chyba bije wszystko co do tej pory wyszlo w temacie wyscigow

hmm, jesli chodzi o mnie, to graficznie w cmr liczylem na cos wiecej, i troszke sie zawiodlem, uwazam ze tdu znacznie bardziej miazdzy graficznie :)

Tak tylko, że ta gra nie działa zadowalająco ani na x360, ani na 8800 GTX.

Pozwolę sobie zacytować post mess-a

@laeskrad

Jak dla mnie na takim kompie średnio 40 klatek i 30 minimalne to jest szczyt bezczelności w postaci wydania tego dema.

Na x360 działa podobnie jak na kompie u messa widać spadki fps, a 50 fps to raczej nie osiąga chyba, że w menu.

hmmm, w czasie gry zadnych spadkow nie doswiadczylem, i framerate w moim odczuciu byl znacznie lepszy niz to co przedstawiaja liczby :) w kazdym razie, uwazam ze gra chodzi plynnie(na tyle, ze mialem wrazenie, ze gram na konsoli :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra (demo) jest imo świetna - pod względem grywalności, chwilę czasu mi zajęło przyzwyczajenie się i wybranie odpowiedniego widoku (widok z oczu kierowcy - niezastąpiony :) ) ale potem czysta zabawa.

Szkoda tylko że takie masakryczne wymagania i trzeba z ustawieniami kombinować, bo nie ma co ukrywać że wyścigi/rajdy i 20fps to "trochę" za mało..

Czekam na pełną wersję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Tak. Jest tragiczny. Zakrety sa komicznie smieszne , jakby Ci ktos auto w bok uderzal. Polecam kokpity w GT Legends , GTR , GTR2 , rFactor czy Race.

a co ma widok z wnetrza samochodu do tego?

W GTRach i GTL jest nieco inna jazda z kokpitu a z zewnatrz. Innego czuja trzeba miec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie lipa. Uruchamiam demko i nic sie nie dzieje :| . Zostaje tylko proces zjadający całego cpu i 37mb ramcu [; . Help [;

Zmienić procesor- wymagana obsługa sse2.

Podobny objaw jest przy próbie uruchomienia gry na karcie bez sm3.0- też nie ma żadnego komunikatu, tylko proces w tle do wyłączenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Carl Orff

Tak. Jest tragiczny. Zakrety sa komicznie smieszne , jakby Ci ktos auto w bok uderzal. Polecam kokpity w GT Legends , GTR , GTR2 , rFactor czy Race.

W GTRach i GTL jest nieco inna jazda z kokpitu a z zewnatrz. Innego czuja trzeba miec.

pytalem co ma wnetrze do dirta. GTR, GTL (moj faworyt:D) to inna bajka, wiadomo. bo przeciez to sa w miare realistyczne symulatory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jazda Subarynką po asflacie - jak na Colina (typową arkadówke) nawet jest dobre.

Podobają mi się uszkodzenia barierek - wgniatanie ich, latające opony itd.

Mój czas to 1.06:xx.

Jeśli chodzi o jazde Evo, to kaszana. Zupełnie inne jeżdzenie niz Imprezą po asfalcie.

Tragedia! Szkoda że nie odblokowali wyższych poziomów trudności, bo tutaj trudno nie wygrać nawet rozbijąc się o drzewa :]

Na [+] zasługuje dzwięk silnika jak stoi sie w miejscu, kręci się silnik i puszcza gaz :)

Edytowane przez Helm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umnie ponizej 30fpsow na 1280x1024 all max nie bylo....

na takim sprzęcie to powinno nie być mniej niż 50fps na all max... ehh te wymagania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi