Pitt Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A jak myślicie jaka będzie żywotność tych podkręconych procków :?: np tak jak ja mam 166x12 i 1.7V z chłodzeniem wodnym, czy bardzo zmniejszy się jego żywotność czy raczej nie ma co się przejmowac tym. Wcześniej miałem 2000+ i go raczej nie kręciłem więc się nad tym nie zastanawiałem ale teraz to jak zrobilem z 1700+@2400+ to już zaczynam mieć wątpliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A jak myślicie jaka będzie żywotność tych podkręconych procków :?: np tak jak ja mam 166x12 i 1.7V z chłodzeniem wodnym, czy bardzo zmniejszy się jego żywotność czy raczej nie ma co się przejmowac tym. Wcześniej miałem 2000+ i go raczej nie kręciłem więc się nad tym nie zastanawiałem ale teraz to jak zrobilem z 1700+@2400+ to już zaczynam mieć wątpliwości. Niepowinienes sie martwic. Zywotnosc spadnie ci z 10 lat na 5 lat. A i tak za 1-2 lata niebedziesz mial tego proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Pytam się dlatego że kiedyś Athlony miały opinie łatwo palących się, a o podkręcaniu można było zapomnieć i niektórzy sprzedawcy nadal straszą że Athlon podkręcony chodzi ok 3 m-cy co raczej jest mało prawdopodobne chyba że ktoś przesadza z kręceniem i nie ma dobrego chłodzenia. Jak kupowałem tego swojego 1700+ 0,13 microna to też koleś w sklepie mówił że jak się go będzie kręcić to pochodzi z 3 m-ce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vit0 Z Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 zastanawia mnie po co chlodzenie woda na Athlona 1,7 1467@2000? tak samo ustawionu JIUCB (12x160;Vcore 1,68) pracuje na max. bedac chlodzonym przez CoolerMastera CP5-6J31C, wydaje z siebie 38 C. natomiast Athlon JUIHB 1,7 1467@2200 (12x176;Vcore 1,85) chlodzony Spire Falcon II grzeje sie do 48 C. sa to temp. maxymalne w zwiazku z czym nie widze zadnej potrzeby stosowania chlodzenia woda i nie sadze zeby nastapily jakiekolwiek przebicia napiecia miedzy warstwami przy tej temp. jezeli ktos juz ma pompke do akwaruim to niech nie bawi sie w snoba ale zacznie wykorzystywac ja w celu do jakiego zostala stworzona :wink: btw. zostalo mi jeszce kilka sztuk nowych i nie uzywanych JIUCB i kilkanascie sztuk JUIHB - 2 wylosowane z serii - jeden moj, drugi kumpla - chodza tak samo dobrze, a to dopiero poczatek krecenia! po weekendzie bedzie wiadomo co wycisnie z HB'ka EPoX 8K9 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 zastanawia mnie po co chlodzenie woda na Athlona 1,7 1467@2000? Cisza panie... :wink: Po prostu niektorzy maja alergie na szum wiatrakow i tyle. Choc zapewne wsrod "water-ppl" znajdzie sie paru, jak to napisales, snobow :wink: Mi szum smigiel akurat nie przeszkadza wiec w WB nie zamierzam sie bawic - wole kase na cos innego wydac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 http://service.futuremark.com/compare?2k1=5719275 narazie tyle ale dalej prubuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 jezeli ktos juz ma pompke do akwaruim to niech nie bawi sie w snoba ale zacznie wykorzystywac ja w celu do jakiego zostala stworzona :wink: W moim przypadku zadecydowałem sie na wodne ponieważ głośność wiatraka na procku bardzo mi przeszkadzała ( komp chodzi 24/h ), szczególnie w nocy. No i temp. nie przekracza 38 st. ( temp. w okolicy kompa ok. 26 st. ) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qude Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Ja tez nie uwazam chlodzenia wodnego za snobizm.. :) nie dlatego, ze sam jestem posiadaczem, ale ogolnie mam chodzona karte graficzna i proca jednym obbiegiem wody.. w planach jeszcze chodzenie chipsetu.. jeszcze jak by sie kiedys udalo zasilacz.. i wszystko byloby prawie bez wiatrakow wewnatrz obudowy (moja nagrzewnica jest w osobnej obudowie poza kompem). To niewatpliwie duuuza zaleta chodzenia woda.. pozatym, przy Vcor rownym np. 2.2V zalety tego zestawu rosna.. :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 PANOWIE, JUŻ CHYBA SIĘ POGUBIŁEM. CZY WSZYSTKIE ANTKI XP B0 ( OBOJĘTNIE JAKA SERIA, CHOĆ INTERESUJĄ MNIE OCZYWIŚCIE JUIGB I JUIHB) MAJĄ ODBLOKOWANY FABRYCZNIE CAŁĄ GAMĘ MNOŻNIKA, CZY TYLLKO DO 12,5. NIECH KTOŚ WYJAŚNI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Trudno to wyjaśnićbo parę osób pisało że powyżej 12,5 mnożnik u nich nie działaa jeden z użytkowników na płycie DFI ma te mnożniki powyżej 12,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 a ja mam 1800+ JIUHC, hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Na tej plycie nie wstanie Ci na fsb 166(chyba) Musisz zmienic