Eddy_Ziutek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Dzisiaj kupiłem nową nagrywarkę Lite-on'a model SHW-16H5S. Napęd czyta wszystkie płyty, z tym nie ma problemu. Kłopot jest dopiero wtedy gdy chcę cokolwiek nagrac (ewentualnie skasowac RW). Klikam w nero na "dalej">> bufor dochodzi do jakiejś połowy (może i więcej)>>>> przerywa nagrywanie>>>> komunikat: "niedopełnienie bufora"...... i [gluteus maximus]!!!!! czytałem o tym w googlach. Zdefragmentowałem dysk, zwolniłem troche ramu ale dalej to samo :cry: (wątpię by była to wina procka). Możecie pomóc? jakby co to odeślijcie mnie do tematu gdzie był juz poruszany ten wątek razem z rozwiązaniem problemu. HELP!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meetalica Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 A jaka wersje nero urzywasz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eddy_Ziutek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 A jaka wersje nero urzywasz ??Mam Nero 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Napisz jaki masz dysk, czy masz wlączone DMA i oczywiscie czy nagrywasz CD, czy DVD. Pozdrawiam. Edytowane 4 Maja 2006 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eddy_Ziutek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Mam dysk Seagate 40gb 2mb cache 5400rpm, włączone DMA i nagrywam płyte DVD+RW (z innymi nie próbowałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Próbowałeś potestować dysk hdtachiem? Zobacz jaki ma średni transfer. Próbowałeś też nagrywać płytke DVD na mniejszej prędkości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eddy_Ziutek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Próbowałem na mniejszej prędkości i cały czas to samo. A co to jest ten hdtach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Program do testowania prędkości dysku. KLIK! Niedopełnianie buforu może świadczyć o tym, że dysk nie nadąza nadsyłać danych, albo procesor nie wydala. Na jakiej prędkości w końcu nagrywasz? Mi DVD+RW troche przymuli też jak nagrywam, ale z buforem raczej nie miałem problemów. Sprawdź też taśme do której podpięta jest nagrywarka. Najlepiej, żeby była na całkiem osobnej taśmie, tak jak i dysk, wtedy transf będą większe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eddy_Ziutek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Sorry już naprawiłem. Trzeba było wgrac inną wersje nero. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...