funnner Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Obecny komp: ASRock P4VT8+ Celeron D 2.66GHz Radeon 9200SE 2x512 DDR Geil Co zrobic, zby wzrosła wydajnosc w grach: a) Sprzedac Celerona i kupic jakiegos P4 ? B) Sprzedac 1 kostke ramu + 9200SE i kupic jakas grafe ? c) Sprzedac mobo + procka i kupic cos na AMD ? d) Obrabować bank i kupic porzadnego kompa ? e) Jakis inny pomysl ? Edytowane 4 Maja 2006 przez funnner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Obecny komp: ASRock P4VT8+ Celeron D 2.66GHz Radeon 9200SE 2x512 DDR Geil Co zrobic, zby wzrosła wydajnosc w grach: a) Sprzedac Celerona i kupic jakiegos P4 ? B) Sprzedac 1 kostke ramu + 9200SE i kupic jakas grafe ? c) Sprzedac mobo + procka i kupic cos na AMD ? d) Obrabować bank i kupic porzadnego kompa ? e) Jakis inny pomysl ? Jestem za odpowiedzia d :D Mozesz jeszcze kupic X360 ;) W Twoim kompie sa dwa komponenty, ktore blokuja go w grach ---> karta graficzna i procesor. Najlepiej wymienic je jak najszybciej na cos lepszego. Ile masz kasy na ewentualny "upgrade" kompa? Edytowane 4 Maja 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Obecny komp: ASRock P4VT8+ Celeron D 2.66GHz Radeon 9200SE 2x512 DDR Geil Co zrobic, zby wzrosła wydajnosc w grach: a) Sprzedac Celerona i kupic jakiegos P4 ? B) Sprzedac 1 kostke ramu + 9200SE i kupic jakas grafe ? c) Sprzedac mobo + procka i kupic cos na AMD ? d) Obrabować bank i kupic porzadnego kompa ? e) Jakis inny pomysl ? © jest najlepszym wariantem, bez wkladu pienieznego aby zwiekszysc wydajnosc mozesz troche pokrecic grafe i procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funnner Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) 200zl - dlatego jest opcja d) ^_^ jezeli c) to doradzcie co bo nigdy nie mialem AMD. Jechałem na pamietnym P3 866mhz na Abit Bx-133 Raid, a tego kompa dostalem za free :) Edytowane 4 Maja 2006 przez funnner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Wal w inną karte graficzną- 9200SE to 64bitowiec który niestety który jest wąskim gardłem tego configu(z resztą celek też orłem nie jest ale zawsze możńa do 3ghz podkręcić i już troszke lepiej). Polecam zmianę przynajmniej na Radeona9500(256bit- wersja z 2ma kostkami nag gpu i miejscem po prawej stronie gpu) którego być możne będzie można zmodyfikować programowo na 9700. Albo od razu walić w serie GF 6600+ chociaż slyszałem ze były z nimi problemy... Chociaz możnaby może iśc powolutku w kierunku przesiadki na coś mocniejszego w ogólnym zastosowaniu i platformie graficznej PCIx :) Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funnner Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Trzeba isc do roboty .... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 200zl - dlatego jest opcja d) ^_^ Za 200zl to mozesz kupic karte graficzna np. 9550 i ja podkrecic ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Trzeba isc do roboty .... :(Sprzedaj tego 9200SE, dołóż te 200zł ktore masz i kup 9550 z bdb o/c lub 9500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funnner Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Dobra to chyba tak zrobie ze sprzedam tego 9200SE + 1 Kostke ramu [ ktos chetny ? ] i kupie 9500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Dobra to chyba tak zrobie ze sprzedam tego 9200SE + 1 Kostke ramu [ ktos chetny ? ] i kupie 9500.Ja bym sie nie pozbywal na twoim miejscu jednej kostki 512 wolalbym skads wykombinowac juz kase, ale rob co chcesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Skombinuj jeszcze te ok 100zł i nie kombinuj. Tylko uważaj na allegro bo wciskają niemodowalne jako modowalne... 128bit możesz o kant tyłka potłuc... 