Skocz do zawartości
berkut

1700+ JIUHB 51 !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mój athlon DLT3C 0306

To już chyba jego MAX:

Albo i nie- to już MAX mojej zasiłki (noname 400W). Podczas liczenia PI 5V potrafi spaść do 4.5V  8O .

No całkiem nieźle :twisted: - mniej więcej mam obraz na co mogę podkręcić mojego DLT3C 0306 - póki co muszę trochę poczekać, bo też zasilacz mnie ogranicza (300W - no name) i płyta. Ale póki co jest całkiem nieźle.
Pomarzyć zawsze można.
Pomarzyć? Gdyby tylko fundusze pozwalały, to już pewnie śmigałby na 2400MHz ;] Ale póki co ważniejsze sprawy są :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisaj troche poeksperymrntowalem , z winy tego ze mam ccodegena 300w , odlaczylem nagryware , wyciagnalem wszystkie niepotrzebne rzeczy : karta dzwiekowa sieciowa , wentyle dodatkowe odlaczylem , i troche zaczalem testowac przy otwrtej obudowie , no i doszedlem do 2512mhz przy 1,825v , windows sie wgral ,ale nic nietestowalem bo jak zobaczylem stan napiec to sie az przerazilem :) 5v bylo na poziomie 4,68v , a 12v -13,200 wiec odrazu wylaczylem kompa i wrocilem do starych ustawien , ale to dobry znak jak zmienie zasilke to bedzie jazda 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisaj troche poeksperymrntowalem , z winy tego ze mam ccodegena 300w , odlaczylem nagryware , wyciagnalem wszystkie niepotrzebne rzeczy : karta dzwiekowa sieciowa , wentyle dodatkowe odlaczylem , i troche zaczalem testowac przy otwrtej obudowie , no i doszedlem do 2512mhz przy 1,825v , windows sie wgral ,ale nic nietestowalem bo jak zobaczylem stan napiec to sie az przerazilem  :)  5v bylo na poziomie 4,68v , a 12v -13,200 wiec odrazu wylaczylem kompa i wrocilem do starych ustawien , ale to dobry znak jak zmienie zasilke to bedzie jazda 8)  8)

... sam chętnie bym tak potestował, ale jednak trochę szkoda mi póki co mojego 306 ;) Jak tylko zmienie zasilacz i płytę główną, to się zacznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już definitywny MAX:

Dołączona grafika

Napięcie 5V spadło do poziomu 4.62V w "spoczynku". SuperPi wywala błędy- podczas liczenia napięcie 5V spada poniżej 4.5V 8O - stąd błędy.

Trzeba zainwestować w zasilacz.

BTW- wszystko na Epox 8KHA+, v-mod, drut-mod, selfmade WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może by tak zrobić spis tego ile wyciągneliście na danej serii bo normalnie to jest nie dokładne a pomogło by przy zakupie nowego proca bo przeczytanie tylko stron zajmuje chwile nie małą

Bylo już kilka prób zrobienia takiej bazy... Nic z tego nie wyszło.

Zresztą jaką będziesz miał pewność, że zapodane przez forumowiczów wyniki są prawdziwe? Praktycznie żadnej...

Znając temperament forumowiczów i tak skończyło by się na kłutniach i cały topic byłby zaśmiecony. Któryś z adminów/moderów musiał by pilnować i kasować śmieci- a komu by się chciało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłacze sie do chwalebnych pieśni na czesć 1700+

Mam takie cudenko:

AXDA1700DUTC 9503867270353 JIUHB0313SPMW

I idzie sobie na powietrznym chłodzeniu na 13x166 :) Dalej mi sie nie chciało bo DRUT MOD jest troszkę czasochłonny :) Ale korci mnie żeby go jeszcze troszke poddźwignać na x13,5 :)

Vcore 1,70V. Zrobie overvoltage i pojedziemy dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już definitywny MAX: (...)

nie taki znowu definitywny, gdybyś Prometeie zapodał, to... :wink: :D

He, he... może nie zaraz Prometeię- wystarczył by mocarny zasilacz, bo z temperaturką nie mam problemów- problemem są napięcia :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak się ładnie zapowiadał....

12*166   =2005 (1.5V)

12.5*166=2075 (1.5V)

Prime stable na powyższych ustawieniach.

Po zwiększeniu mnożnika do 13 (2155Mhz) zwiecha na Prime'95...

