Skocz do zawartości
Neo_x

Colin Mcrae Rally: Dirt

Rekomendowane odpowiedzi

LOL ale ze mnie gapa :-P gram i gram w tego colina i coś mi nie pasuje, na low chodził nawet fajnie ale to jeszcze nie było to, tu na forum widziałem ze ludzie z 7600GS śmigają na medium, mówie co jest??, a tu kurde aa wymuszone w sterach na x16 :mur: tak ukończyłem ok 40% gry :mad: , tera gram na medium i gra działa całkiem dobrze, nowy colin zrobił na mnie pozytywne wrażenie, ładna grafika, sterowanie może nie super ale w końcu to arcade :wink: , ogólnie to nie mogę się oderwać... ide grać dalej :) .

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie irytuje was dzwiek w tej grze? a moze dokladniej odglos silnika? jest tu niby eax5, naprawde spoko sie gra na sluchawkach, ale dzwiek silnika to chyba jakas pomylka w porownaniu do reszty dzwiekow, zawsze gram z manualna skrzynia, ale tu sie nie da, w ogole nie slychac czy silnik ma wysokie czy niskie obroty, caly czas tylko pierdzi, na starcie kazdy mi ucieka bo nie wiem kiedy wrzucic 2 bieg... :blink:

druga na maxa kijowa sprawa jest predkosc, ktorej w ogole nie czuc nie czuc przyspieszenia na starcie, ani duzej predkosci na prostej... na widoku zza kierownicy jadac 180km/h wydaje mi sie ze jade 60-80 i ciezko okreslic kiedy zaczac hamowac zeby sie zmiescic w zakrecie (o hamulcach zatrzymujacych w miejscu juz tu byla mowa :P)

nie wiem czy patch 1.1 cos poprawil w tych dwoch kwestiach, ale watpie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie dzwieki sa super, szczególnie jak wjedziemy w jakieś trawy czy coś, co do prędkości to może ludzie z kartami 8800 ja czują ale my to wiesz... ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej.Moze mi ktos pomoc.Bo zaraz po uruchomienu gierki ( po filmiku) wszytko sie zawiesza.Tzn dziala ale bardzo wolno klatkuje.Albo zacina sie na 10-20 sekund.I tak caly czas.Przeinstalowalem stery do grafy na rozne wersie i nadal to samo? Co jest nie tak?.

conf:

p4 3.4

gf 6800 ultra

2500 ddr2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej.Moze mi ktos pomoc.Bo zaraz po uruchomienu gierki ( po filmiku) wszytko sie zawiesza.Tzn dziala ale bardzo wolno klatkuje.Albo zacina sie na 10-20 sekund.I tak caly czas.Przeinstalowalem stery do grafy na rozne wersie i nadal to samo? Co jest nie tak?.

conf:

p4 3.4

gf 6800 ultra

2500 ddr2

Posiadasz firewall-a?? Jeśli tak to wyłącz go i zobacz czy wtedy będzie klatkować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj i przedwczoraj spedzilem z gra prawie caly dzien i juz mam 95% kariery za soba, jezdzi sie fantastycznie mimo tego, ze strasznie arcadowo, co prawda niektore rajdy, aby zaliczyc na zloto musialem jechac na trybie trudnosci arcade :blink: o tyle z wiekszoscia nie bylo problemow na Pr0 :wink: . Do bialej goraczki doprowadzaja mnie tylko te cale buggy, beznadziejnie sie tym jezdzi, no i nie male trudnosci sprawia tryb crossover, naprawde czasami sobie zyly wyprowalem, aby to zaliczyc :-|

Co do wygladu to gierka wyglada kosmicznie, widok z kasku syci na maksa, jadac z wieloma przeciwnikami zwlaszcza tymi wiekszymi ;) czasami gra wyglada jak transmisja z tv...

