kbzium Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 NO właśnie. Ustawiłem w Ati tray tools na automatyczne zmiany częstotliwości gdy włączam aplikację 3d. Czy takie zmiany mogą w jakiś sposób uszkodzić sprzęt? czy to się w ogóle opłaca ustawiać? pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zalezy jak wielkie sa to zmiany mhz. Ale jesli nie wykonujesz ich 10x na sekunde to raczej sprzet bedzie bezpieczny. Czy ma sens? Raczej tak, zawsze to mniejsza temp, nizsze zuzycie pradu. Ocen sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 NIE NIE NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE (psuje karty) to troche jak dodawanie gazu w samochodzi... czyli jeżeli masz "tryb 2d" i "tryb 3d" to nic ci się nie stanie na 99% ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 karte najcześciej nie zabijają taktowani a temperatura (szczególnie memki) wiec jak przestaktowujesz z głową nic jej nie grozi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) ja używam od roku dwóch trybów 2d-300/300 i 3d-410/365 i nic się z kartą nie dzieje, jednak zdarzają się tytuły na których tryb 3d nie włacza się automatycznie (tomb raider legend, gootfather...) i muszę to robić ręcznie różnica w poborze prądu to ponad 15W Edytowane 6 Maja 2006 przez kocurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) U mnie w przegladarce internetowej rdzen co ok 1-2min przechodzi z 2D na 3D i odwrotnie, tak sie dzieje zapewne wszystkim innym uzytkownikom 6'stek(spekulacja :-P ) i najwyrazniej to karcie nie szkodzi. Ati tez pewnie to nieszkodzi, bo niezastosowali by tej funkcji. Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Xan02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...