Skocz do zawartości
wallec

Pamiętacie? Czy Już Zapomnieliście ?

Rekomendowane odpowiedzi

Flimbo's Quest, mialem to na kartridzu. Fajna gierka, choc pamietam, ze wydawala mi sie piekielnie trudna.

Dziwie sie swoja droga, ze nie padly chyba tutaj jeszcze gry z Dizzym :) Nie wmowicie mi, ze nikt w to nie gral na C64 czy Amidze.

ja gralem tylko w dizzy na pegazusa. tez bylo fajnie:P Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie "Plastusia" (z takimi dużymi odstającymi uszami) ? Taka bajka dla dzieci była z 15-16 lat temu. W przedszkolu go lepiliśmy. Domowe przedszkole, Pan Tik-Tak czy też Kulfon i Monika :D

Była też taka bajka która ryła mi maksymalnie beret, jakieś takie dwa ufoludki babka-czerowna i facet- pomarańczowy wyglądali coś jak gumowy ludzik michelline (od opon), na głowach mieli jakies antenki (coś jak teledubisie) :D. Jak w telewizji leciał Bolek i Lolek czy też Zaczarowany Ołówek albo Reksio to nie było przeproś musiałem obejżeć a i nauczyłem się coś przy tym. Teraz cartoon network i głupkowante bajki ... ktróre nic nie uczą

Jak żartobliwie powiem przy ruwieśnikach "W czynie społecznym" to patrzą jak na kretyna i nie wiedzą o co chodzi. Jedno jest pewne, żyłem w lepszych czasach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była też taka bajka która ryła mi maksymalnie beret, jakieś takie dwa ufoludki babka-czerowna i facet- pomarańczowy wyglądali coś jak gumowy ludzik michelline (od opon), na głowach mieli jakies antenki (coś jak teledubisie) :D.

Masz na mysli Pi i Sigma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://turbosoldiers.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3R...iw0MDgwMS5odG1s

jak znajde oginal to wrzuce :]

http://www.megaupload.com/?d=UPAW0D47

( mam nadzieje ze 2 link nie bedzie znany za warez bo cholera to wspomnienia a nie warez :P )

Edytowane przez Pietia(lania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz na mysli Pi i Sigma?

Taa pamiętam to - pamiętam też że mieli manię na punkcie zbiorów - i nawet mi się ten program podobał.

Z gier chyba jeszcze Moon Patrol nikt nie wymienił. I było jeszcze coś takiego, że latało się i pompowało potworki aż wybuchały. Na automatach w to sporo grałem, bo miałem kiedyś dostęp za darmo do salonu...

Aha - oglądnąłem sobie niedawno fragment filmu "Tajemnicze Złote Miasta" który był tu wspominany - kiedyś mi się to strasznie podobało - niestety zrobiłem błąd oglądając to teraz - kicha jak nie wiem :lol:

Heh a było wspomniane - Domowe Przedszkole? Też było fajne - ale kiedy ja to oglądałem - daaawno temu może 17 lat wstecz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domowe przedszkole bylo fajne:> krasnal chałabała(hałabała?) byl [; gdzies mam kasete z piosenkami :D tylko zdaje sie czesc jest wykasowana:( bo kiedys siostra cos nagrala na to.

bardzo fajna byla amerykanska ulica sezamkowa. potem jak zrobili polska wersje to lipa byla. wielki ptak, elmo, ernie, bert i oscar ktory mieszkal w smietniku:> wampir czarodziej zapomnielem jak sie nazywal:( jak cos wyczarowywale to mowil takie zaklecie "ala kanapka z maslem ozechowym..." i costam dalej:> ciasteczkowy potwor:D

ekipa :D

Dołączona grafika

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehh dobry temat lezka sie w oku zakrecila.

Pamietacie bajke "Dino" ;D o tym dinozaurze co go dzieciaki chowaly w ogrodku :D

Albo Vidget :D "Vidget to nasza tajna bronnnnn! :D

Yattaman :D i ta grupa Drongo :P z ta laska co jej zawsze po wybuchu cycki wychodzily :P

Myszy z Marsa :D

MO "Multimedialny Odlot" :lol: albo Escape (IMHO najlepszy program o grach) B)

Na Canal+ "Moje drugie ja" O chlopaku co mial rozne dziwne moce mogl latac przy uzyciu dezydorantow :lol:

Jeszcze byla taka bajka o zwierzetach z lasu, co chcialy sie przeniesc gdzie indziej bo ich las byl wycinany, czy cos takeigo :P

Kurde to byly czasy, w wakacje i ferie TVP dawalo rozne bloki z programami i bajkami :D

Edit: A opowiesci z Narni wersja serialowa. Trzaslem tylkiem na kazdym odcinku :P

Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki maly co w kosza gral:>

"Jestem WOW superkomputer WOW" kto pamieta?:>

albo taki polski serial Tajemnica Sagali czy jakos tak:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz byla mowa o sagali :P

Byl jeszcze taki serial Misja sie chyab nazywal.

Dzieciaki z Australli zalozyly jakas siec, i mialy swoich agentow w ronych panstwach swiata. To bylo fajne.

