pandoCENT Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Mój athlon DLT3C 0306 To już chyba jego MAX: Albo i nie- to już MAX mojej zasiłki (noname 400W). Podczas liczenia PI 5V potrafi spaść do 4.5V 8O . No całkiem nieźle :twisted: - mniej więcej mam obraz na co mogę podkręcić mojego DLT3C 0306 - póki co muszę trochę poczekać, bo też zasilacz mnie ogranicza (300W - no name) i płyta. Ale póki co jest całkiem nieźle. Pomarzyć zawsze można.Pomarzyć? Gdyby tylko fundusze pozwalały, to już pewnie śmigałby na 2400MHz ;] Ale póki co ważniejsze sprawy są :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 ja dzisaj troche poeksperymrntowalem , z winy tego ze mam ccodegena 300w , odlaczylem nagryware , wyciagnalem wszystkie niepotrzebne rzeczy : karta dzwiekowa sieciowa , wentyle dodatkowe odlaczylem , i troche zaczalem testowac przy otwrtej obudowie , no i doszedlem do 2512mhz przy 1,825v , windows sie wgral ,ale nic nietestowalem bo jak zobaczylem stan napiec to sie az przerazilem :) 5v bylo na poziomie 4,68v , a 12v -13,200 wiec odrazu wylaczylem kompa i wrocilem do starych ustawien , ale to dobry znak jak zmienie zasilke to bedzie jazda 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoCENT Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 ja dzisaj troche poeksperymrntowalem , z winy tego ze mam ccodegena 300w , odlaczylem nagryware , wyciagnalem wszystkie niepotrzebne rzeczy : karta dzwiekowa sieciowa , wentyle dodatkowe odlaczylem , i troche zaczalem testowac przy otwrtej obudowie , no i doszedlem do 2512mhz przy 1,825v , windows sie wgral ,ale nic nietestowalem bo jak zobaczylem stan napiec to sie az przerazilem :) 5v bylo na poziomie 4,68v , a 12v -13,200 wiec odrazu wylaczylem kompa i wrocilem do starych ustawien , ale to dobry znak jak zmienie zasilke to bedzie jazda 8) 8)... sam chętnie bym tak potestował, ale jednak trochę szkoda mi póki co mojego 306 ;) Jak tylko zmienie zasilacz i płytę główną, to się zacznie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 To już definitywny MAX: Napięcie 5V spadło do poziomu 4.62V w "spoczynku". SuperPi wywala błędy- podczas liczenia napięcie 5V spada poniżej 4.5V 8O - stąd błędy. Trzeba zainwestować w zasilacz. BTW- wszystko na Epox 8KHA+, v-mod, drut-mod, selfmade WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 a może by tak zrobić spis tego ile wyciągneliście na danej serii bo normalnie to jest nie dokładne a pomogło by przy zakupie nowego proca bo przeczytanie tylko stron zajmuje chwile nie małą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 a może by tak zrobić spis tego ile wyciągneliście na danej serii bo normalnie to jest nie dokładne a pomogło by przy zakupie nowego proca bo przeczytanie tylko stron zajmuje chwile nie małą Bylo już kilka prób zrobienia takiej bazy... Nic z tego nie wyszło. Zresztą jaką będziesz miał pewność, że zapodane przez forumowiczów wyniki są prawdziwe? Praktycznie żadnej... Znając temperament forumowiczów i tak skończyło by się na kłutniach i cały topic byłby zaśmiecony. Któryś z adminów/moderów musiał by pilnować i kasować śmieci- a komu by się chciało :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Przyłacze sie do chwalebnych pieśni na czesć 1700+ Mam takie cudenko: AXDA1700DUTC 9503867270353 JIUHB0313SPMW I idzie sobie na powietrznym chłodzeniu na 13x166 :) Dalej mi sie nie chciało bo DRUT MOD jest troszkę czasochłonny :) Ale korci mnie żeby go jeszcze troszke poddźwignać na x13,5 :) Vcore 1,70V. Zrobie overvoltage i pojedziemy dalej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 To już definitywny MAX: (...)nie taki znowu definitywny, gdybyś Prometeie zapodał, to... :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 2 GHz to wyciągniesz na każdym JIUHB Raz widziałem jak koles miał tylko 2200+. Współczuje mu ale pewnie nie umiał kręcić :-). Chciaż kto wie. Zawsze zdażają sie wyjątki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 no to chyba bardzo żadki przypadek, albo to nie był JIUHB, albo coś miał skopane, albo ukruszone jajo, no niewiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 To już definitywny MAX: (...)nie taki znowu definitywny, gdybyś Prometeie zapodał, to... :wink: :D He, he... może nie zaraz Prometeię- wystarczył by mocarny zasilacz, bo z temperaturką nie mam problemów- problemem są napięcia :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 pytanie można u was dostać jescze 1700+ z dobrego tygodnia bo we wrocławiu nic nie znalazłem może źle szukałem bo jedne co było to 312 i 313 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 A tak się ładnie zapowiadał.... 12*166 =2005 (1.5V) 12.5*166=2075 (1.5V) Prime stable na powyższych ustawieniach. Po zwiększeniu mnożnika do 13 (2155Mhz) zwiecha na Prime'95... Spróbowałem mu zapodać 13,5*166(2250): 1.5V- komp nie wstaje 1.55V-winda się nie uruchamia (zwis przy ładowaniu systemu) 1.60V-system wstaje lecz niestety zwis w Prime Wyżej nie próbowałem, bowiem nie mam zaufania do kręcenia ze zwiększonym napięciem :D IMHO spokojnie mozesz dac mu nawet 1,7V - wtedy powinno byc juz lepiej. Nalezy tylko kontrolowac temp, bo ta po podniesieniu napiecia oczywiscie wzrosnie :idea: Tak więc ustawiłem drania na 13.5*166, napięcie na 1,65V i w Prime wyskoczyły błędy. Dalej podniosłem na 1,675 i już błędów nie było, za to temperatura doszła do 60 st. a razem z nią nastąpił shutdown, oraz ryk syren :D Ehh, WC bądź też ryczące wichury nie dla mnie. Odpuszczam sobie dalszy o/c i pozostanę przy very stabilnym 2005 Mhz... Zysk 530 Mhz (za free) i tak można uznać za dobry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 No to mój dlt3c jiuhb319 chodzi na 11*200=2200mhz przy standardowym zasilaniu na noname zasilaczu 300W. :lol: :lol: :lol: Temperatura w granicach 47-54 stres. Wymiana zasiłki i jakieś wodne chłodzonke i będziemy kręcić dalej:) P.S co sadzicie o moim wyniku 3dmarka bez kręcenia grafiki.Wynik jest na usawieniach 10*200 i grafika default :?: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 dzisaj patrzylem na ile mi bedzie postowal w biosie procek najwiecej doszedlem do 2624mhz , na 1,8v dalej sie balem niech tylko dorwe porządna zasilke i jakies chlodzenie :twisted: :twisted: jakbym mial aparat to by, cyknal fotke i zarzucil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Czy może mi ktoś wyjaśnić pewną rzecz ? mianowicie: Procek (taki jak w podpisie, krecenia max 2466 prime stable, ale przy titanie wolałem 2266 :) ) wszystko ładnie, pięknie dopóki miałem karte graficzną nVidii, po wymianie na radeona 9000 procek kreci sie max na 1910 MHz, czy to kurna jakieś zjawiska paranormalne ? może kosmici ? PROSZE O SZYBKA POMOC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Czy może mi ktoś wyjaśnić pewną rzecz ? mianowicie: Procek (taki jak w podpisie, krecenia max 2466 prime stable, ale przy titanie wolałem 2266 :) ) wszystko ładnie, pięknie dopóki miałem karte graficzną nVidii, po wymianie na radeona 9000 procek kreci sie max na 1910 MHz, czy to kurna jakieś zjawiska paranormalne ? może kosmici ? PROSZE O SZYBKA POMOC andriu ja sie nie znam ale wyslij mail do Archiwum X :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 może najpierw do strefy 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ile osbób ma 0310 bo narazie tylko jedną widziałem i jak tam durzo wyciągneliście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja wyciągałem 12,5 x 200 przy 1,8V (pewnie mógł więcej, ale płyta główna na wiecej nie pozwalała) teraz nie popre tego zrzutami ekranu ponieważ mam tylko 1910 MHz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A jhak napięcia? Tak samo jak wtedy gdy miałeś nvidię? Może ten radek przeciążył Ci zasiłkę (mało prawdopodobne- w końcu to tylko R9000). O zbyt wysokim AGP nie będę pisał, bo masz nforce i pewnie zablokowany AGP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 napiecia dzisiaj sprawdzem dokładnie i jutro cos napisze, ale nie sądzę coby radosław obciążał bardziej niż g4mx440 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 napiecia dzisiaj sprawdzem dokładnie i jutro cos napisze, ale nie sądzę coby radosław obciążał bardziej niż g4mx440NIE tyle musi obciążać bardziej 3,3 V co wystarczy że będzie bardziej wrażliwy na jego zmiany. Ot tyle.... Jak możesz to wrzuć większe napięcie na agp i napisz czy pomogło, a jak nie możesz to chyba masz problem :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 no fakt, sprawdze i napisze ale dopiero jutro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Mam zgryz co lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> - AXDA2000DUT3C AIUHB 0317MPMW - 1800+ 0304 Jiuhb - 1700+ DUT3C z 0308 lub 0309 A może wiecie gdzie dostane dobrego 1700 w normlanej cenie do 350zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Mam zgryz co lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> - AXDA2000DUT3C AIUHB 0317MPMW - 1800+ 0304 Jiuhb - 1700+ DUT3C z 0308 lub 0309 A może wiecie gdzie dostane dobrego 1700 w normlanej cenie do 350zł Ja zaryzykowałbym 2000+. Przy dobrym chłodzeniu mozna troche wyciągnąć - 2300-2400mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 no bo niby ten od dzików gwarantuje 3100+ i że miał 2,2ghz na coolerku za 40zł w co nie wierze ale może 3100 bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 A co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14372073 ale chyba nie warto dać za to ani grosza bo rdzeń jest ukruszony prawy dolny róg ale nie znam sie może takie małę nie przeszkadza niczemu i jeszcze jaka tmp musiała być żeby się gobki przesuneły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 A co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14372073 ale chyba nie warto dać za to ani grosza bo rdzeń jest ukruszony prawy dolny róg ale nie znam sie może takie małę nie przeszkadza niczemu i jeszcze jaka tmp musiała być żeby się gobki przesunełyIMHO procek wydaje sie bardzo ciekawy, nawet pomimo tej kasy. To ukruszenie nie musi miec wplywu na OC :arrow: kiedys mialem Athlona 1,2GHz z o wiele bardziej ukruszonym rdzeniem z kazdej strony, ktory i tak krecil sie spoko na 1,54GHz na Abicie KT7A... Jesli chcesz wydac tyle kaski na 1700+ to ten jest OK :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 przecież w siriuse są po 300zł ale myslicie że dobry jest bo martwią mnie te gąbki kiedyś wam też sie przesuneły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...