Pietia(lania) Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Pamietacie taki serial "Wrog Publiczny" z Robin Hoodem w roli glownej? (chyba ;]) to byl pierwszy i prawdziwy Robin Hood i jak to w sredniowiecznej Anglii bylo brudno, okrutnie i klimatycznie - nie to co pozniejsze tandetne seriale w Poslacie :] - z checia bym raz jeszcze to obejrzal. Czasami w niekomercyjnych stacjach radiowych mozna uslyszec motyw przewodni z tego serialu. chyba chodzilo Ci o Robina z Loxly ( http://robin.hood.tv.filmweb.pl/) a muzyka jest zespolu Clannad http://music.allofmp3.com/r2/Clannad/Legen...1/preview.shtml pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 chyba chodzilo Ci o Robina z Loxly ( http://robin.hood.tv.filmweb.pl/) a muzyka jest zespolu Clannad http://music.allofmp3.com/r2/Clannad/Legen...1/preview.shtml pozdrawiam No wlasnie to chyba ten serial, na WoT jakes 10 lat temu lecial pod zmienionym tytulem Wrog Publiczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orochimaru Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Pamiętam cały wtorek (później czwartek) był wypełniony programami popularnonaukowymi: laboratorium, sonda, kwant itp. Strzelanie z rurek jarzębiną, kopanie piłki przez budynki, podchody. Trójwymiarowe teledyski do których trzeba było mieć specjalne okulary "zabiorę brata na koniec świata, znajdziemy wyspę jak Robinson..." Gra w pikuty, dzwonienie domofonami i w nogi. Gra jajka, zbierałem na nią całe wakacje 52000 kosztowała. Składnice harcerskie i kolejki elektryczne H0 i piko. Rodzinne sesje przed TV - Isaura, Dynastia. Pierszy komputer - 486DX266 z 0,5MB Tridentem za 32 mln. Był też taki serial, o gościu, który miał motocykl z dopalaczem i jeździł 400km/h po lesie (coś z jastrzębiem w tytule). Drużyna A - gdzie się chłopaki nie znaleźli, zawsze w pobliżu były butle do spawania. MacGyver - skąd ten koleś brał te wszystkie pomysły? Viper - ile czasu dumałem, jak zrobić, żeby samochód tak wywijał się na lewą stronę. He-Man - "Na potęgę posępnego czerepu mocy przybywaj !! Wszystkie kreskówki z Polonii1 :) Tsubasa, który jak kopnął piłkę to leciała przez pół odcinka. Miś Kolargol, Uszatek, Rumcajs, Żwirek i Muchomorek, Pomysłowy Dobromir, Reksio. Rowerki z taczkami, wigry 3 (jeszcze mam) Karteczki w segregatorach, puszki na regałach, etykietki po napojach, kapsle z flagami, Hubba Bubba (czerwony język się robił po wiśniowej), wiropłat (kupiony w wakacje nad morzem), Żółwie ninja (miałem chyba 8 kaset VHS nagranych, znałem je na pamięć i angielskiego się nauczyłem przy okazji), wulkany i bączki z saletry, proce na druciki zaginane w V, bransoletki z supełków ;] gry Bankrut i Eurobiznes. A ludzie mówią, że za komuny była lipa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) ... Mam gdzies jeszcze w piwnicy XS Spectrum. Niestety jak w przypadku Atari nie dziala... ... Chyba ZX Spectrum :rolleyes: Pamietam, pierwszy moj sprzecik, cale 48kB RAM i 3.5MHz i do tego czarno-bialy malutki TV oraz magnetofon Grundig made in Poland :) A pamietacie Swiat Mlodych? Te komiksy w odcinkach na ostatniej stronie, sporo ciekawych artykulow, troche propagandy :lol2: Ahh te czasy <_< Edytowane 8 Maja 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Był też taki serial, o gościu, który miał motocykl z dopalaczem i jeździł 400km/h po lesie (coś z jastrzębiem w tytule).Night Hawk? Coś z Hawk w kazdym razie:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 kiedys na cartoon network byla kreskowka kilku ludzi kazdy w kombinezonie w innym kolorze [nie power rangers!!!] i krzyczeli cos w stylu "power Xtreme" czy cos ukladali rece i nogi w X i do kombinezonow im sie jakies bojowe gadzety przyczepialy, wiem ze byl niebieski co w wodzie smigal i chyba zielony? aa i jeszcze mieli rozne "levele" tych gadzetow tj do kazdego zadania slabszy/silniejszy wie ktos o co kaman? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Z tych power rangerso-podobnych byl jeszcze "bitelborgs" (zapis fonetyczny:>), ale nie wiem czy to to. Raczej nie, bo moj młodszy brat to ogladał, a to bylo jakies 5 lat temu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) kiedys na cartoon network byla kreskowka kilku ludzi kazdy w kombinezonie w innym kolorze [nie power rangers!!!] i krzyczeli cos w stylu "power Xtreme" czy cos ukladali rece i nogi w X i do kombinezonow im sie jakies bojowe gadzety przyczepialy, wiem ze byl niebieski co w wodzie smigal i chyba zielony? aa i jeszcze mieli rozne "levele" tych gadzetow tj do kazdego zadania slabszy/silniejszy wie ktos o co kaman? ano bylo cos. z kolegami sie w to bawilismy:> pamietam ze jeden byl niebieski drugi zielony a trzeci pomaranczowy lub brazowy. gadzety byly fajne pamietam ze niebieski "zamienial sie" w cos w rodzaju samolotu, a zielony lodz podwodna. pomaranczowego nie pamietam :( google is power :> www.transformerscds.com/ frames/Centurions%20.htm Edytowane 8 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Night Hawk? Coś z Hawk w kazdym razie:> http://www.filmweb.pl/Street,Hawk,(1985),o...e,Film,id=95208 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 A pamiętacie przygody Corky Thatchera? :wink: - serial "Dzień za dniem" Pamiętam jak później biegało się po szkole czy podwórku i wyzywało od korków :lol: PS. Teraz panuje era Maciusia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) kiedys na cartoon network byla kreskowka kilku ludzi kazdy w kombinezonie w innym kolorze [nie power rangers!!!] i krzyczeli cos w stylu "power Xtreme" czy cos ukladali rece i nogi w X i do kombinezonow im sie jakies bojowe gadzety przyczepialy, wiem ze byl niebieski co w wodzie smigal i chyba zielony? aa i jeszcze mieli rozne "levele" tych gadzetow tj do kazdego zadania slabszy/silniejszy wie ktos o co kaman? hmm to chyba Centurions sie nazywalo.. pamietam to ogladalem ale chyba na niemieckim programie jakims. jedna z moim ulubionych bajek byla :D http://www.sfxb.co.uk/animated/centurions.html http://www.x-entertainment.com/messages/605.html http://www.axioentertainment.com/articles/p2_articleid/46 :) Edytowane 9 Maja 2006 przez phase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ehh :) a ten serial pamiętacie ? ;> http://www.filmweb.pl/Film?id=93993 a jeśli o bajki chodzi...puszcząją jeszcze gdzieś TinTin'a ?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ehh :) a ten serial pamiętacie ? ;> http://www.filmweb.pl/Film?id=93993 a jeśli o bajki chodzi...puszcząją jeszcze gdzieś TinTin'a ?... No ba że pamietamy ;) TinTin ostatnio (jakis rok temu :? ) lecial na Canal+, ale to film nie serial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Chciałem coś napisać-ale praktycznie wszystko już było :-P ,może oprócz -papierowych flag rozdawanych w szkołach/przedszkolach na 1 maja -mundurków szkolnych z wymiennym kołnierzykiem -języka rosyjskiego w szkole"buwsiegda budiet sońce ,buwsiegda budiet nieba bywsiegda budiet ..hmm... buwsiegda budu ja" i strasznie irytującego pisania daty po rosyjsku "trysiacia diewjatsot ...." itd. -pierwszych pism komputerowych"Bajtek",potem pisma o grach Top Secret, Secret Service -książek "tygrysków"(ile się tego naczytałem) -"orginalnych" kaset za pare groszy( co producent ,to inna kolejność utworów na albumie tego samego wykonawcy) -Kylie Minoque,Europe,...Lambada...,i innych(jeszcze tu nie wymienionych) -badziwny "dizajn" TVP1 -jakaś tarcza z napisem "reklama" -reklamy Prusakolep-u,Art B,zegarków Omega oraz Baltony(cgyba po dziś jest w Łodzi napis na murze :"W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy" -piejący kogut Teleranka -seriale :Miami Vice+ścieżka dzwiękowa z nieśmiertelnym "Crocket's Theme"(tak to się pisze?),oraz "Another Day In Paradise" Phila Collinsa,"Dempsey i Makepease na tropie"(zawsze co czwartek jak pożniejszy Miami Vice). -"film fabularny" zawsze w sobote i z reguły western. ehh-swietny temat .pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Nie zapominajmy o serii Bondow wyswietlanych na Jedynce. Sobota godzina 20.10 i tak co tydzien, przez 16 tygodni. Ehhh co tydzien rodzinka musiala ogladac Bonda, nie bylo innej mozliwosci :] Edytowane 9 Maja 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Ktos chyba juz wspominal o Druzynie A ale pewnie malo kto wie, ze bede remake - premiera planowana na 2007.01.01 ;) Fajna mieli furke: A pamieta ktos Franka Kimono ? Jakies 18 lat temu bylem King Bruce Lee karate mistrz hehe ;) Edytowane 10 Maja 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) hehe jeszcze nie tak dawno wznowili Night Ridera na jakims kanale. Ja pamietam jak leciał na 1 kiedyś. Hasselhof ze swoją fryzurą > all :P. Przecież byl jeszcze GIGI :DDDDD to był kolo ;). Edytowane 10 Maja 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Z seriali ciekawy był jeszcze taki polski "Tajemnica Sagali", leciał jakieś 10 lat temu w tv. A kto pamięta Teletubisie :)? Tinky-Win-ky, Dipsy, Laa-Laa, Popo :D Edytowane 10 Maja 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A Benny Hilla pamietacie? Szczegolnie zapadl mi w pamieci odcinek z Druzyną B ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) A nikt z Was nie wspomnial o: - zbieraniu puszek (hobby mojego zycia) - najlepszych bajkach (smurfy,gumisie,chip'n' dale - brygada rr,wujek scrooge (lub sknerus w wersji dubbingowanej) i kacze opowiesci,muminki,kapitan planeta i było sobie zycie (najfajniejsze bajki edukacyjne) :D),bajki hanny-barbery (flintstonowie,jetsonowie,scooby doo i takie tam) turtlesy (klasyka - mam na plytach wszystkie 193 odcinki :D),super baloo,bajki na polonii 1 (krolewna sniezka,yataman,baseballista i ta bajka o takim stworku i chlopaku,ktory przenosil sie w jakis swiat fatazji zatrzymujac czas w normalnym swiecie,tez klasyka) ,a nie to co dzisiaj jakies Pokemony czy nie wiem co tam dzis leci) - reklamy 'Puchatka" ("Co za dzien,jakos smutno dzis,w droge nam wszedl jakis smieszny mis" :D) - jazdy sankami - (nie jestem pewny,ale chyba takze) tych malych torebeczkach z napojami - mleczka w tubkach (do dzis je sprzedaja,ale kazdy prawie o nich zapomnial,na szczescie ja nie,kupuje w pracy przynajmniej 2/3 razy w tygodniu :D) - grze w kamienia - grze w klasy (4 girls i nie tylko) - skakaniu na skakance i w gumy (4 girls i nie tylko) - zabawy w ganianego, w chowanego i w podchody i wielu innych rzeczy :D Edytowane 10 Maja 2006 przez hydro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Oooo, mleczko w tubce to niezly smakolyk rodem z Perelu ale nadal je kupuje i konsumuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 mleczko rox chociaz pojawily sie podrobki , czekoladowe i toffi <blee> najlepsze orginalne tylko zageszczone , jek sie zezarlo tubke na szybko to tak zamulalo , ojj fajne uczucie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Mleczko to jest klasyk Panowie ;> Najlepsze jest na defaultowych ustawieniach, a nie jakies modowane na czekoladowe ;) Ja teraz kupuje mleczko zageszczone slodzone w puszce, wrzucam do garnka z woda i gotuje ;> Karmel uzyskany w ten sposob roxuje ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Też w to grałem. Grywalność była niesamowita. Głowy nie dam, ale chyba to było to: http://homepages.tesco.net/~parsonsp/html/..._n_goblins.html Natomiast to niby to samo, ale zupełnie inaczej wygląda: http://en.wikipedia.org/wiki/Ghosts_and_Goblins Grywalnością miażdżyła ją jedynie dostępna na "kadridżu" gierka Flimbo's Quest: http://en.wikipedia.org/wiki/Flimbo's_Quest znalazłem tą gierkę, byłeś blisko z tym tytułem :), ta giera to Ghouls n' Ghosts, Ghosts n' Goblins jest podobna, nawet bardzo jeszcze jedno mi się przypomniało: grałem kiedyś (również na c-64) w taką fajną, kolorową gierkę, pośrodku siedział sobie gościu, u którego kupowało się upgrade'y, przejście do następnego poziomu odblokowywało się po zebraniu 3 pergaminów (u tego gościa pojawiał sie chyba 'exit' jako rzecz do kupienia czy jakoś tak), zabijało się jakieś ślimaki czy coś podobnego, kasę na upgrade'y zbierało się w komnatach, była w 2 kolorach, grał w to ktoś?? mleczka nigdy nie jadłem, miałem swojskie od Babci:D Edytowane 10 Maja 2006 przez Adu82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 jeszcze jedno mi się przypomniało: grałem kiedyś (również na c-64) w taką fajną, kolorową gierkę, pośrodku siedział sobie gościu, u którego kupowało się upgrade'y, przejście do następnego poziomu odblokowywało się po zebraniu 3 pergaminów (u tego gościa pojawiał sie chyba 'exit' jako rzecz do kupienia czy jakoś tak), zabijało się jakieś ślimaki czy coś podobnego, kasę na upgrade'y zbierało się w komnatach, była w 2 kolorach, grał w to ktoś?? Flimbo's Quest, mialem to na kartridzu. Fajna gierka, choc pamietam, ze wydawala mi sie piekielnie trudna. Dziwie sie swoja droga, ze nie padly chyba tutaj jeszcze gry z Dizzym :) Nie wmowicie mi, ze nikt w to nie gral na C64 czy Amidze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Z seriali ciekawy był jeszcze taki polski "Tajemnica Sagali", leciał jakieś 10 lat temu w tv. A kto pamięta Teletubisie :)? Tajemnica sagali !!! no pewnie potem sie na dworze bawilismy w tajemnice sagali !!!! ( bylem chyba kubą ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 YES! YES! YES! :D to Flimbo's Quest ( nawet sie lekko rymuje :) ) zapomniałem sprawdzić to, co mi ULLISSES podał :oops: a o Dizzym to już sporo osób wspominało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Dziwie sie swoja droga, ze nie padly chyba tutaj jeszcze gry z Dizzym :) Nie wmowicie mi, ze nikt w to nie gral na C64 czy Amidze.Mialem...mam nadal :D Atari, ale modelu nie powiem bo dobrze schowany ;) Z atari pamietam najbardziej River Ride i (nie pamietam tytulu) wyscigi samochodowe, jedną trasę (w pozniejszym etapie gry) jechalo sie nawet 20min :) oczywiscie samochod nieruchomy i ruszala sie cala plansza. Aaa zapomnialbym w grze byl podzial na dzien, wieczor noc. @ Hydro Wiele z tego co wymieniles, bylo juz wymieniane :] Edytowane 10 Maja 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Dziwie sie swoja droga, ze nie padly chyba tutaj jeszcze gry z Dizzym :) Nie wmowicie mi, ze nikt w to nie gral na C64 czy Amidze. No no, na Dizzym stracilem pare wlosow i czasu :] co prawda nie na C64 a na pegasusie w zlotej piatce - niegdy nie moglem tego skonczyc bo bylo za dlugie, ale jakos dwa lata temu dorwalem emulator i roma z Fantastic Adventures OF Dizzy i sie udalo ;] skonczylem gre nr 1 mojego dziecinstwa - bylem bardziej zadowolony niz kiedy kupowalem pierwsze VooDoo hehe, to sie nazywa spelnienie ;] Edytowane 10 Maja 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Kurcze zależał mi się C64 na strychu i opchnąłem jakiemuś maniakowi starych sprzętów...teraz żałuję :)... co do tajemnicy sagali - był też zagraniczny serial w podobnych klimatach - leciał chyba w soboty około 12 na dwójce...pamięta ktoś ?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...