janio Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Nice! :) Ale imo brakuje tej stacji na froncie, która była w poprzednich wersjach ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 zrob jeszcze 2 wersje jesli Ci sie chce, obudowa z oknem i napedem oraz obudowa bez okna, z samym napedem, i wtedy porownamy : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 DRuMah chylę czoła :0 wykonałeś naprawdę bardzo dobre loga, które są wg mnie nr.1 jak możesz to pokaż jak będą się prezentować w innych skórkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) To ja się także pobawie ;] Pierwsza propozycja: Logo wymaga jeszcze kosmetycznych poprawek. Druga propozycja: Sam napis. Bardzo przypadła mi do gustu ta czcionka :) Trzecia propozycja: Monitorek. Czwarta propozycja: Dyskietka. Edytowane 14 Maja 2006 przez GuC!o^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) IMHO pierwsze pasuje najlepiej. Tu się niektórzy zachwycają tym http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...st&id=7035!? Ja wolę jednak to http://img110.imageshack.us/img110/6639/17ru1.jpg przynajmniej czcionka wygląda po ludzku ;) i da się to przeczytać ;). Gdybyś tylko powiększył czcionkę w stosunku do loga było by dużo lepiej. Edytowane 14 Maja 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 No mi sie jednak pierwsze najmniej podoba :P Ok, już wrzucam do odpowiedniego działu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Imo logo DRuMah'a syci. Same litery ich ukld i grubosc - bardzo dobre. Mozna jeszcze eksperymantowac z symbolem, ale i tak jest niezle. Wazne zeby byl bardzo prosty. Umieszcanie jakiejs obudowy z malymi detalami nie jest imo dobre, potem sa problemy z czytelnoscia na miniaturkach loga, i ogolnie logo to symbol, a symbole sa proste i przejzyste w odbiorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) No w tym momencie w moim rankingu widze 3 opcje: Zawadaki - te jego loga z czerwienia, z pomaranczowym mi nie leza... DRuMah - bardzo fajne, chodz ta propozycja budy z samym napedem jest brechtowna... Ale tak to ok jako logo tez przypadlo mi do gustu Oraz 1. Logo (bez napisu) MareCeKa :) Do szefostwa: Czy jest brana pod uwage opcja ze logo i napis beda innych autorow? Edytowane 14 Maja 2006 przez Yeti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 no prosze, czym dalej tym lepiej, GuC!o^ też fajne loga przedstawił, jeszcze pare dni i administratorzy będą mieli naprawde twardy orzech do zgryzienia z wyborem jednego loga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Imo logo DRuMah'a syci. Same litery ich ukld i grubosc - bardzo dobre. Mozna jeszcze eksperymantowac z symbolem, ale i tak jest niezle. Wazne zeby byl bardzo prosty. Umieszcanie jakiejs obudowy z malymi detalami nie jest imo dobre, potem sa problemy z czytelnoscia na miniaturkach loga, i ogolnie logo to symbol, a symbole sa proste i przejzyste w odbiorze. Rowniez logo DRuMah'a mis ei najbardziej podoba, tyle ze nie to podlinkowane powyzej, a to z oknem i napedem. IMHO ten naped jest potrzebny, zeby na pierwszy rzut oka bylo widac, ze patrzymy na kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 a ja już chce koszulke z tym logiem :) loga DRuMah'a są świetne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Rowniez logo DRuMah'a mis ei najbardziej podoba, tyle ze nie to podlinkowane powyzej, a to z oknem i napedem. IMHO ten naped jest potrzebny, zeby na pierwszy rzut oka bylo widac, ze patrzymy na kompa.Moja mama sie z toba calkowicie zgadza :lol: :D Malo tego- powiedziala jeszcze ze musi byc flop :P @macr0n: Juz jest :) Dodalem dwie nowe wersje loga- bardziej "nakombinowane", ale rowniez bardziej czytelne. @cavarr: Postaram sie do jutrzejszego wieczoru zorbic kilka wersji kolorystycznych z roznymi wariantami logo, a tymczasem wracam do projektu z podstaw symulacji komputerowej ;/ (ehhh te koncowki semestrow) Jeszcze raz dzieki za porady, bo teraz tak naprawde (po uwzglednieniu pomyslow forumowiczow) to jest praca zbiorowa :D Edytowane 14 Maja 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taid Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 kto jeszcze floppa uzywa... Do tego ten twoj wyglada jakby sie do niego naraz 5 wkladalo ;) Jesli chcesz juz z flopem to przedstaw go jako kreske... Z prac DRuMaha najbardziej podoba mi sie komp z napedem + okienkiem z wentylem. taid - loga prezentuje sie w innym topicu. Fajne, nowe spojrzenie... Lecz logo jest zbyt przebajerzone, aureolka krzywo jakos tak i interpretacja slowka pure nie trafia do mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) a ja już chce koszulke z tym logiem :) ... loga DRuMah'a są świetne.... Dzieki:D A nie wolalbys takiego tiszirta? :P Edytowane 14 Maja 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taid Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 taid - loga prezentuje sie w innym topicu. Fajne, nowe spojrzenie... Lecz logo jest zbyt przebajerzone, aureolka krzywo jakos tak i interpretacja slowka pure nie trafia do mnie... Rozumiem i dziękuje za wypowiedź :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Dzieki:D A nie wolalbys takiego tiszirta? :P IMO bez flopa bylo fajniej! Ta wersja podoba mi sie najbardziej: Zaczynasz przekombinowywac :P Edytowane 14 Maja 2006 przez moreno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) IMO bez flopa bylo fajniej! Ta wersja podoba mi sie najbardziej: [img.]http://forum.purepc.pl/uploads/post-100575-1147517916_thumb.jpg[/img] Zaczynasz przekombinowywac :P J.W (jot wu). Jedynie jakieś obramowanie dookoła tego (jak w pierwszej wystawionej pracy) i wystarczy. O to chodzi w logu, żeby się dało rozpoznać i pozostawało w pamięci, a to właśnie takie jest. Flop psuje kompozycję imo. Ktoś tam u góry pisał (chyba aerial) że są problemy z czytelnością w małych rozmiarach: Ikona Favikona Favikona odwrócone kolory Obie są zrobione przezroczystością, Więc w darkness mam czarne na szarym albo szare na czarnym. Ale jednak nadal widzę paczkę z kompa, mimo że jest 16x16 px d(O_o)b . Edytowane 14 Maja 2006 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Ktoś tam u góry pisał (chyba aerial) że są problemy z czytelnością w małych rozmiarach: Ikona Favikona Favikona odwrócone kolory Obie są zrobione przezroczystością, Więc w darkness mam czarne na szarym albo szare na czarnym. Ale jednak nadal widzę paczkę z kompa, mimo że jest 16x16 px d(O_o)b . Przypominam, że zmniejszanie nie zawsze daje pożądane efekty- w takich rozdzielczosciach nieuniknione jest przepixlowanie obrazów, zapytajcie grafików :P Poza tym favikonka ze wzgledu na swoj rozmiar nie musi zawierac calego logo, wystarczy jakis jego charakterystyczny fragment w wiekszej skali. IMO bez flopa bylo fajniej! Zaczynasz przekombinowywac :P Moim zdaniem to JESZCZE nie jest przekombinowane :P moze zagalopowalem sie z tym malym purepc.pl, ale logo poczatkowe z pewnoscia takie nie pozostanie- kreska jest zdecydowanie za cienka. Ma byc grubosci wyrazu "pure" i basta! :D Edytowane 14 Maja 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas8 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 IMO logo DRuMaha jest najlepsze B) tylko bez flopa tak jakoś pusto na tej budzie PS: Może każdy kto zaprojektował jakieś logo dodałby favikonkę? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 No Drumah faktycznie łądnie połączyłeś dobre pomysły. Podoba mi się :) Wersja taka jak w poście 221. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Jak dla mnie logo Drumaha jest rzeczywiscie dobre, nawet bym powiedział najlepsze. Najbardziej podoba mi sie pierwsza wersja, bez "bajerów". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Jak dla mnie też logo DRuMah-a jest najlepsze ale z coolerem, a mam pytanko jakimi programami tworzycie te loga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Jak dla mnie też logo DRuMah-a jest najlepsze ale z coolerem, a mam pytanko jakimi programami tworzycie te loga ?Logo: 3D Studio MAX Napis: Adobe Photoshop Oba programy oczywiscie w wersji trial ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 To co jest teraz: GIMP, nowa propozycja: Photoshop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Zrobiłem już obiecane wcześniej dopasowania logo do innych skórek. Zainteresowanych zapraszam tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=2131575 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 DRuMah, Imho to logo rządzi http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...pe=post&id=7066 Zajefajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Precz z flopem :P moj faworyt http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...pe=post&id=7021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Z cd i coolerem najlepszy. Taki jest glos ludu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Z cd i coolerem najlepszy. Taki jest glos ludu :wink: Wlasnie zauwazylem, ze wedlug wiekszosci pierwszy najlepszy, dlatego zrobilem "odswiezona" kosmetycznie wersje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...