Skocz do zawartości
berkut

1700+ JIUHB 51 !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Pomożecie mi rozszyfrować mojego proca? Brak pasty termoprzewodzącej uniemożliwia mi jak na razie zajrzenie "pod maskę" :D

XP1700 kupiony niespełna m-c temu, napięcie 1.5V.

Bez jego zmiany proc chodzi prime stable na 2070 MHz, w tej chwili spokojnie biega na 2005 MHz (12*166), temperatura na silent FalconRocku 46stopni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andriu

Dziś podmieniłem swojego starego Athlona :

AXDA1800DL T3C

RIRGA 0229MPMW

Na model :

AXDA1700UT3C

JIUHB 0303XPMW

Narazie chodzi na 172x12 napięcie 1.625 ,czy ten "model"

powinien wytrzymać np. 2200 MHz ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomożecie mi rozszyfrować mojego proca? Brak pasty termoprzewodzącej uniemożliwia mi jak na razie zajrzenie "pod maskę" :D 

Bez jego zmiany proc chodzi prime stable na 2070 MHz, w tej chwili spokojnie biega na 2005 MHz (12*166), temperatura na silent FalconRocku 46stopni...

napewno dlt3c bo ma 1.5V i nawet ladnie smiga - dawaj wyzsze napiecia i zobacz czy bedzie szybciej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem wczoraj w siriusie 0319 :D

Jak narazie 180*10 bez zmian napiecia z color masterem miedzianym pełna stabilnosc temp 44stopnie.

Twinmoski jak narazie 217mhz chodza.

jak je ustawic najwydajniej?

jakie timingi itd.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie 180*10 bez zmian napiecia z color masterem miedzianym pełna stabilnosc temp 44stopnie.

jakie timingi itd.

Pozdrawiam

takie zeby na granicy stabilnosci chodzily - proste nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ummm :( Będę uważnie obserwował wasze osiagi ;)

Jak tylko trafie to sobie podmianę zrobięna lepszy model :)

Narazie pozostaje przy obecnych ustawieniach ,bo wyżej spadła mi znacznie stabilność :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie timingi itd.

Pozdrawiam

Napisz dokładne oznaczenie proca i zacznij bardziej go kręcić. Podkręcenie do 1800MHz bez zmiany napięcia to żaden wyczyn, nawet nie napisałeś jaki twój procesor ma napięcie domyślne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlt3c jiuhb319 czy jakos podobnie.1.47 napięcie domyślne.Wiesz jak narazie to podoba mi sie ze zrobił sie z niego 2,2ghz bez żasnych problemów.Za chwile chcialbym go puścic na 10*200mhz tylko nie wiem czy odrazu zmieniac napiecie czy jeszcz spróbowac na starym.Boje sie ze jak podniose to mi zasiłka padnie, bo jest dupiata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na dziadowskim zasilaczu 350 megabita czy jakos tak 1700 JIUHB 0313 podkrecilem na 2175 V1.775 na plycie Abita 266A FSB 145 :) i widze ze jeszcze dalo by spokojnie rade ale boje sie mojego zasilacza :( napiecie juz teraz 5V spada do 4.69:(( ale na tych ustawieniach chodzi stabilnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno dlt3c bo ma 1.5V i nawet ladnie smiga - dawaj wyzsze napiecia i zobacz czy bedzie szybciej?

A tak się ładnie zapowiadał....

12*166 =2005 (1.5V)

12.5*166=2075 (1.5V)

Prime stable na powyższych ustawieniach.

Po zwiększeniu mnożnika do 13 (2155Mhz) zwiecha na Prime'95...

Spróbowałem mu zapodać 13,5*166(2250):

1.5V- komp nie wstaje

1.55V-winda się nie uruchamia (zwis przy ładowaniu systemu)

1.60V-system wstaje lecz niestety zwis w Prime

Wyżej nie próbowałem, bowiem nie mam zaufania do kręcenia ze zwiększonym napięciem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak się ładnie zapowiadał....

12*166 =2005 (1.5V)

12.5*166=2075 (1.5V)

Prime stable na powyższych ustawieniach.

Po zwiększeniu mnożnika do 13 (2155Mhz) zwiecha na Prime'95...

Spróbowałem mu zapodać 13,5*166(2250):

1.5V- komp nie wstaje

1.55V-winda się nie uruchamia (zwis przy ładowaniu systemu)

1.60V-system wstaje lecz niestety zwis w Prime

Wyżej nie próbowałem, bowiem nie mam zaufania do kręcenia ze zwiększonym napięciem :D

IMHO spokojnie mozesz dac mu nawet 1,7V - wtedy powinno byc juz lepiej. Nalezy tylko kontrolowac temp, bo ta po podniesieniu napiecia oczywiscie wzrosnie :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jesli chodzi o JIUHB0307 .. .

czy ktos mial z nimi do czynienia ? ;-)

To jedna z lepszych serii. Mi chodzi teraz na 2420MHz, napiecie ustawione na 1.825v, ale faktycznie dzieki slabemu zasilaczowi jest 1.77v. Dzis lub jutro bede mial lepsza zasilke to do 2500 musze dojechac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne tyle na ile pozwoli Ci:

-Proce

-płyta

-ram

-zasilacz

!!!!!!

A co my wróżki jesteśmy, tego se ne da tak powiedzieć, że ta seria pójdzie napewno na tyle i koniec, w obrębie jednej serii mogą być bardzo duże wachania, dużo zalezy od ułożenia w waflu!

I od zorzy polarnej! ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jesli chodzi o JIUHB0307 .. .

czy ktos mial z nimi do czynienia ? ;-)

To jedna z lepszych serii. Mi chodzi teraz na 2420MHz, napiecie ustawione na 1.825v, ale faktycznie dzieki slabemu zasilaczowi jest 1.77v. Dzis lub jutro bede mial lepsza zasilke to do 2500 musze dojechac.

Ituriel - w zależności od płyty, osiągniesz na nim bardzo dużo - serie własnie 306 i 307 to jedne z lepszych - mnie stabilnie wszystko działa na ustawieniach jak poniżej, a jedyne, co mnie ogranicza, to zasilacz - póki co wystarczy. W planach zmiana płyty i zasilacza, ale spokojnie funkcjonuje jako 2700+ ;] Uważaj tylko na temperaturę, bo u mnie w miarę spokojnie - bez wodnego chłodzenia raczej uważaj i kontroluj temperaturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój athlon DLT3C 0306

To już chyba jego MAX:

Albo i nie- to już MAX mojej zasiłki (noname 400W). Podczas liczenia PI 5V potrafi spaść do 4.5V  8O .

No całkiem nieźle :twisted: - mniej więcej mam obraz na co mogę podkręcić mojego DLT3C 0306 - póki co muszę trochę poczekać, bo też zasilacz mnie ogranicza (300W - no name) i płyta. Ale póki co jest całkiem nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój athlon DLT3C 0306

To już chyba jego MAX:

Albo i nie- to już MAX mojej zasiłki (noname 400W). Podczas liczenia PI 5V potrafi spaść do 4.5V  8O .

No całkiem nieźle :twisted: - mniej więcej mam obraz na co mogę podkręcić mojego DLT3C 0306 - póki co muszę trochę poczekać, bo też zasilacz mnie ogranicza (300W - no name) i płyta. Ale póki co jest całkiem nieźle.
Pomarzyć zawsze można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...