Skocz do zawartości
berkut

1700+ JIUHB 51 !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

P O MO C Y

nie iwem jak przebranca przez ten temat

bede kupowal 1700 musicie pomoc. POMOZECIE ???

chodzi mianowicie o te oznaczenia z tego co skumalem to po 1700 music byc literka U to ona oznacza ze procek jest zasilany 1,5 steeping tak ?

czy jak kupie procka w ciemno to znaczy tylko zazycze sobie zeby byla ta literka U to bedzie sie on jako tako krecil. Co mam powiedziec facetowi w sklepie zeby w hurtowni szukal prockow z jakim oznaczeniem czekam na sugestie blagam nie piszcie szukaj . mam malo czasu pewnie jak kazdy. plis podzielcie sie swoja wiedza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to U znaczy, ze jest to T-bred B0 1.6V, a od poczatku roku sa juz praktycznie tylko takie procki, wiec to tylko zalezy na jaka serie trafisz, ale zazwyczaj jest ta sama, bo mieszkamy w Polsce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az tak w ciemno to nie, wazne zeby to byl rzeczywscie T-bred :D

aha, koniecznie sprawdz w sklepie, czy nie jest uszkodzony, nawet najmniejszej rysy nie moze byc, zeby pozniej nie powiedzieli w razie czego, ze to Twoja wina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na ten procekseria AXDA 1700 DLT3C - JIUHB 0308SPMW

Pytam znawcow by sie nie nadziac na jakas scieme "Z tym procesorem tej serii osiągniesz najlepsze wyniki w overclockingu - aż do 2800+" jak zachwala sprzedawca ale jaka jest prawda....?? czy za cene 270zl jest wart kupna ? i jaki jest w stosunku do slawnego z 51 tyg.

POZDRAWIAM!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na ten procekseria AXDA 1700 DLT3C -  JIUHB 0308SPMW 

Pytam znawcow by sie nie nadziac na jakas scieme "Z tym procesorem tej serii osiągniesz najlepsze wyniki w overclockingu - aż do 2800+" jak zachwala sprzedawca ale jaka jest prawda....?? czy za cene 270zl jest wart kupna ? i jaki jest w stosunku do slawnego z 51 tyg.

POZDRAWIAM!!!

dziwne pytanie... proc jak proc... da sie krecic...

a o 51 tygodniu to zapomnij... nie mozna sie ustosunkowac... seria C z 51 tygodnia krecila sie gowniano... a serie G i H zajebiściarsko....

tylko ze na serii h z 9 tygodnia tego roku 0309 zrobili juz kolesie 3 Ghz wiec zachwalanie tamtego nie bardzo ma sens...

bierz tego proca... nie wazne jaki tydzien... albo sie da krecic albo nie....

w przypadku tych procow praktycznie kazdy na dobrej MB robi 2600+...

mało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalem sie posiadaczem AXDA1700DLT3C JIUHB 0308XPMW. Posiadam plyte epox 8KHAL na kt266A.

Po ustawieniu szyny procesora na 166MHz bios wita mnie (podczas bootu) informacja o zinstalowanych pamieciach 333MHz PC2700.

Pytanie - czy to prawda? Czy istnieje synchonizm pomiedzy szyna procesora i pamieci na tej plycie (chipsecie) ? W biosie szyne pamieci mam ustawiona na max tego chipsetu, czyli 133. Pamieci mam twinmosy pc2700.

(Czy dzielniki agp/pci tez sa automatyczne czy na sztywno 66/33?).

pozdrawiam

Tom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...9748597280842

wedle teorii to oznacza, że nie przeszedł testów jako 2800+ na standartowym napięciu, a to z kolei oznacza, że spoko idzie na defaulcie na 2600+ a po zminaie napięcia o 0,25 nawet na 2800+....

Mam pomysł 8) :

Sprawdźmy teorię RedNacz'a: Niech każdy posiadacz 1700+B0 poda oznaczenie seryjne (13 cyfrowe) oraz na ile proc idzie mu bez podnoszenia Vcore.

NP. Vengeance miał 9748597280842, co według teorii oznacza iz proc ten nie przeszedł testów jako 2800+ na defoulcie. W takim razie skoro doszedł do testu jako 2800+ to musiał przejść 2700+ na defoulcie. Więc ustaw go jeśli możesz Vengeance jako 2700+ (133*166) i sprawdź. Pojawia się pytanie jakie to były testy? Bo nie sądzę, żeby w AMD zapuszczali procom PRIME95 na 5h :wink:

Może namotałem, ale...

jak moja teoria.. to juz bylo na forum...

BDW 2700+ ???

:?:

A widziales to:

TOTOTOTO

hmm mojego tam nie znajduje chlip chlip pisze wrong data :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...9748597280842

wedle teorii to oznacza, że nie przeszedł testów jako 2800+ na standartowym napięciu, a to z kolei oznacza, że spoko idzie na defaulcie na 2600+ a po zminaie napięcia o 0,25 nawet na 2800+....

A jak przeszedł wszystkie testy???

co jak przeszedl wszystkie testy????

to nadrukowuja mu dane athlona xp 2800 i na pulke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...9748597280842

aha... o to chodzilo... nie zrozumialem kontekstu zdania.. moj psor by mnie za to udusil... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...9748597280842

aha... o to chodzilo... nie zrozumialem kontekstu zdania.. moj psor by mnie za to udusil... :P

hehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie mam jeszcze ostatnie 2 pytania :

zostal mi copper shim z palo taki zabudowany czy go zalozyc do 1700 0,13 czy moze wcale nie zakladac czy kupic taki mniej zabudowany czytalem cos ze nie uzywa sie do shmia do 0,13

drugie techncizne sposoby nakladania pasty

mam srebrego thermopoxa z obrazkow na sieci zauwazyelem 3 sposoby nakladania pasty

1. jak najcieniej rozmarowac jak maslo na bulce :) tylko zeby zakryc rdzen (uzywam tego sposobu :)

2. rozmoarowac na caly rdzen tylko ze grubiej jakies 2 mm

3. zostawic nierozmarowanego gluta na srodku rdzenia niech radiator rozmaruje

ktory sposob praktykucjecie ktory jest najlepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki. kiplem antka AXDA1700+ DUT3C

JIUHB0309UPMW

i mam pewien problem . spokojnie chodzi na 150/150 i wtedy jest 2000+ ale gdy chce dac na 166/166 to juz kapa. nie uruchamia sie. pamiątki chodzą bo na 133/166 idzie. czy to juz koniec jego podkrecalnosci???? mam slaba plyte bez zmainy mnoznika i napiecia wiec hyba juz nic wiecej nie zrobie. trzeba podniesc napiecie????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie mam jeszcze ostatnie 2 pytania :

zostal mi copper shim z palo taki zabudowany czy go zalozyc do 1700 0,13 czy moze wcale nie zakladac czy kupic taki mniej zabudowany czytalem cos ze nie uzywa sie do  shmia do 0,13

drugie techncizne sposoby nakladania pasty

mam srebrego thermopoxa z obrazkow na sieci zauwazyelem 3 sposoby nakladania pasty

1. jak najcieniej rozmarowac jak maslo na bulce :) tylko zeby zakryc rdzen (uzywam tego sposobu :)

2. rozmoarowac na caly rdzen tylko ze grubiej jakies 2 mm

3. zostawic nierozmarowanego gluta na srodku rdzenia niech radiator rozmaruje

ktory sposob praktykucjecie ktory jest najlepszy

po pierwsze

coper z palo musisz podkleic tasmą od spodu zeby nie zrobil spiecia na tranzystorkach.... albo kupic taki na TB

po drugie

gdzie ty takie bzdury czytales, ze sie nie uzywa shima na tb.... w promyczku??

po trzecie

ja rozsmarowuje jak maslo i tak jest najwygodniej... ani za duzo ani za malo... potem jak juz docisniesz radiator to lekko go obkrec kilka razy i na pewno bedzie dokladnie polaczone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JIUHB0309UPMW

i mam pewien problem . spokojnie chodzi na 150/150 i wtedy jest 2000+  ale gdy chce dac na 166/166 to juz kapa. nie uruchamia sie. pamiątki chodzą bo na 133/166 idzie. czy to juz koniec jego podkrecalnosci???? mam slaba plyte bez zmainy mnoznika i napiecia wiec hyba juz nic wiecej nie zrobie. trzeba podniesc napiecie????

Moze podalbys swoj konfig, co :?: Jaka plyta, zasilacz, pamieci, ustawienia biosu...

Na tym forum jest kilku jasnowidzow, ale nie wiem, czy zerkaja na ten temat akurat :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta ecs K7S5A ram jakis hyba zwykly 256/266 DDR ale jak patrzalem na kompie u kumpla to chodzi na 166. zasilka 300w grafa gf440 mx i WD 40GB . hyba musze plyte zmienic i bedziue dobrze

Zmien tego ECSa na cokolwiek - i bedzie dobrze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JIUHB0309UPMW

i mam pewien problem . spokojnie chodzi na 150/150 i wtedy jest 2000+  ale gdy chce dac na 166/166 to juz kapa. nie uruchamia sie. pamiątki chodzą bo na 133/166 idzie. czy to juz koniec jego podkrecalnosci???? mam slaba plyte bez zmainy mnoznika i napiecia wiec hyba juz nic wiecej nie zrobie. trzeba podniesc napiecie????

Mam podobny problem tylko na 8RDA+. Proc jak w podpisie nie chce iść więcej jak 12,5x155. Nie pomaga zmniejszenie mnożnika - po prostu przy zwiększaniu magistrali do 160 i wyżej - nie przechodzi Prime95. Nie pomaga zwiększanie napięcia, a 12,5x155 chodzi na 1.675V (temp przy Prime ~44C. Nie wiem co może być przyczyną, bo pamiątki chodzą obecnie na 2-2-2-2.0 a i nawet przy ustawieniach Optimal dla nich - Prime95 Fatal Error, więc chyba to nie pamiątki. Poza tym chodzą na 2.6V i nic nie daje zwiększenie do 2.7V i 2.9V. Może to wina zasilacza (Obudowa Tracer, zasiłka 350W (przynajmniej tak w oznaczeniu), albo mostki bo nie dawałem na południowy żadnego chłodzenia, a i przy północnym nic nie grzebałem. Dodam że mam powyłączany sound, firewire itp. niepotrzebne na MOBO. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym na Epoxie. :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze, że zmiana pamięci w bankach nic nie dała, nawet rezygnacja z DualDDR (było to gdzieś w innym topicu - tylko że tam to pomogło) :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...