qqrydza Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Często wspominane sterowanie i fizyka jazdy... a kto się bawił w ustawieniach samochodu. Ja po komentarzach nastawiony czysto arkadowo do Colin'a jak włączyłem te opcje to lekko się zdziwiłem. Zresztą... kto jeździł w realu takimi pojazdami i w takich warunkach by wydawać takie opinie? Porównujecie do czego? Jakiegoś pseudo symulatora? :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Można w jakiś sposób odpalić tego Colina w okienku ??? ??? ??? Albo jakiś program do minimalizacji na pasek ? Jak minimalizuje Alt+Tab to spada na pasek ale niestety po podniesieniu widzę ciemność :( zainstaluj patcha 1.1 wtedy mozesz dowolnie alt+tab'owac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) zainstaluj patcha 1.1 wtedy mozesz dowolnie alt+tab'owac ;]Niestety u mnie po patchu też czarny ekran. Edytowane 18 Czerwca 2007 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zresztą... kto jeździł w realu takimi pojazdami i w takich warunkach by wydawać takie opinie? Porównujecie do czego? Jakiegoś pseudo symulatora?twierdzisz, ze jest w tej grze cokolwiek z fizyki albo realizmu? :) sprobuj sobie kilka razy szybko cofnac i ruszyc do przodu, bo okrutne herezje glosisz :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 I przejedź się po piachu. Zobaczysz jak w gierce "naturalnie" samochody skręcają :lol: Nie ma co, przyszłosciowa gierka: Hi guys - during development we found this issue is caused by having insufficient RAM on your graphics card for your chosen settings - I imagine this is the case if you all have the 320mb version of the 8800. The final game will have a warning for when you reach the limit, but sadly it didn't make it into the demo. Try pulling back on some of the more GPU memory intensive settings (the shadows are particularly memory hungry, especially on Ultra), or dropping the resolution down a notch and seeing if that helps Thats slightly unfair - the shadows work just fine, but as mentioned they are very memory intensive at the 'ultra' detail level and therefore may cause issues if you try to simultaneously set all the other settings to ultra. The 8800 GTS is certainly powerful, but is very limited by only having 320mb of memory. As you said - you expected it to struggle a touch, and this is one of those situations. We're aware that 'Ultra' is very demanding, but its called Ultra for a reason - its there to future-proof the game somwhat, and currently will only run correctly on the very highest of high end cards, of which the GTS sadly isn't one. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 twierdzisz, ze jest w tej grze cokolwiek z fizyki albo realizmu? :) sprobuj sobie kilka razy szybko cofnac i ruszyc do przodu, bo okrutne herezje glosisz :). A nie ma? W dodatku bardziej się pytam niż stwierdzam ale zabawy podczas jazdy jest co niemiara. :D Do pełnego czucia gry nie mam odpowiedniego sprzętu jakim jest kierownica... niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Brak realizmu nie przeszkada w grywalnosci :lol: Gierka jest miodna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Fakt gra realizmu nie ma w sobie ale super grafika i ciekawe trasy oraz coraz to nowe samochody wszystko rekompensują. Można byłoby położyć większy nacisk na ustawienia samochodu. Jest tam niby sporo opcji z których w ogóle nie korzystam. Zmieniam tylko przełożenie skrzyni biegów na krótką albo na długą i spokojnie wygrywam na pro am / pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) a drzewa, krzaki?? trawa, popatrzcie jak lecicie autem ze wszystko to zaczyna falować od podmuchu bocznego pędzacega auta switny film z gry Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Rav85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) a drzewa, krzaki?? trawa, popatrzcie jak lecicie autem ze wszystko to zaczyna falować od podmuchu bocznego pędzacega autano faktem jest, ze realizmu mozna sie czepiac(ale kto pisal, ze ten tytul ma byc realistyczny?), ale co do fizyki obiektow, to imho nie ma sie czego czepiac. edit: jedyne co mnie "drazni" to droga/nawierzchnia skladajace sie ciagle z tych samych klockow, za male sa te elementy i momentami wyglada to jakbym po podkladach kolejowych jezdzil :/ Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 ehh no i zjadlo mi savy przy ponad 70% kariery .... jakby ktos mogl podeslac mi swoje savy prosze o pm,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jest jakis sposob na te zjadanie save? 40proc gry i save wcielo i zaden nawet po reinstalce profil nie chce sie zaladowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN 23 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 a drzewa, krzaki?? trawa, popatrzcie jak lecicie autem ze wszystko to zaczyna falować od podmuchu bocznego pędzacega auta switny film z gry omal nie posrałem sie w gatki !!!!!!!! ta ......"stłuczka........w bande" nic dodać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 pol tego filmiku to perfidny render Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) sam jestes render :-P czy ty w ogole w to grales? z tego co widze to intro jest tylko na poczatku i kilka sek w srodku, po za tym to gameplay i powtorki Edytowane 19 Czerwca 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 pol tego filmiku to perfidny renderwidać ze nie miałeś okazji zagrać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) ty jestes render <_< pewnie ze gralem, po co mialbym tu cokolwiek pisac jesli bym nie gral ;) textury w tej grze to niestety jeden wielki SHIT. wolabym powylaczac efekty ale przynajmniej miec wyrazne textury bo teraz wygladaja jak z ps2 na h..owym TV ludzie kilka postow temu zamiescilem filmik ktory sam nagralem :mur: Edytowane 19 Czerwca 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) do kogo masz zal ze na 7600 skacze? no 8800 no fun, wiec nie pitol ze to render, bo tak jak pisalem to powtorki i czysty gameplay Edytowane 19 Czerwca 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 buahaha no kucyk rozwalasz mnie :lol: co skacze? :lol: gdzie ja tak napisalem, pisalem o rozciapanych teksturach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) pisales takze o filmiku ktory jest renderem, jak masz rozciapane tekstury to sobie zwieksz AF, na screenach qqrydzy tekstury maja sie dobrze wiec najprawdopodobniej tutaj problem lezy w twojej konfiguracji sprzetowej :) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 A nie ma? W dodatku bardziej się pytam niż stwierdzam ale zabawy podczas jazdy jest co niemiara. :D Do pełnego czucia gry nie mam odpowiedniego sprzętu jakim jest kierownica... niestety. ile razy można Ci mówić, żebyś kupił kierownice chociaż dla TDU :P filmik tam gdzie masz pasek z powtorek to nie render Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 pasek z powtórek można ukryć więc to żaden wyznacznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 kupowanie kierownicy do tej gry nie ma sensu - na kierze nia da sie grać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 307 ma paskudne zje**** tylne swiatla. zrobienie takiej kaszany to zbeszczeszczenie tego auta. i prosze bez komentarzy co to ma do gry, ze swiatlami sie nie jezdzi itp. wpadlo mi to w oko i mnie strasznie kole! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 w 307 sa swiatla z 307 cabrio takie fajoskie na bajerku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) pasek z powtórek można ukryć więc to żaden wyznacznik no na pewnym momencie gdy widać HUDa to jest gameplay więc trudno tam o pasek a szyba sie nie pobila Edytowane 19 Czerwca 2007 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 kupowanie kierownicy do tej gry nie ma sensu - na kierze nia da sie grać nie ma porownania sterowania na kierze w tdu i colinie... owszem.. po 30 min jezdzenia w colinie na kierze sie przyzwyczailem do sterowania... jednak jazda na kierze nie sprawiala mi zbytniej radosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) nie ma porownania sterowania na kierze w tdu i colinie... owszem.. po 30 min jezdzenia w colinie na kierze sie przyzwyczailem do sterowania... jednak jazda na kierze nie sprawiala mi zbytniej radosci...w TDU też sie kulawo jeździ na kierze w stosunku do symulatorów z prawdziwego zdarzenia ale napewno można powiedzieć że o niebo lepiej niż w colinie osobiście nie przejchałem do końca jednego OESu, bo zdecydowanie lepiej gra sie na padzie swoją drogą idealnie pasowała by tutaj fizyka z NFS carbona :) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 bo kiery sa do symulacji a w arcadeowki, tam gdzie nie ma czasu na krecenie kiera we wszystkie strony tylko liczy sie refleks nadaja sie tylko pady i klawiatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) pol tego filmiku to perfidny renderWprawdzie nie znam się tak dobrze na grafice, ale gdy oglądałem ten filmik szczena mi opadła na widok tych tumanów kurzu spod kół. Ściągnąłem więc demo, ustawiłem wszystkie suwaki w prawo i niebardzo mogłem sie dopatrzeć takich efektów :( Wiem,że trasa inna jest przecie, ale coś tu jest nie tak :( Pare fotek z mojej...drugiej jazdy (pierwszej nie ukończyłem, rozwaliłem sie na drzewie,koła odpadły :lol:): U mnie gra trzyma w miarę stały frame rate na poziomie 30-37,z czego jestem zadowolony,bez przycinek typu tdu etc. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...