128bit ma 4 kostki pamięci nad gpu TEGO NIE BIERZ! A to jest 256bit... To można brać:) PS. Jeżeli się walnąlem to przepraszam- ale kiedyś na bodajże magyarskim forum widziałem że 256bit- jest modowalne i ma kostki ponad i z boku gpu. a niemodowalna 128bit 4 na górze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 odp D :P zmien grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Skombinuj jeszcze te ok 100zł i nie kombinuj. PS. Jeżeli się walnąlem to przepraszam- ale kiedyś na bodajże magyarskim forum widziałem że 256bit- jest modowalne i ma kostki ponad i z boku gpu. a niemodowalna 128bit 4 na górze :) Jesli ma 2 kostki z boku, i 2 u góry to jeszcze nie znaczy ze po odblokowaniu potoków nie bedzie sypała artami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Racja, to czy karta jest modowalna czy nie to jedno. To czy będzie później działać dobrze to drugie :) Nie zawsze karty 256bitów na pamieciach są modowalne AFAIK. Edytowane 4 Maja 2006 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Obecny komp: ASRock P4VT8+ Celeron D 2.66GHz Radeon 9200SE 2x512 DDR Geil Co zrobic, zby wzrosła wydajnosc w grach: a ) Sprzedac Celerona i kupic jakiegos P4 ? b ) Sprzedac 1 kostke ramu + 9200SE i kupic jakas grafe ? c ) Sprzedac mobo + procka i kupic cos na AMD ? d ) Obrabować bank i kupic porzadnego kompa ? e ) Jakis inny pomysl ? Zdecydowanie odpowiedź D ;) a ) nie zauważysz wzrostu wydajności, za słaba karta graficzna i badziewna płyta główna b ) różnica będzie widoczna, ale dla nowszych gier 1GB to wcale nie jest "dużo pamięci" c ) nawet ja kupisz dobrą płytę i procka s939 to i tak nie zauważysz zmiany - karta graficzna d ) a jak złapią? e ) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=193633 (końcówka wątku) i zbierać na kartę graficzną. Jak masz za mało kasy to sprzedaj złom / butelki / koś trawniki ... jest wiele możliwości :P Będziesz miał duzo lepszą płyte i procesor niż teraz, a wydajność wbudowanej grafiki jest lepsza niż R9200SE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Racja, to czy karta jest modowalna czy nie to jedno. To czy będzie później działać dobrze to drugie :) Nie zawsze karty 256bitów na pamieciach są modowalne AFAIK.nie nie zawsze tylko zdecydowana wiekszość tak 8/10 sprzedawanych jako modwalne są nie modowalne unikać sprzedawców z Nowego Targu, co nie zmienia faktu że za 200 masz 4 potokową 256 bitową kartę robiącą 3 K w marku 03 na stockowych taktach i lejącą wydajnością - 9500 4 potocki 256 bit na stocku - (o około 20%) 9550@ to co w sigu robiacego ~3,7K w marku 03 .... PS. Jeżeli się walnąlem to przepraszam- ale kiedyś na bodajże magyarskim forum widziałem że 256bit- jest modowalne i ma kostki ponad i z boku gpu. a niemodowalna 128bit 4 na górze :)walnąłes sie i to niezgorzej całkiem sporo bo zlaeży jeszcze co jest pod tym wiatraczkiem czy 4 czy osiem potoków a jak sa 4 to czy się modują .. Edytowane 4 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Skombinuj jeszcze te ok 100zł i nie kombinuj. Tylko uważaj na allegro bo wciskają niemodowalne jako modowalne... 128bit możesz o kant tyłka potłuc... 128bit ma 4 kostki pamięci nad gpu TEGO NIE BIERZ! tu się z Tobą nie zgodze, bo ta karta 128 bitowa w swojej klasie cenowej kasuje wszystkie inne, a cena to 200-230 zł, jeżli ma ograniczony budżet to najlepszy wybór Racja, to czy karta jest modowalna czy nie to jedno. To czy będzie później działać dobrze to drugie :) Nie zawsze karty 256bitów na pamieciach są modowalne AFAIK.gwarancje i zapewnienia o modowalności (ok 270zł) można sobie o kant... stołu rozbić, lepiej dorzucić 30 zł i kupić 9700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 według mnie nienajlepszym pomyslem jest sprzedaz pamieci... Zobaczysz- po kupieniu nowej grafy (uzbieraj jeszcze stowke i kupisz uzywanego 6600!) bedzie Ci brakowac RAMu. Taka jest moja koncepcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Kup se taka karte, jak ja mam, 4500 na niej spokojnie robie w 3dmakru 03 (po OC oczywiście), kosztowała 200zł Edytowane 5 Maja 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) cl_buy_new_gpu 1 ;) Pozbieraj troszke na 6600. Imo to bedzie najlepsze wyjście, no i nie sprzedawaj ramu. Co do zarobienia kasy oprócz normalnej pracy polecam czasami sts :P. Edytowane 5 Maja 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...