Helldud3 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 ja tam sie boje jak bedzie mi chodzilo to na moim kompie :/ mysle ze na med jakos pogram bo jak narazie to zbiera sie kase na karte pod dx10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) LOL ale ze mnie gapa :-P gram i gram w tego colina i coś mi nie pasuje, na low chodził nawet fajnie ale to jeszcze nie było to, tu na forum widziałem ze ludzie z 7600GS śmigają na medium, mówie co jest??, a tu kurde aa wymuszone w sterach na x16 :mur: tak ukończyłem ok 40% gry :mad: , tera gram na medium i gra działa całkiem dobrze, nowy colin zrobił na mnie pozytywne wrażenie, ładna grafika, sterowanie może nie super ale w końcu to arcade :wink: , ogólnie to nie mogę się oderwać... ide grać dalej :) . Edytowane 17 Czerwca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) a jak z plynnoscia na gf7600gs ?? podczas wyscigu kamazow czy kosiarek hehee jak sie roi tego sporo na ekranie ?? Edytowane 17 Czerwca 2007 przez Helldud3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Wszyscy mowia ze spadek fps jest z przeciwnikami a u mnie wlasnie z przeciwnikami jest 1-2fps wiecej :) gra dośc mocno wykorzystuje 2 jajka wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 nie irytuje was dzwiek w tej grze? a moze dokladniej odglos silnika? jest tu niby eax5, naprawde spoko sie gra na sluchawkach, ale dzwiek silnika to chyba jakas pomylka w porownaniu do reszty dzwiekow, zawsze gram z manualna skrzynia, ale tu sie nie da, w ogole nie slychac czy silnik ma wysokie czy niskie obroty, caly czas tylko pierdzi, na starcie kazdy mi ucieka bo nie wiem kiedy wrzucic 2 bieg... :blink: druga na maxa kijowa sprawa jest predkosc, ktorej w ogole nie czuc nie czuc przyspieszenia na starcie, ani duzej predkosci na prostej... na widoku zza kierownicy jadac 180km/h wydaje mi sie ze jade 60-80 i ciezko okreslic kiedy zaczac hamowac zeby sie zmiescic w zakrecie (o hamulcach zatrzymujacych w miejscu juz tu byla mowa :P) nie wiem czy patch 1.1 cos poprawil w tych dwoch kwestiach, ale watpie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 dla mnie dzwieki sa super, szczególnie jak wjedziemy w jakieś trawy czy coś, co do prędkości to może ludzie z kartami 8800 ja czują ale my to wiesz... ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 dobrze powiedziane hehe ci co maja 8800 czuja predkosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 ja jak dam na ultra to sie grac nei da :D no i 1280x1024 bo taka mam natyw rozdz, ale na medium to wszystko fajnie lazi. a proc na 2850 jest obecnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellriver Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Hej.Moze mi ktos pomoc.Bo zaraz po uruchomienu gierki ( po filmiku) wszytko sie zawiesza.Tzn dziala ale bardzo wolno klatkuje.Albo zacina sie na 10-20 sekund.I tak caly czas.Przeinstalowalem stery do grafy na rozne wersie i nadal to samo? Co jest nie tak?. conf: p4 3.4 gf 6800 ultra 2500 ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 ci co maja x-fi niech uruchamiają dziwek OPEN AL bo wtedy wykorzystujesz moc swojego X-FI i dźwięk jest lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Hej.Moze mi ktos pomoc.Bo zaraz po uruchomienu gierki ( po filmiku) wszytko sie zawiesza.Tzn dziala ale bardzo wolno klatkuje.Albo zacina sie na 10-20 sekund.I tak caly czas.Przeinstalowalem stery do grafy na rozne wersie i nadal to samo? Co jest nie tak?. conf: p4 3.4 gf 6800 ultra 2500 ddr2 Posiadasz firewall-a?? Jeśli tak to wyłącz go i zobacz czy wtedy będzie klatkować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Wczoraj i przedwczoraj spedzilem z gra prawie caly dzien i juz mam 95% kariery za soba, jezdzi sie fantastycznie mimo tego, ze strasznie arcadowo, co prawda niektore rajdy, aby zaliczyc na zloto musialem jechac na trybie trudnosci arcade :blink: o tyle z wiekszoscia nie bylo problemow na Pr0 :wink: . Do bialej goraczki doprowadzaja mnie tylko te cale buggy, beznadziejnie sie tym jezdzi, no i nie male trudnosci sprawia tryb crossover, naprawde czasami sobie zyly wyprowalem, aby to zaliczyc :-| Co do wygladu to gierka wyglada kosmicznie, widok z kasku syci na maksa, jadac z wieloma przeciwnikami zwlaszcza tymi wiekszymi ;) czasami gra wyglada jak transmisja z tv... Co prawda silnik zarzyna najmocniejsze platformy sprzetowe z klockiem wlacznie, ale ta grafika naprawde to wynagradza, brakuje mi tylko deszczu, sniegu, wielkich rozpryskujacych sie kaluz, ale to by juz chyba przeroslo nawet tandemy w SLI :rolleyes: Do tego dochodzi fantastyczny dzwiek i mamy gre ktora dyktuje nowe standardy oprawy audio-wizualnej. Po zakonczeniu kariery pozotaje mi tylko tryb Championship i gierka zaliczona B) Edytowane 18 Czerwca 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 snieg jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) snieg jestgdzie? mozesz podac lokacje? chyba, ze masz na mysli to biale co lezy gdzies na szczytach, u mnie sniegu padajacego nie ma, przynamniej w calej karierze, prawie