tomasir Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Athlon 1700+ to najlepiej albo jiuhb albo jiugb. Gwarancja super podkręcalności. U kumpla proc na titanie 3000obr. podkręcił się na 2600+.(jiuhb 302) 1.85V pamięci 2.8. Najlepsze są Aiuhb tylko u nas w Polsce są baaardoz trudne do dostania (dokładniej nie widziałem na oczy takowch) ale japońce mają takowe i te 2,3 to z palcem gdzieś poraktycznie każdy robi. Do 2,5 też większość dochodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 ehh RedNacz - szukałem dokładnie i jedyne co znalazłem to takie zdanie: 0308 takie sobie, aczkolwiek dzisiaj znalazlem niezlego. to są według Ciebie "same złe rzeczy" 8O :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 ehh RedNacz - szukałem dokładnie i jedyne co znalazłem to takie zdanie: 0308 takie sobie, aczkolwiek dzisiaj znalazlem niezlego. to są według Ciebie "same złe rzeczy" 8O :?: A TU szukałeś. :D Tweak.pl to nie jest jedyne forum. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 jasne, że szukałem - od tego zacząłem i nic nie ma w temacie serii 0308 ! więc coś wiesz na ten temat czy tylko tak sobie piszesz ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 jasne, że szukałem - od tego zacząłem i nic nie ma w temacie serii 0308 ! więc coś wiesz na ten temat czy tylko tak sobie piszesz ??? Posłuchaj... ja siedzę na 5 forum i nie znam na pamięć wszystkich miejsc.... szukaj na Xtreme, dzikie podkręcanie, overclockers.com, tom,s hardware.... każdy z nas czegoś szuka... nie myśl, że tylko wejdziesz i dostaniesz wszystko na tacy... już nie raz przeczytałem, ze wyższe serie od 0302 są kiepskie i to, że nie zapisałem sobie gdzie to nie twoja sprawa... co mnie tamto zresztą interesi, sam mam 0251 i żyję... chciałeś opinii to ją masz... szukaj jej potwierdzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 A zresztą jakoś kiepsko szukasz..... "damn it, my week3 didn't post at 180 fsb, I dunno if it's the motherboard, the cpu or the ram.. I don't think it's the cpu though.. I'm using a shuttle SN41G2 so I think that might be a problem in that.. they are not really made for overclocking.. but 11x166 is rock stable, and it's pwnz a p4 2,4 just a little.. so I'm happy" A to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Ja już mam swojego JIUHB 0302 8) :twisted: :twisted: ciekawe jak się będzie kręcił... :twisted: :twisted: :twisted: Kupiony w sklepie Tweak'a P.S. A co do innych for ( :?: ) to ja szukam na XtremeSystems Pozdrav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Ja też siępochwalę: Dzisiaj stałem się szczęśliwym nabywcą JIUHB 0302 WPMW. Chciałem znaleźć XPMW ale wszystkie proce mieli takie same chyba (albo pokazać nie chcieli). Myślę że starczy że jest JIUHB w końcu. Jak skończę robić ważną pracęna jutro to zabiorę się za o/c bo nie lubię jak ten proc się marnuje chodząc 2000+ FSB pójdzie jeszcze dzisiaj w ruch... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 no i poszedł na 2400+ czyli całkowicie kijowy nie jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 no i poszedł na 2400+ czyli całkowicie kijowy nie jest... Według mnie, "nie kijowe" Athlonki 1700+ zaczynają się gdzieś od 2600+, 2800+. Bo wykręcić ten procek na 2400+ to raczej nie jest problem. Kieeeepski model Ci się trafił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Cześć Już straciłem dziewictwo hehe KOLEDZY jak ustawić mnożnik na Gigabyte 7VAX powyżej 12,5 bo tyle jest na DIP'ach, w biosie takiej opcji nie ma !!! Ratujcie ! JIUCB działa na 2,08 GHz, ale mam kłopoty z pamięcią - czytaj jest za wolna. ;-( Sprawdz miszczu jeszcze raz ! :lol: Ja też mam GA 7VAX i na dipa'ach jest mnożnik do 18X. Tabelka pokazująca jak i co ustawić jest podzielona na dwie części. Przedzielona jest jakimś tam elementem. Części tabelki znajdują się jedna pod drugą w odległości jakieś 2 cm. Dzisiaj się tym bawiłem więc wiem dokładnie 8) . Powodzenia ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A zresztą jakoś kiepsko szukasz..... "damn it, my week3 didn't post at 180 fsb, I dunno if it's the motherboard, the cpu or the ram.. I don't think it's the cpu though.. I'm using a shuttle SN41G2 so I think that might be a problem in that.. they are not really made for overclocking.. but 11x166 is rock stable, and it's pwnz a p4 2,4 just a little.. so I'm happy" A to... hehehe ej widze że Angielski to dla ciebie czarna magia :) ROTFL!!! Po piersze gość tu opisuje 303 :) a shuttle SN41G2 so I think that might be a problem in that - więc jak widzisz nie jest to konecznie on sadzi wada procesora tylko moze to byc kiepskie mobo. Naucz sie jezyka a pozniej wklejaj takie glupoty nie zwiazane z tematem!. Co do CPU powyzej 302 to gowno prawda 304 i 306 kręca sie miodzio!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 no i poszedł na 2400+ czyli całkowicie kijowy nie jest... Według mnie, "nie kijowe" Athlonki 1700+ zaczynają się gdzieś od 2600+, 2800+. Bo wykręcić ten procek na 2400+ to raczej nie jest problem. Kieeeepski model Ci się trafił. Hej, spoko, już mam full stabilne 2600+ przy 1,725V i to nie wygląda na koniec. Po prostu nie miałem czasu żeby się tym cackiem bawić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Sorry mam takie pytanie Mam plyte Epoxa 8KHA+ pamieci Winbond 333 i cos tam jeszcze. Procek to AXP 1700 + JUIHB 0251 XPMW chyab tak ale 0251 na bank. I krecio sie tak Na 166x12 bez podnoszenia napicia Na 166x12,5 troche trzeba podniesc najlepiej 1.70 Na 175x12 chodzi z napiciem 1.80 mniej nie robielm ale chodzi tak stabilnie. Moj witrak to Zalman 6000CU i mam na nim gdzie ok 43*C Powiedzcie mi czy to dobre wyniki i ile ten proc moze pojsc na podniesionym napieciu ( Zaillacz 235W) Czy da sie na nim wycignac 2500Mhz na 8RDA+. :) :) Nara Pzdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 sprubuj !! co co szkodzi hehe ..jak my ci powiemy ze tak ty zrobisz i cos sie zjebeo to bedziesz miał pretesje ...kardy proc kreci sie inaczej zreszta jak wszystko i jak nie sprawdzisz to sie nei dowiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 No 8DRA+ to nie mam moj kumpel ma ale nie chec do niego przynosci bo i tak penie sie nie zgodzi. :) Ja na swoim 8KHA+ wyciagnolem 12,5x174 b cos te 175 mu nie lezy a max z proca pod winda i 3dmarkiem to bylo chyba z 2175 moze i wiecej nie pamietam to na Vcore 1.80 Czy to moze byc jak na ta plyte ? Nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 dobra powiedzcie mi czy dobrze wybralem ew. co dodac co wywalic to lista dla mojego ojca zeby mi w deutchlandach kupil ktoregos z tych: Athlon T-B 1700xp 0.13um (B0 multiplier unlocked) Aiuhb jiuhb 0251/0302 jiugb 0251/0302 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Sorry mam takie pytanie Mam plyte Epoxa 8KHA+ pamieci Winbond 333 i cos tam jeszcze. Procek to AXP 1700 + JUIHB 0251 XPMW chyab tak ale 0251 na bank. I krecio sie tak Na 166x12 bez podnoszenia napicia Na 166x12,5 troche trzeba podniesc najlepiej 1.70 Na 175x12 chodzi z napiciem 1.80 mniej nie robielm ale chodzi tak stabilnie. Kręci ci się nawet nawet, ale jeszcze kijowo (tak jak mój). 2,3 GHz to chyba nie będzie. Mój dochodzi do 2700+ na 1,775 i dalej już nie nawet na 1,85. W dodatku wiesza się inaczej. Nie wywala się program do testowania tylko system robi zwiechę totalną. Ale ja się nie poddam, zapodam mu nawet 2,0 jak będzie trzeba żeby mi sk***** poszedł na te 3000+!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 No 2.3 to moj sie odpala ale gdzie tam w windzie zwisa wiec chyba napiecie pomoze. :) Kuhunu ile ci wyciagnol max na Vcore 1.80 Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Sorry mam takie pytanie Mam plyte Epoxa 8KHA+ pamieci Winbond 333 i cos tam jeszcze. Procek to AXP 1700 + JUIHB 0251 XPMW chyab tak ale 0251 na bank. I krecio sie tak Na 166x12 bez podnoszenia napicia Na 166x12,5 troche trzeba podniesc najlepiej 1.70 Na 175x12 chodzi z napiciem 1.80 mniej nie robielm ale chodzi tak stabilnie. Kręci ci się nawet nawet, ale jeszcze kijowo (tak jak mój). 2,3 GHz to chyba nie będzie. Mój dochodzi do 2700+ na 1,775 i dalej już nie nawet na 1,85. W dodatku wiesza się inaczej. Nie wywala się program do testowania tylko system robi zwiechę totalną. Ale ja się nie poddam, zapodam mu nawet 2,0 jak będzie trzeba żeby mi sk***** poszedł na te 3000+!!! na 2.0 ja mam 2360 MHz :D jutro zaatakuje jeszcze 206x11.5 i moze zrobie 10 000 w CCR Benchmark :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Ja mam jiuhb 0251 i idzie narazie 2310mhz 170x13 na epoxie k9a na 2.0V (FAJNA PŁYTKA)Troche kicha MOIM ZDANIEM I MAM 10500 W ccr KTO MNIE POBIJE jEDYNY PROBLEM TO CHYBA TEMPERATURA MAX 44C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 na 1,8V to mi idzie do około 2150 MHz, a max co poszło to 2180 przy 1,85V dalej nie poszedł. Mogę jeszcze zwiększać napięcie i czy to wogóle pomoże? Kłopoty ze stabilnością są takie że programu, którym katuję proca już mi nie wywala, tylko robi się totalna zwiecha systemu, czyli albo totalny niedobór napięcia, albo za wysoka częstotliwość. Oby to było to pierwsze. Na jakim napięciu osiągacie 2,2 GHz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Ja mam jiuhb 0251 i idzie narazie 2310mhz 170x13 na epoxie k9a na 2.0V (FAJNA PŁYTKA)Troche kicha MOIM ZDANIEM I MAM 10500 W ccr KTO MNIE POBIJE jEDYNY PROBLEM TO CHYBA TEMPERATURA MAX 44C Millor, sorry ale musisz udowodnić screenem twój wynik w ccr. Ja miałem 2,424GHz i miałem wynik 9881, a Rav dawał 2,5GHz o to dopiero dawało ponad 10k. Jakim cudem ty przy 2,3GHz masz ponad 10k ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Ja mam jiuhb 0251 i idzie narazie 2310mhz 170x13 na epoxie k9a na 2.0V (FAJNA PŁYTKA)Troche kicha MOIM ZDANIEM I MAM 10500 W ccr KTO MNIE POBIJE jEDYNY PROBLEM TO CHYBA TEMPERATURA MAX 44C Millor, sorry ale musisz udowodnić screenem twój wynik w ccr. Ja miałem 2,424GHz i miałem wynik 9881, a Rav dawał 2,5GHz o to dopiero dawało ponad 10k. Jakim cudem ty przy 2,3GHz masz ponad 10k ??? racja rootki jeszcze on ma 8k9a więc nie korzysta z Dual DDR! watpie w te 10k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Yeah, mój athlonik po drobnym kopniaku napięcia na 1,9V śmiga zdrowo na 2222 MHz Hmmm, jak to ładnie wygląda... . Temp troche przeszkadza, ale 42C nie powinny mu zaszkodzić. Otwieram okno, buda otwarta, ustawiam wiatrak na 7200rpm i jest już 39... Zdaje się że tylko wydawało mi się, że to już koniec. Zwykły procek, pierwszy jakiego dostałem w sklepie (no dobra - drugi...) Ja już jestem zadowolony. Ponawiam tylko moje pytanie: Na jakim napięciu macie 2800+? I czy można zrobić, żeby rda+ wyświetlał mi oznaczenia powyżej 2600+ bez odblokowania mnożnika? Jak to zrobić? Bo mnie trochę wkurza, jak pisze 2220 MHz a wyżej AXP 2600+ Nie wiem, jak was? Może powyżej 2300 MHz nie ma takich problemów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Aha, teraz to dopiero śmieszny wydaje mi się ten test na xbit: http://www.xbitlabs.com/cpu/3gems-oc/ Choć ten procek to był Thoroughbred A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Yeah, mój athlonik po drobnym kopniaku napięcia na 1,9V śmiga zdrowo na 2222 MHz Hmmm, jak to ładnie wygląda... . Temp troche przeszkadza, ale 42C nie powinny mu zaszkodzić. Otwieram okno, buda otwarta, ustawiam wiatrak na 7200rpm i jest już 39... Zdaje się że tylko wydawało mi się, że to już koniec. Zwykły procek, pierwszy jakiego dostałem w sklepie (no dobra - drugi...) Ja już jestem zadowolony. Ponawiam tylko moje pytanie: Na jakim napięciu macie 2800+? I czy można zrobić, żeby rda+ wyświetlał mi oznaczenia powyżej 2600+ bez odblokowania mnożnika? Jak to zrobić? Bo mnie trochę wkurza, jak pisze 2220 MHz a wyżej AXP 2600+ Nie wiem, jak was? Może powyżej 2300 MHz nie ma takich problemów? Mój chodzi na 1,7V (+0,04 Epoxa) i wtedy spoko 186x12 (przypominam 2100+ AIUHB). Ale jak miałem JIUGB 1700+ to potrzebował minimalnie większe napięcie do stabilnej pracy. Najwyższym oznaczeniem jaki zobaczyłem było 2600+, potem już tylko MHz. Być może najnowszy BIOS poprawia to, ale jeszcze tego nie spawdzałem. Cosik ostatnio sporo oszustów na tym forum. Najpierw Qla (uważa, że zrobił dobry żart), RedNacz - jakoś nie poparł wyników screenami i się nie odzywa od soboty, teraz millor... Ehhhhh..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 A moj kreci sie na 12,5X166 i pokazuje ze to 2600+. Tyle mi wystarczy. Napiecie 1,775 i temp 42idle 45 stress. Coolermaster hsc-v62. Seria JIUHB 0302 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Cosik ostatnio sporo oszustów na tym forum. Najpierw Qla (uważa, że zrobił dobry żart), RedNacz - jakoś nie poparł wyników screenami i się nie odzywa od soboty, teraz millor... Ehhhhh..... tak na prawde, to oni tylko siebie oszukuja, my mamy swoje proce, ktore sobie krecimy tak jak nam na to pozwalaja warunki i sie wynikow nie wstydzimy (przynajmniej ja ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 szybkie pytanko bo czasu nie mam czytac całosci mam do wyboru 2 serie ....ta co ma w podpisie i JIUHB 0308 a ( nie znam daty tego z podpisu) i nie wiem ktora wybrac .....o 0308 roznie bardzo mowia a o tym z podpisu to zupełnie cienko ...doradzcie cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...