Skocz do zawartości
berkut

1700+ JIUHB 51 !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

na konfigu:

XP1800+ JIUCB 0251 * ct-7njl1 * 1x 512DDR333 noname (z podpisu) * Barak4 60GB * Radek 9700pro (z podpisu)

poszedł na vcore=1,675 na 2,0 GHz , ale z racji doopiatego qlera (jakiś bzdet za 15 zeta) miał temp ponad 55stopni . wstawał spokojnie na fsb 175 przy 1,7v - załatwię jakiegoś volcano i będę się bawił dalej

3dMark03 = 4768punktów , czyli 30 więcej , niż na konfigu na dole

COOL!!!

ATHLON XP 1800+@2000MHZ LEPSZY NIŻ P4 2000@2800MHZ!!!???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie JIUCB 1,8+ idzie na 1921 i cos mi sie zdaje ze nie pojdzie wiecej z powodu plyty ktora nie pozwala na tym procku ustalic wiekszego napiecia niz 1,7 troche mnie to dziwi bo na wczesniejszym palominio moglem na 1,850 ale i tak jest dobrze aha plyta to msi kt3 ultra 2, moglym w sumie tez podciagnac magistrala ale pamieci noname :( kiepsko ida, a jak ustawie mnoznik na 12 nie wchodzi do wina, temp proca to obecnie 33 ( wc-blok robiony przez samego Zibi322 :) )

u mnie jest tak samo. tez JIUCB, i tez idzie na 1921 przy 1.625V, choc niby powinno byc 1909 (166 przeistacza sie w 167 na MSI chyba) i na x12 nie wchodzi do windowsa nawet jesli dam mu pradu. moge krecic magistrala tak, ze dochodzi prawie do 2k. tylko pamieci juz i tak wyzylowane pewnie by sie sypaly podluzszym czasie... mysle ze sprobuje postawic system jeszcze raz na juz podkreconym procu. kiedys na swiezym systemie moj stary palomino lepiej sie krecil niz na zasmieconym ;)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym poprawić chłodzenie mojego procka (w podpisie)ale kasy nie za wiele i mam dylemat.Moja obudowa jest zwykła czyli z marnym obiegiem powietrza.Kasy starczyłoby mi na jakieś wiatraczki do obudowy ale wycinac dziur mi sie nie uśmiecha.Czy wystarczyłby jakiś wydajny cooler na proca?Przydałby mi się jakiś złoty środek,cichy,wydajny i żebym nie zbankrutował.Co sądzicie o Volcano 9? Wiem że Volcano 7 jest lepszy ale tyle kasy już nie wyskrobie.Może jest coś tanszego a wystarczająco wydajnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie gdzie kupiles to cudo, bo musze mojego zmienic :)

eee Butcher takie pytanie... widze ze masz podobna sytuacje do mojej. teraz zmieniam plyte glowna na epoxa i proca na axp 1700+ i pamiatki na szajsungi pc333 256MB ale nie mam juz kasy na grafe... jak to u ciebie wyglada? chyba powiesic sie idzie co nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie gdzie kupiles to cudo, bo musze mojego zmienic :)

eee Butcher takie pytanie... widze ze masz podobna sytuacje do mojej. teraz zmieniam plyte glowna na epoxa i proca na axp 1700+ i pamiatki na szajsungi pc333 256MB ale nie mam juz kasy na grafe... jak to u ciebie wyglada? chyba powiesic sie idzie co nie?

Powiesic to malo powiedziane. Kasa to bardzo duzy problem :( Ja musze zmienic plyte na Epox 8RDA+ i kupic z 512Ramu DDR333 a kasy nie widac i nie slychac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja na swojego czekam i czekam... Marzy mi sie jakis 0251 lub 0252 i obawiam sie ze trafi mi sie jakis szajs typu 0303... :cry: W moim przypadku z kasa nie ma az takich wielkich problemow wiec ostatecznie moglbym kupic 2400+ ale oczywiscie tylko wtedy gdy da mi to gwarancje osiagniecia 2.5 GHz... a raczej nie da... :(

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh a ty myslisz ze te 0251 to sa wszystkie takie wypasione na maxa? zdarzaja sie przeciez sztuki ze sa felerne... a te 0302 tez sa dobre ponoc. duzo o nich czytalem i ludzie bardzo je chwala. 2400+ mozna spokojnie zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0302 sa rownie dobre jak 0251. A to i tak zalezy jak trafisz prawda jest taka ze dopoki nie wlozysz do kompa i sam nie sprawdzisz nigdy nie bedziesz miec 100% pewnosci. Mialem ostatnio tego 0302 na default vcore szedl 2400+ a na 1675v szedl 2600+ wiec mysle ze to calkiem niezle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0302 sa rownie dobre jak 0251. A to i tak zalezy jak trafisz prawda jest taka ze dopoki nie wlozysz do kompa i sam nie sprawdzisz nigdy nie bedziesz miec 100% pewnosci. Mialem ostatnio tego 0302 na default vcore szedl 2400+ a na 1675v szedl 2600+ wiec mysle ze to calkiem niezle

niezle,

A jesli chodzi o 1700+ to lepszych serii już nie będzie. 2800mhz morphlinga to to naprawde dużo poza granice tego jądra. Poczekajmy aż dotrą do Polski w większych ilościach 2100+ AIUHB. ~2300mhz na defoult przy ac. też będzie jazda.

pozdrav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem w podziemiu XP 1,7 JIUGB 0251 ale nie znalazłem.

Więc kupiłem JIUHB 0302 XPMW kolesiowi identyczny na www.overclockers.com krcił sie na 2500 przy 2.1V. Myśle że mi tyle wystarczy. Póki co nie sprawdze na ile biega bo mam teraz nędzne mobo. Teroski mam 1875 na minimalnym napięciu. Na więcej płyta nie pozwala max to 12.5x150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja tez chyba dzis kupie 0302,a jak myslicie,czy te XPMW ma jakies znaczenie?,bo zauwazylem dziwna prawidlowosc ze tylko procki z XPMW kreca sie ladnie(tak samo bylo z 02052).

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja tez chyba dzis kupie 0302,a jak myslicie,czy te XPMW ma jakies znaczenie?,bo zauwazylem dziwna prawidlowosc ze tylko procki z XPMW kreca sie ladnie(tak samo bylo z 02052).

Pozdro

Hmm, no właśnie czy ktoś rozszyfrował już te literki? Hey, Lancer pokaż się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem możliwe, ciekawe czy jest coś o tych literkach na sajcie AMDka...

Zreshtą, mi to i tak rybka- najprawdopodobniej jutro biore kilka szt. 0251 może 0252 do tego kilka 0302, i lece do qmpla z 8RDA+ :D Co dalej chyba nie musze tłumaczyć :mrgreen: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest z Wami?!

Jak piszecie, że kupiliście, to napiszcie gdzie. W tym tygodniu kupuje proca i NIE CHCIAŁBYM przywalić jak dzik w sosne...

Co kupić to ja wiem aż za dobrze, tylko gdzie???

pozdrav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam JIUHB 0302. Śmiga jako 2400+ (2GHz) z +0.05 V vcore. Chodził na defaultowym napięciu ale dołożyłem mu dla pewności. Wstawał również na wyższych częstotliwościach ale to wymagało podniesienia napięcia do 1.7 V a moje chłodzenie już sobie z tym niezadobrze radziło ,więc pozostawiłem jako 2400+ ,na razie mi w zupełności wystarcza.

Kupiony w "sklepie z Tweak'a".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie mam JUIGB 0215 XPMW i jak tylko podniose napiecie o 0.025 to mam bluescreena, zbyt duze podkrecenie -> bluescreen, przed tem mialem AGOIA 1600+ i JUICB 1700+ i z oboma mialem ten sam problem, chociaz ten JUICB poszedl w koncu (dopiero po tygodniu, bo w 1 dzien nie chcial nawet na 1800+ :o) na 2200+ na 1.675, kolejne zwiekszanie napiecia -> bluescreen, wiec albo mam strasznego pecha do prockow albo cos jest nie tak z plyta (co by wyjasnialo dlaczego qpilem ja w marcu zeszlego roku za 445, kiedy w sklepach byla za 550 :D) :/

Mieszka ktos moze w Zielonej Gorze lub po drodze ZG->Wolsztyn ew. gdzies w poblizu ZG lub tej drogi z porzadna plyta? Chetnie bym sprawdzil czy to wina procka... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem.System wydaje sie stabilny,przechodzi 3dmarka nawet zapętlonego ,całonocne liczenie seti oraz prime test przy zamkniętej budzie,ale jak puszczę burnmmx z pakietu cpuburn4 to mi system po kilku minutach się restartuje.Temperatura max w tym stresie to 54stopnie.To chyba jest dopuszczalne?Przy otwartej budzie niema tego problemu,max temp 52stopnie.Na dniach będe miał porządny wentyl to się zobaczy ale 54stopnie nie powinny restartować kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem.System wydaje sie stabilny,przechodzi 3dmarka nawet zapętlonego ,całonocne liczenie seti oraz prime test przy zamkniętej budzie,ale jak puszczę burnmmx z pakietu cpuburn4 to mi system po kilku minutach się restartuje.Temperatura max w tym stresie to 54stopnie.To chyba jest dopuszczalne?Przy otwartej budzie niema tego problemu,max temp 52stopnie.Na dniach będe miał porządny wentyl to się zobaczy ale 54stopnie nie powinny restartować kompa.

heh, jesli Ty masz 200W zasilacz, to sie nie dziw, a do tego temp. 54 stopni C, to juz jest za duzo jak na AMD i to na Thbred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rewelacyjny hihi zasilacz jeżeli przy otwartej obudowie wszystko chodzi stabilnie na full.Katowałem tak maszynę i nic jej nie rusza.A problem się rozwiąże jak założę pożądnego wentyla(mam nadzieję).Możliwe że i 2600+ będzie.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam w sklepie w rzeszowie sa 2 sztuki JIUHB 0302 XPMW, box tlyko, no i tu mam pytanie, kase na procesor mam, niestety na reszte konfiguracji, bede mial pieniazki dopiero po 15 marca, myslicie ze lepiej poczekac, czy mzoe od razu kupic bo pozniej juz go nie dostane ???

edit:

jakby kogos interesowalo, to : http://tomtus.home.pl - tutaj macie cennik, tomtus to dystrybutor http://action.com.pl takze tam pewnie tez dostaniecie

POZDR, jesli to nieistotne dla nikogo informacje to sorry, ale sprobujcie odpowiedziec na moje pytanie =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...