Jeszcze byl serial, o kolesiu co go przenioslo w inne czasy gdzie zyli magowie mieli skafandry ktore razily pradem :P Ostatnio nawet to lecialo na TV POLONIA. Niestety nei wiem ja ksie nazywalo :D

Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polonia 1 ma w dzisiejszych czasach boski reprtuar

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

22:55 Program erotyczny [Tylko dla dorosłych]

23:35 Niegrzeczne historie [Tylko dla dorosłych]

23:55 Amore TV [Tylko dla dorosłych]

00:15 Goon [Tylko dla dorosłych]

00:35 Night Shop [Tylko dla dorosłych]

00:45 Reflex [Tylko dla dorosłych]

00:55 Military Shop [Tylko dla dorosłych]

01:05 Erotyczna giełda [Tylko dla dorosłych]

01:15 Night Shop [Tylko dla dorosłych]

01:25 Program erotyczny [Tylko dla dorosłych]

01:45 Halo info [Tylko dla dorosłych]

01:50 Night Shop [Tylko dla dorosłych]

02:00 Program erotyczny [Tylko dla dorosłych]

02:20 Night Shop [Tylko dla dorosłych]

02:35 Sex Flirty [Tylko dla dorosłych]

02:55 Program erotyczny [Tylko dla dorosłych]

03:10 Night Shop [Tylko dla dorosłych]

03:25 Program erotyczny [Tylko dla dorosłych]

03:40 Night Shop [Tylko dla dorosłych]

03:50 Sex Flirty [Tylko dla dorosłych]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flimbo's quest - kolejna gra,ktora przeszedlem (oczywiscie nie mowie o unlimited lives:D) .Jesli chodzi o klasyki na C64 i Pegasusa to mozecie smialo mowic,napewno albo przeszedlem te, o ktorych macie zamiar wspomniec,albo przynajmniej gralem i przeszedlem spory kawalek :D

PS - Widget byl luz :D

Edytowane przez hydro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propos tajemnic, to był taki serial/film odcinkowy "Tajemnice Sahary". Dość krótki, ale ze względu na specyficzny klimat, zapadł mi w pamięć.

2128015[/snapback]

Byl jeszcze taki serial Misja sie chyab nazywal.

Dzieciaki z Australli zalozyly jakas siec, i mialy swoich agentow w ronych panstwach swiata. To bylo fajne.

Misja - "Tajna Misja' lub "Alpha Centauri" - jakaś stacja niedawno to puszczała...

Jeszcze byl serial, o kolesiu co go przenioslo w inne czasy gdzie zyli magowie mieli skafandry ktore razily pradem :P Ostatnio nawet to lecialo na TV POLONIA. Niestety nei wiem ja ksie nazywalo :D

Ten nazywał się chyba "Dwa światy"...IMHO też jakaś stacja niedawno go nadawała...

Pamiętam jeszcze taki film\serial "Przyjaciel wesołego diabła" - to też było coś... jak byłem mały to bałem się tego oglądać...;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietacie bajke "Dino" ;D o tym dinozaurze co go dzieciaki chowaly w ogrodku :D

"Dino ostatni dinozaur" ;)

@Varrol

Odnosnie Moon Patrol, ostatnio (z 2 lata temu :razz: ) byla wydana wersja na PC, ale to nie to samo.

W tym samym okresie na Canal+, w srode po 10 byl blok anime, kurcze nie moge sobie przypomniec jak sie nazywal, ale lecialy w nim niezle anime...... no moze przesadzilem, nie w tym samym bo to lecialo cos kolo 97-99.

@Pietia(lania) GiGi byl juz wspominany z 5 razy B)

Pamietacie taki polski serial, w ktorym rodzice byli wciagani do TV ?

Pierwsze automaty z Cola w puszce :] teraz tego tyle, ze nikt nie zwraca uwagi :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie czasem Denver ostatni dnozaur?

A rzeczywiscie Denver nie Dino, w czołowce byl chyba plac budowy <_<

To nie był serial...

:blink: wydawalo mi sie, że serial ale z linku wyzej widac, że to byl film, a wiec moja kulpa -_- Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe. Ja dzisiaj sobie tak pooglądałem moje stare posty, jeszcze z 2002 roku :wink: Boże jak ja pisałem :D Jush, pooozdroffffki itp :lol: Mało tego - większość tak pisała :D Fajnie tak powspominać. A dla maniaków gumy "Kaczor Donald" - mam w domu klaser z tymi historyjkami ;) Dalej pachną gumą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mowili przedmowcy: zbieranie puszek...cale stosy tego staly poukladane na meblosciance, wymienialo sie z kumplami. Z telewizji pamietam w soboty taki program 5-10-15. Bardzo tez lubialem Muppetshow ("swinie w kosmosie" byly najlepsze). Pamietacie moze "Okienko pankracego", albo taki program przyrodniczy....nie pamietam tytulu, ale zaczynalo sie to od piosenki ".....te co skacza i fruwaja na nasz program zapraszaja" gosciu niesamowicie opowiadal i nasladowal odglosy zwierzat. Z zabaw to pamietam , ze gdy np z bratem zobaczylismy na automatach "Kung-fu master" to w pokoju sie w to bawilismy - jeden robil za glowna postac a drugi za przeciwnikow i boss-a z pierwszej planszy bo chyba zaden z nas nie doszedl do drugiej :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi