mikiokay Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Witam, niedawno nabyłem kamerę cyfrową SONY DCR-HC23E. Wszystko OK, ladnie sie nagrywa ale nie wiem jak przegrac nagrany film na kompa. Bylo dolaczone oprogramowanie do kamery po angielsku lecz jest ono niejasne i nie umiem sie nim obslugiwac. Więc chcialbym prosic o pomoc w obsludze tego oprogramowania lub o wskazanie innego programu umozliwiajacego przegrywanie filmu z kamery na PC. Z góry dziekuję :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 jesli nie masz złącza minidv w kompie najprosciej kup na allegro karte pci z minidv, jest w komplecie z kablem i programem ulead video studio 8. Na początek będzie git. cena ok 35PLN aha - uwazaj jak podlaczasz aby nie spalic złącza dv w kamerce! nigdy nie podłaczaj włączonej kamery do komputera przez DV! najpierw podepnij potem włącz kamerę na play. resztę obsluzysz z kompa pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikiokay Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Mam zlacze DV w laptopie. Chodzi mi o sam program bo z tym picture package dolaczonym do kamery mam problem. Czy ten ulead video studio 8 to dobry i nietrudny w obsludze program ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 zadne cudo ale latwy w obsludze i ok nawet dvd sobie zrobisz. pamiętaj o kabelku firewire 6pin na 4 pin bo w laptopie masz pewnie to mniejsze 4 pinowe. tak na szybko jesli chodiz tylko o zripowanie z kasety do dv. to sciagnij z torrentów mainconcept dv codec i program scenalyzer live. zakodujesz np. w virtualdubie potem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikiokay Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 jak to 6 pin na 4 pin ?? w laptopie mam 4 i kabelek mam obustronnie 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...