MesJasZ Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Witam - jak w temacie Zainteresowaly mnie te dyski: http://allegro.pl/item101708575_wyprzedaz_...v_za_239zl.html czy jest tu jakiś haczyk, poza krótką gwarancją? potrzebuję duzego dysku ze względu na kamerkę minidv. warte to coś? aha i jeszcze jedno - czytalem tu i tam, ze win xp ma problemy z obsluzeniem dyskow powyzej 120gb i że trzeba instalowac sp2. Ja mam sp1 i absolutnie nie chcę się pakowac w sp2 ze względu na straty wydajności itd. Czy jest jakis alternatywny prog aby na xp miec pelną pojemność większych dysków ( >120 gb) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadzior Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 win xp ma problemy z obsluzeniem dyskow powyzej 120gb i że trzeba instalowac sp2Ja pierwsze słysze żeby win z sp1 mial problemy z obsługą dysków większych niż 120gb :wink: ja mam 200 i 160 i nigdy niebyło problemu z wykryciem ich pojemności.Z tego co pamiętam to win bez SP1 mił problemy z prawidłowym wykryciem pojemności. A co do tej aukcji to poczytaj sobie opinie o sprzedającym ,zawsze możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> opcje przesyłki za pobraniem,a gwara ,zawsze zostaje ci u producenta 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 no to jeśli problem pojemnosci odpada to bardzo się cieszę:) Opinie ten sklep ma ok, gwara to chyba max 6mc nigdzie nie ma o fabrycznej gwarancji ani slowa - no ale cena jest rewelacyjna(za taką kasę raczej tylko zjechane 250gb z cache 2mb na ata100 widzialem), i poczytalem trochę o tym modelu - ma dobre recenzje więc chyba się skuszę - tylko oby to nie byl jakiś "factory refurbished". mają tez taki dysk jako przenosny z obudową z firewire i usb2 za 299pln:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 ciekaw jestem dlaczego tak tanio, przeciez to caviar z serii RE.... sprzedawca jest dosc dobry, kupowalem u niego zasilacz i wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Tyle ze to jest na SATA I. To moze byc przyczyna takiej atrakcyjnej ceny (pomijajac kwestie gwarancji na jedynie 6 msc.) PS. Przymierzam sie do kupna twardziela. Zalezy mi na ciszy. Czy duza jest roznica miedzy WD 200GB a 250GB? A co do problemu pojemnosci to owszem owszem czesto zdaza sie ze dyski o wiekszej pojemnosci niz 137GB widziane sa przez winde jako 137Gigowe. Pomaga service pack 2 lub zmiana w rejestrze. Wszystko szczegolowo opisane w FAQ subforum o dyskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 sprzedawca jest dosc dobry, kupowalem u niego zasilacz i wszystko ok. Również mogę Ci polecić tego sprzedawce. Kupowałem kiedyś u niego zasilacz, niestety doszedł uszkodzony. Nie było żadnych problemów ze zwrotem kosztów a nawet zwrócono mi pieniądze za przesyłkę B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) insektcc odradzam kupno jakichkolwiek dyskow WD jezeli Ci zalezy na ciszy strasznie wibruja 2x bardziej niz jakikolwiek inny dysk oraz lozysko glosno piszczy;/ jezeli cisza to samsunga polecam Widze ze masz 80-tke wd sam ma w kieszeni i ona jest cicha ale niestety 200GB i 250GB juz niestety nie :( Edytowane 7 Maja 2006 przez sasajas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 insektcc odradzam kupno jakichkolwiek dyskow WD jezeli Ci zalezy na ciszy strasznie wibruja 2x bardziej niz jakikolwiek inny dysk oraz lozysko glosno piszczy;/ jezeli cisza to samsunga polecam Widze ze masz 80-tke wd sam ma w kieszeni i ona jest cicha ale niestety 200GB i 250GB juz niestety nie :( No tak ale samsungi niestety nie moga pochwalic sie taka bezawaryjnoscia co WD. A i tak staralbym sie jakos wyciszyc dysk. Mianowicie widzialem fajny patent KLIK i cos takiego mam w planach zrobic zeby wyciszyc ta WD. Tak czy siak bralbym 200GB bo jest 2 razy cichsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 no i k....wa utopilem z tym dyskiem :( Dzisiaj koles uzupelnil opis - pisze, że sprzedawane dyski to nie na SATA ale na ATA100 i jest to model WD2500LB .a nie ten co w opisie..... Kasę wplacilem mu wczoraj. :/ A w dodatku z tego co sprawdzilem w google - ten dysk ma 2 mb cache a nie osiem - co robić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Pierwsze co to skontaktuj sie z tym kolesiem i powiedz ze w takiej sytuacji zaszlo nieporozumienie i nie jestes zainteresowany. A jesli bedzie sprawial problemy to skontaktuj sie z allegro badz policja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 no i k....wa utopilem z tym dyskiem :( Dzisiaj koles uzupelnil opis - pisze, że sprzedawane dyski to nie na SATA ale na ATA100 i jest to model WD2500LB .a nie ten co w opisie..... Kasę wplacilem mu wczoraj. :/ A w dodatku z tego co sprawdzilem w google - ten dysk ma 2 mb cache a nie osiem - co robić?? Myśle, że nie powinieneś mieć problemu. Skontaktuj się ze sprzedawcą najlepiej telefonicznie i wyjaśnij wszystko. Ja jak już wcześniej opisywałem dostałem uszkodzony zasilacz i nie było żadnego problemu ze zwrotem kasy a dodatkowo ku memu zdziwieniu zwrócono mi również koszty przesyłki. Mam nadzieje że i ty nie będziesz miał problemów z tym allegrowiczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 skontaktowalem się z nimi. Obiecali, że zwrócą kasę. Co by nie mówić uważam,że to nieprzyjemna praktyka naciągania ludzi - też mógłbym wystawić np. GF6600GT a potem napisać że była pomyłka i wysyłamy używane GF6600LE.... Rozumiem,że firma handluje masą sprzętu i ma wielkie obroty, ale jak się wystawia coś na aukcje - trzeba wiedzieć co się sprzedaje.... :/ Mam nadzieję,że wszystko skonczy się bezproblemowo - szkoda tylko mojego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Pytanko: Ata100, 2mb cache, 250 gb, czemu tego dysku nie warto kupować? Nie zależy mi na wydajności. Edytowane 9 Maja 2006 przez Dj paw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 mix rtv zamiast zwrocic mi kase przyslali mi ten dysk więc mam go - jutro odsylam im z powrotem. Nie chce mi się podpinać bo kupilem juz samsunga SATAII, ale wygląda ok prawie jak nowy. jeśli nie zalezy Ci na wydajnosci to kup bo stosunek poj.do ceny jest korzystny. z drugiej jednak strony 2mb cache przy 250 gb pojemnosci to pomyłka..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Ale to w takim razie nawet zdjęcie jest nie tego dysku co być powinno, to nie ATA... Może ja się na takim zastanowie, bo lipa straszna z tym co mam teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/item102303484_maxtor...ysylka_0zl.html albo ten Który z tych dysków będzie lepszy? Potrzebuje w miare dobry na ata133 przynajmiej 200gb i najlepiej 8 mb cache. Edytowane 9 Maja 2006 przez Dj paw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Jak dla mnie oba ze wzgledu na jakze krotka gwarancje sa nieporozumieniem. Ja bym bral seagate no chyba ze cie halas bardzo irytuje. PS. Normlanie seagate daje 5 lat gwary a maxtor 3 lata, przemysl to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...