Spróbowałem mu zapodać 13,5*166(2250):

1.5V-  komp nie wstaje

1.55V-winda się nie uruchamia (zwis przy ładowaniu systemu)

1.60V-system wstaje lecz niestety zwis w Prime

Wyżej nie próbowałem, bowiem nie mam zaufania do  kręcenia ze zwiększonym napięciem :D

IMHO spokojnie mozesz dac mu nawet 1,7V - wtedy powinno byc juz lepiej. Nalezy tylko kontrolowac temp, bo ta po podniesieniu napiecia oczywiscie wzrosnie :idea:

Tak więc ustawiłem drania na 13.5*166, napięcie na 1,65V i w Prime wyskoczyły błędy. Dalej podniosłem na 1,675 i już błędów nie było, za to temperatura doszła do 60 st. a razem z nią nastąpił shutdown, oraz ryk syren :D Ehh, WC bądź też ryczące wichury nie dla mnie. Odpuszczam sobie dalszy o/c i pozostanę przy very stabilnym 2005 Mhz...

Zysk 530 Mhz (za free) i tak można uznać za dobry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mój dlt3c jiuhb319 chodzi na 11*200=2200mhz przy standardowym zasilaniu na noname zasilaczu 300W. :lol: :lol: :lol:

Temperatura w granicach 47-54 stres.

Wymiana zasiłki i jakieś wodne chłodzonke i będziemy kręcić dalej:)

P.S co sadzicie o moim wyniku 3dmarka bez kręcenia grafiki.Wynik jest na usawieniach 10*200 i grafika default :?: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisaj patrzylem na ile mi bedzie postowal w biosie procek najwiecej

doszedlem do 2624mhz , na 1,8v dalej sie balem

niech tylko dorwe porządna zasilke i jakies chlodzenie :twisted: :twisted:

jakbym mial aparat to by, cyknal fotke i zarzucil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może mi ktoś wyjaśnić pewną rzecz ? mianowicie: Procek (taki jak w podpisie, krecenia max 2466 prime stable, ale przy titanie wolałem 2266 :) ) wszystko ładnie, pięknie dopóki miałem karte graficzną nVidii, po wymianie na radeona 9000 procek kreci sie max na 1910 MHz, czy to kurna jakieś zjawiska paranormalne ? może kosmici ?

PROSZE O SZYBKA POMOC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może mi ktoś wyjaśnić pewną rzecz ? mianowicie: Procek (taki jak  w podpisie, krecenia max 2466 prime stable, ale przy titanie wolałem 2266 :) ) wszystko ładnie, pięknie dopóki miałem karte graficzną nVidii, po wymianie na radeona 9000 procek kreci sie max na 1910 MHz, czy to kurna jakieś zjawiska paranormalne ? może kosmici ? 

PROSZE O SZYBKA POMOC

andriu ja sie nie znam ale wyslij mail do Archiwum X :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jhak napięcia? Tak samo jak wtedy gdy miałeś nvidię? Może ten radek przeciążył Ci zasiłkę (mało prawdopodobne- w końcu to tylko R9000).

O zbyt wysokim AGP nie będę pisał, bo masz nforce i pewnie zablokowany AGP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiecia dzisiaj sprawdzem dokładnie i jutro cos napisze, ale nie sądzę coby radosław obciążał bardziej niż g4mx440

NIE tyle musi obciążać bardziej 3,3 V co wystarczy że będzie bardziej wrażliwy na jego zmiany. Ot tyle....

Jak możesz to wrzuć większe napięcie na agp i napisz czy pomogło, a jak nie możesz to chyba masz problem :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zgryz co lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>

- AXDA2000DUT3C AIUHB 0317MPMW

- 1800+ 0304 Jiuhb

- 1700+ DUT3C z 0308 lub 0309

A może wiecie gdzie dostane dobrego 1700 w normlanej cenie do 350zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zgryz co lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>

- AXDA2000DUT3C AIUHB 0317MPMW

- 1800+ 0304 Jiuhb

- 1700+ DUT3C z 0308 lub 0309 

A może wiecie gdzie dostane dobrego 1700 w normlanej cenie do 350zł

Ja zaryzykowałbym 2000+. Przy dobrym chłodzeniu mozna troche wyciągnąć - 2300-2400mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14372073 ale chyba nie warto dać za to ani grosza bo rdzeń jest ukruszony prawy dolny róg ale nie znam sie może takie małę nie przeszkadza niczemu i jeszcze jaka tmp musiała być żeby się gobki przesuneły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14372073 ale chyba nie warto dać za to ani grosza bo rdzeń jest ukruszony prawy dolny róg ale nie znam sie może takie małę nie przeszkadza niczemu i jeszcze jaka tmp musiała być żeby się gobki przesuneły

IMHO procek wydaje sie bardzo ciekawy, nawet pomimo tej kasy. To ukruszenie nie musi miec wplywu na OC :arrow: kiedys mialem Athlona 1,2GHz z o wiele bardziej ukruszonym rdzeniem z kazdej strony, ktory i tak krecil sie spoko na 1,54GHz na Abicie KT7A...

Jesli chcesz wydac tyle kaski na 1700+ to ten jest OK :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...