Co prawda silnik zarzyna najmocniejsze platformy sprzetowe z klockiem wlacznie, ale ta grafika naprawde to wynagradza, brakuje mi tylko deszczu, sniegu, wielkich rozpryskujacych sie kaluz, ale to by juz chyba przeroslo nawet tandemy w SLI :rolleyes:

Do tego dochodzi fantastyczny dzwiek i mamy gre ktora dyktuje nowe standardy oprawy audio-wizualnej.

Po zakonczeniu kariery pozotaje mi tylko tryb Championship i gierka zaliczona B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jakim folderze są save'y ???, zabieram się za formata i nie wiem gdzie są, mam już ok 40% gry nie chce mi sie powtarzać wszystkiego.

Edit: już mam :) , C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Codemasters\DiRT\savegame

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra poradzilem sobie juz z plynnoscia tej gry. Teraz mam spokojnie wlaczone 1280x1024 z aax2 i wszystkie detale ustawione do oporu tyko cienie z ultra zmienione na high i w trasach z kolesiami nie mam juz spadkow do 13 klatek tylko gdzies do 20 max no i nie mam tych smiesznych pauz :) Stery mam te same co mialem a w configu nic nie grzebałem :)

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez Andare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mam podobny problem(gra spatchowana),na intro sie strasznie ksztusi,jak juz przejde przez cale menu i zaczne grac,to albo skacze jak glupie,lub calkiem sie wiesza.Jak uda mi sie z gry wyjsc bez restartu to w procesach "system" zabiera wciaz ok 50 zasobow procka,nic nie pozostaje tylko restart kompa.Stery najnowsze.Dodam ze mam pare wymagajacych gierek zainstalowanych i wszystkie chulaja jak burza a colin hmmmmm.Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra poradzilem sobie juz z plynnoscia tej gry. Teraz mam spokojnie wlaczone 1280x1024 z aax2 i wszystkie detale ustawione do oporu tyko cienie z ultra zmienione na high i w trasach z kolesiami nie mam juz spadkow do 13 klatek tylko gdzies do 20 max no i nie mam tych smiesznych pauz :) Stery mam te same co mialem a w configu nic nie grzebałem :)

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

to moze bys napisal jak to zrobiles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze bys napisal jak to zrobiles

Po pierwsze nie cytujemy zdjęć/obrazków, a po drugie czytanie ze zrozumieniem się kłania "wszystkie detale ustawione do oporu tyko cienie z ultra zmienione na high". Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wiem w czym tkwi problem jesli chodzi o wymagania tej gry....a mianowicie chodzi o filtrowanie anizotopowe, po prostu wylaczcie ta opcje w sterownikach karty graficznej i gra dostaje neizlego kopa....poniewaz opcja Anizo jest nastawiona na "application controlled" czyli sterowana przez aplikacje (w tym wypadku przez gre) to nasza "wspaniala" gra BEZ NASZEJ WIEDZY nastawia sobie filtrowanie anizo na bog wie ile moze nawet na x 16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram w colina od 3h i mogę powiedzieć że spadków fps nie doświadczam. Nie ma praktycznie różnicy czy jadę sam czy z przeciwnikami. Moje ustawienia wszystko ultra/high tylko cienie na medium aax2 1024x768 i fps rzadko spada poniżej 30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można w jakiś sposób odpalić tego Colina w okienku ??? ??? ???

Albo jakiś program do minimalizacji na pasek ?

Jak minimalizuje Alt+Tab to spada na pasek ale niestety po podniesieniu widzę ciemność :(

Edytowane przez MAGIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś pięknego pomykać tym truck'iem z zawrotną prędkością wśród drzew :-P

Dołączona grafika

idę grać dalej... nie ma co nowy colin wymiata :)

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

jakie macie ustawienia sterowania bo u mjnie to nie da sie grac lekko naciskam czy to strzalke na padzie czy na klawiaturze i samochod skreca tak szybko ze zawsze w cos walne probowalem juz chyba wszystkiego

czy tylko kierownica dla tej gry sie nadaje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi