maSTHa212 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Gre moze i posiadam, problem w tym ze nie mam takie laptopa ;) GPU tutaj to nie jest uklad zintegrowany, system traktuje ja jako normalna karte graficzna na PCI-E i tak powinno zreszta byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Gre moze i posiadam, problem w tym ze nie mam takie laptopa ;) GPU tutaj to nie jest uklad zintegrowany, system traktuje ja jako normalna karte graficzna na PCI-E i tak powinno zreszta byc.A widzisz,to zmienia postać rzeczy :D Taka informacja z pudełka widocznie odnosi się bardziej wiekowych maszyn. Dzięki za słowa pocieszenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Toca 3 śmiga bez problemu na x1600 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Cudeńko kiedyś swojego na takie cos wymienie fajna recka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Toca 3 śmiga bez problemu na x1600 B)Kucyk,mój wybawco ! Czy do Dublinia doszło lekkie tąpnięcie ziemi ? Tak ? Bo to lawina kamieni z serca mi spadła :lol: Mastaha212,co prawda narobiłeś mi małego "smaka" na to maleństwo,ale nie wiem jak zniósłbym przesiadkę z 19"calowego CRT Samsunga...Jeszcze pomyślę :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 A co za problem podlaczyc ten CRT do laptopa? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) A co za problem podlaczyc ten CRT do laptopa? :?No właśnie problem... :-| Żona postawiła ultimatum - dobrze,dam ci 6-7 tysięcy,ale cały ten(i tutaj cytat) "burdel"musi zniknąć...Miała na myśli zarówno bigtowera,chłodzenie wodne jak i Samsunga... :mur: Poszerzanie przestrzeni życiowej się to podobno nazywa :? Stacjonarę już sprzedałem,ale żeby nie zwiędnąć z braku internetowych bodzców to zanim zdecyduję się i kupię jakiś "wypas",kupiłem DELL'a i8100 Inspiron.Staruszek co prawda,ale do "necika" wystarcza.No i faktycznie luzniej się zrobiło :lol2: Aha,i dodam,że moje spotkanie z tym Inspironem jest moim dziewiczym spotkaniem z laptopem... Edytowane 6 Maja 2006 przez Namod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 i tak stary doswiadczony dell i8100 rozdziewiczyl Namod`a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 i tak stary doswiadczony dell i8100 rozdziewiczyl Namod`a...Hehe,nie,nie,nie tak szybko...Cały czas się jeszcze poznajemy... :oops: Aczkolwiek do kina to chyba razem nie pójdziemy... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 A może tak konkurs na najlepszą recenzję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Mozesz jasniej troszke bo nie bardzo wiem o co kaman? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Mozesz jasniej troszke bo nie bardzo wiem o co kaman?Na jednym forum widziałem zrobili konkurs na najlepszą recenzję sprzętu. U nas można by było zrobić konkurs na najlepszą recenzję laptopów. :D I taki mini ranking Edytowane 6 Maja 2006 przez aceraspire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Hmm szczerze mowiac to dla mnie to brzmi jak kompletna glupota - recenzji chyba nie robi sie na zawody. Poza tym sa rozne gusta - jednemu moze sie bardziej podobac lub mniej. Nie wiem jak inni ale ja nie robie tego zeby sie potem nia chwalic i sluchac ohow i ahow. Ja moja napisalem a poza tym i tak niczego bym w niej nie zmienil. Tyle jesli chodzi o moja opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoo Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 maSTHa212 Twoja recka staje się już sławna nawet poza granicami naszego pięknego kraju :D http://www.notebookforums.com/showthread.php?t=150421 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 maSTHa212 - mogłeś zrobić znaki wodne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Hehe to sie troche zdziwilem. Osobiscie dalem link'a ale na notebookreview, na notebookforums nie :D tak czy inaczej milo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ehehe mnie rozbawila wypowiedz ze ten kto robil te zdjecia pracuje chyba w fabryce teksyliow albo w pralni, zeczywiscie lapek jest wrecz poobklejany kłaczkami z ubrń lub jakiegos innego materiału :P Przy zdjeiciach makro ciezko jest zrobic ladne zdjecie, ale maSTHa212 mogles go "omieść" troche przed sesja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Nie narzekaj, mam w domu siersciucha wiec NIE MA szans zeby cokolwiek w mieszkaniu nie mialo na sobie klaczkow poza tym to jest taki laptop ze szybko rzuca sie to w oczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Nie narzekaj, mam w domu siersciucha wiec NIE MA szans zeby cokolwiek w mieszkaniu nie mialo na sobie klaczkow poza tym to jest taki laptop ze szybko rzuca sie to w oczy ;)Jak ja robiłem zdjęcia z dodatkowym oświetleniem do recenzji to lapka umyłem (czyszczę go 2 razy do tygodnia) tak i tak kurz się unosi i wędruje więc te ziomale niech się cieszą że ktoś takie coś robi a nie komentuje zaraz że kurz w domu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Tak w ramach uzupelniania infa o grach : Titan Quest (jakis nowy rpg, pogralem moment i wywalilem bo kompletnie mi nie podszedl) rozdzialka 1280x768 + wszystko na max - pelna plynnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade O' Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Swietna recezja, Swietny Sprzet .... wow ile zdjec strzleliles laptopikowi .... :D :) To sie nazywa poswiecenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dobra pora na maly update. Pare zdjec + testy Ghost Recon Advance Warfighter. Pomyslalem ze zarzuce sobie 3dmarki, na nowiuskich sterach takze najpierw odinstalowalem stare + Driver Cleaner i dopiero po tym najnowsze Omegi. Dodatkowo zrobilem na predkosci taki oto system chlodzacy ;) A takie wyniki dostalem 05 : 06 : Dodatkowo moge wspomniec, ze w kategorii Mobility X1600 w 05 moj wynik jest 3, a w 06...1!!I to w dodatku z przewaga 200markow nad drugim na liscie Acerem 8200 (zreszta tez ktos "od nas" bo znalazlem go na liscie userow purepc). Poza tym na obu listach pierwsze 8 miejsc to tylko Acery 8200. Z wynikow, a szczegolnie z 06, jestem tym bardziej dumny gdyz Acery maja szybsze proce (2.0 vs 1,83), szybsze pamieci (667 vs 533) i szybsze dyski. Co wiecej niektore wyniki maja sporo wyzsze taktowania w porownaniu do moich ustawien (ja "tylko" 510/510). Na koniec pare slow komentarza z dema gry Ghost Recon Advance Warfigher (wszystkie wyniki na STOCKowych ustawieniach core/mem!!) 1. 1280x768 + wszystkie efekty na max + anizo x4 : 15-18 fps czyli generalnie ustawienia nie do grania, ewentualne OC da powiedzmy 2 klatki wiecej 2. 1280x768 + wszystko na max + bez anizo : 18-20 fps (po podkreceniu MOZE da sie grac, gdy zacznie sie duzo dziac raczej bedzie slideshow) 3. 1280x768 + wszystko na medium + bez anizo : 30-35 fps, to juz calkowicie grywalne ustawienia, po OC mozna kombinowac troche np. z podniesieniem detali na high reszta medium To tyle, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) czarow nie ma wszystko lezy w sterownikach, jak bym dostal w lapy tego acera 8200 to bysmy pogadali :lol2: Edytowane 13 Maja 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Jasna sprawa B) A tak serio to zwrocilem uwage na to wlasnie i wiekszosc miala te same stery <_< Edytowane 13 Maja 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 roznic sprzetowych nie ma a jak juz to na kozysc acera wiec to tylko i wylacznie soft. Pytanie tyko stery czy windows (chipset) i ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitsubis Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Sprzęt jak i recenzja pierwsza klasa, dzięki niej jestem prawie zdecydowany na jego zakup. Jednak zanim to nastąpi chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy odnośnie matrycy: Czy te kąty pionowe utrudniają normalna prace na laptopie? Siedząc prostopadle do ekranu i mając np jednolite tło, czy widać różnice w odcieniu koloru na dole oraz na górze ekranu? Czy lekkie odchylenie głowy do przodu i do tyłu nie powoduje takiego właśnie efektu? Jak się ma odwzorowanie koloru czarnego oraz białego? Jak z filmami? Czy ogląda się je dosyć komfortowo, czy te kąty pionowe w tym przeszkadzają? Edytowane 14 Maja 2006 przez mitsubis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Hmm, z tymi katami to ciezko powiedziec. Mi osobiscie nie przeszkadzaja, po prostu dostosowuje sobie matryce do pozycji w ktorej sie wlasnie znajduje i juz. Ale wiadomo ze znajdzie sie ktos kto powie ze takie katy sa kategorycznie nie do przyjecia i ze nie da sie na nich komfortowo pracowac, to bardzo indywidualna sprawa. Jesli chodzi o kolory to nie bardzo wiem co Ci odpisac bo o ile rozumiem pytanie o kolor czarny to o kolorze bialy slysze pierwszy raz, to samo - nie jestem jakims wielkim maniakiem super-czerni wiec dla mnie jest ok, na pewno czarny nie jest "szary". A filmy? Specjalnie poszedlem do mojej "widełoteki" i wzialem Star Wars na warsztat (wiadomo - sporo kosmosu to i czern dobrze widoczna ;) ). No i jest tak jak sie spodziewalem czyli dobrze. Na koniec dodam, bo widze ze sporo bedziesz ogladal, ze matryca ma proporcje 15:9 a nie 16:10 jak to ma miejsce w przypadku 15,4" i rozdzielczosci 1280x800. Po co to pisze? A po to zeby pokazac ze proporcja 15:9 jest bardziej zblizona do 16:9 niz format 16:10. (15:9=1,66 ; 16:9=1,77 a 16:10=1,60). Roznice niby nie wielkie ale nawet to daje duzo i czarne paski przy filmach sa mniejsze niz w przypadku 16:10. Edytowane 14 Maja 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 walic katy :lol: szczegolnie przy takim malym cudenku ktore jest wybitnie dla jednej osoby, tak jak napisal maSTHa212 jakie by nie byly, wysytarczy ustawic odpowiednio matryce. Wystarczy tylko zeby kolorki byly zywe i czarny to czarny :-) . Ja jeszcze dodam od siebie ze gdyby bateria w tym laptopie trzymala pod 4h to byl by to dla mnie mobilny swiety grall :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Aaa przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz : ten lapek ma cos takiego jak Splendid - tak jak pisalem niby bzdet ale do filmow moze okazac sie bardzo przydatne dla osob ktore preferuja inne niz fabryczne ustawienia ekranu - jeden przycisk i przelaczamy na odpowiadajacy nam "zestaw kolorystyczny". @ kurek : mam kolyske dodatkowa, wystarczy kupic baterie i wsadzic zamiast DVD (mozna chyba w locie to zmienic) i 4-4,5h stoi przed Toba otworem :D Edytowane 14 Maja 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 maSTHa212 po cos mi mowil trzeba bylo powiedziec ze nie ma takiej opcji ^_^ skad ja wezme teraz siano na zmiane sprzeta :-) a tak powaznie to wiaze sie to z dodatkowym hajsem (pewnie cos kolo 400-500zl). Ale dobrze ze jest taka opcja. No nic ja czekam az ceny spadna a moj x700 przestanie sobie radzic i pewnie sprawie sobie tego samego asusa bo sprzet syci i zostawia w tyle gaming-kolumbryny 4-kilowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...