calej ;) Edytowane 18 Czerwca 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) w jakim folderze są save'y ???, zabieram się za formata i nie wiem gdzie są, mam już ok 40% gry nie chce mi sie powtarzać wszystkiego. Edit: już mam :) , C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Codemasters\DiRT\savegame Edytowane 18 Czerwca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Najlepsze jest to, że instalator pyta gdzie taki folder chcemy utworzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 w tym folderze rowniez mozemy pogrzebac w pliku odpowiedzialnym za ustawienia grafy (troche wieksze pole manewru porownujac do opcji z menu gry), plik sie nazywa hardware_settings_config.xml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Dobra poradzilem sobie juz z plynnoscia tej gry. Teraz mam spokojnie wlaczone 1280x1024 z aax2 i wszystkie detale ustawione do oporu tyko cienie z ultra zmienione na high i w trasach z kolesiami nie mam juz spadkow do 13 klatek tylko gdzies do 20 max no i nie mam tych smiesznych pauz :) Stery mam te same co mialem a w configu nic nie grzebałem :) Edytowane 18 Czerwca 2007 przez Andare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiadzDOBRODZIEJ Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Hej.Moze mi ktos pomoc.Bo zaraz po uruchomienu gierki ( po filmiku) wszytko sie zawiesza.Tzn dziala ale bardzo wolno klatkuje.Albo zacina sie na 10-20 sekund.I tak caly czas.Przeinstalowalem stery do grafy na rozne wersie i nadal to samo? Co jest nie tak?. Witam,mam podobny problem(gra spatchowana),na intro sie strasznie ksztusi,jak juz przejde przez cale menu i zaczne grac,to albo skacze jak glupie,lub calkiem sie wiesza.Jak uda mi sie z gry wyjsc bez restartu to w procesach "system" zabiera wciaz ok 50 zasobow procka,nic nie pozostaje tylko restart kompa.Stery najnowsze.Dodam ze mam pare wymagajacych gierek zainstalowanych i wszystkie chulaja jak burza a colin hmmmmm.Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Dobra poradzilem sobie juz z plynnoscia tej gry. Teraz mam spokojnie wlaczone 1280x1024 z aax2 i wszystkie detale ustawione do oporu tyko cienie z ultra zmienione na high i w trasach z kolesiami nie mam juz spadkow do 13 klatek tylko gdzies do 20 max no i nie mam tych smiesznych pauz :) Stery mam te same co mialem a w configu nic nie grzebałem :) to moze bys napisal jak to zrobiles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) to moze bys napisal jak to zrobilesPo pierwsze nie cytujemy zdjęć/obrazków, a po drugie czytanie ze zrozumieniem się kłania "wszystkie detale ustawione do oporu tyko cienie z ultra zmienione na high". Edytowane 18 Czerwca 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Panowie wiem w czym tkwi problem jesli chodzi o wymagania tej gry....a mianowicie chodzi o filtrowanie anizotopowe, po prostu wylaczcie ta opcje w sterownikach karty graficznej i gra dostaje neizlego kopa....poniewaz opcja Anizo jest nastawiona na "application controlled" czyli sterowana przez aplikacje (w tym wypadku przez gre) to nasza "wspaniala" gra BEZ NASZEJ WIEDZY nastawia sobie filtrowanie anizo na bog wie ile moze nawet na x 16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Gram w colina od 3h i mogę powiedzieć że spadków fps nie doświadczam. Nie ma praktycznie różnicy czy jadę sam czy z przeciwnikami. Moje ustawienia wszystko ultra/high tylko cienie na medium aax2 1024x768 i fps rzadko spada poniżej 30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 no to ja mam a64 2,5Ghz radka x1800xt, rozumiem ze w sprawie plynnosci klania sie 1gb ramu, tak ? czy cos mam nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Można w jakiś sposób odpalić tego Colina w okienku ??? ??? ??? Albo jakiś program do minimalizacji na pasek ? Jak minimalizuje Alt+Tab to spada na pasek ale niestety po podniesieniu widzę ciemność :( Edytowane 18 Czerwca 2007 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ja cie chromole widzial ktos ilosc opcji na multi na LANie . Zenada takiej padaki nie widzialem . Czy tam mozna cos odblokowac czy to wszystko ?? Gral ktos moze ?? Oszaleli panowie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Coś pięknego pomykać tym truck'iem z zawrotną prędkością wśród drzew :-P idę grać dalej... nie ma co nowy colin wymiata :) Edytowane 18 Czerwca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam jakie macie ustawienia sterowania bo u mjnie to nie da sie grac lekko naciskam czy to strzalke na padzie czy na klawiaturze i samochod skreca tak szybko ze zawsze w cos walne probowalem juz chyba wszystkiego czy tylko kierownica dla tej gry sie nadaje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 ja gram na klawie i jest dobrze, pewnie masz coś gdzieś ustawione, jakąś szybkosc skrętu na 100% czy coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 probowalem juz wszystkiego od 100% do 0% nie wiem co amm ustawic jak tos ma dobre ustawienia to bylbuym wdzieczny za podzeilenie sie nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...