pod winem speedfanem albo cpusfb. jak zmieniam speedfanem (oczywisacie wybieram z listy swoj model plyty) to sie komp wiesza a pozniej zeby sie odpalil to trzeba go z pradu odpiac :P jest tam kilka zegarow "clock" do wyboru, skad mam wiedziec ktory pasuje do mojej plyty (czy skoro wybralem plyte i model to wszystkie te zegary podchodza???) to jest normalne ze ci sie wiesza ,ja mam k7s5a i rowniez uzywam speedfana , a naj wyzsza szyna jaka mi dziala(przez chwile)to 147przy windowsie xp.a przy 98se. 150. do niedawna spoko chodzilo wszystko na 143, ale nie wiem czemu zaczol sie sypac i wrocilem do 133 . a co do tych zegarow to po prostu plyta daje takie mozliwosci , ale co innego w sprzecie nie pozwala ci na wyzsze manewry. aha ,a jaki masz bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LevY Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 moze ktos jeszcze zalatwic takiego JIUHB z 51 lub 52 tygodnia!!!!.Wszedzie sa ale z 3 lib 2 tygodnia tego roku :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 nie mam czasu czytac całego watku a jutro ide po proca nowego i z jakiej mam wziac wersji ..w sklepie czeka na mnie JIUCB moze byc taki czy jaka inna wersje wybrac ?? prosze o odpowiedz jak najszybciej..a najlepiej ile na jakiej seri udało wam sie wycisnac ok dzieki z gorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 a ja mam 1800+ JIUHC, hehe andriu na pewno JIUHC moze JIUHB? a jesli masz tego JIUHC to napisz jak sie go podkreca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LevY Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Czy to prawda ze JIUGB kreci sie tak samo jak JIUHB tylko ze na wiekszym VCORE ?? Jesli tak to o ile wiekszym.Ktos moze sie takim bawil z 51 tygodnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Czy to prawda ze JIUGB kreci sie tak samo jak JIUHB tylko ze na wiekszym VCORE ?? Jesli tak to o ile wiekszym.Ktos moze sie takim bawil z 51 tygodnia.Może ktoś napisać na forum testowym, o tych procach 0.13? Każdy mógłby coś dodać z własnych obserwacji, a potem można by to zredagować i wrzucić na FAQ. Ciągle się o to wszyscy pytają. Frequently Asked Question :twisted: :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LevY Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Kupie 1,7JIUHB z 51 lub 52 tygodnia!!!!!!!!!!!!.Moze ktos zalatwic moge dac okazyjna cene :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Podobno w palomino aby były widoczne mnożniki powyżej 12,5 to trzeba ingerować w mostki L10. T-bred niema tego mostka ,wiecie może co jest jego odpowiednikiem w tym procku.Trzeba L3 poprzecinać?Szukam wiarygodnych informacji.Help Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 a ja mam 1800+ JIUHC, hehe andriu na pewno JIUHC moze JIUHB? a jesli masz tego JIUHC to napisz jak sie go podkreca JIUHC? No na pewno się dobrze kręci......... ROTFL :D Czyżby jakiś nowy stepping C0?! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 hej ja kupiłem JIUCB i nazazie cienko ...tz mam słaba płyte do co ..max to 150fsb czyli a2000xp i chyba nie ma dzielnika 1/5 bo na agp wali mi 76mhz i mi z 3dmarka wywala a jak sie wam kreci ta wersja ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 hej ja kupiłem JIUCB i nazazie cienko ...tz mam słaba płyte do co ..max to 150fsb czyli a2000xp i chyba nie ma dzielnika 1/5 bo na agp wali mi 76mhz i mi z 3dmarka wywala a jak sie wam kreci ta wersja ??To jest chyba wina tej fakanej płyty. U mnie jest dokładnie to samo 150MHz na JIUGB. Przy 166FSB nie wstaje, nawet monitor się nie włącza. To nie jest wina zasiłki, ani innego sprzętu, bo odłączyłem wszystko za wyjątkiem grafiki. Nic to nie dało. Pamięci zablokowane na 133 wiec to też nie pamięci. A z tym AGP mam to samo. HELP US! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 hej ja kupiłem JIUCB i nazazie cienko ...tz mam słaba płyte do co ..max to 150fsb czyli a2000xp i chyba nie ma dzielnika 1/5 bo na agp wali mi 76mhz i mi z 3dmarka wywala a jak sie wam kreci ta wersja ??To jest chyba wina tej fakanej płyty. U mnie jest dokładnie to samo 150MHz na JIUGB. Przy 166FSB nie wstaje, nawet monitor się nie włącza. To nie jest wina zasiłki, ani innego sprzętu, bo odłączyłem wszystko za wyjątkiem grafiki. Nic to nie dało. Pamięci zablokowane na 133 wiec to też nie pamięci. A z tym AGP mam to samo. HELP US! :cry: a 3dmarka ci przechodzi ?? no to na ban płyty wina ale było by ok gdyby tylko była zmiana mnoznioka to by sie tym podciagneło ..a na 166fsb nie wstaje przez grafe bo nie ma dzielnik 1/5 i wali na grafe wiem ze 90mhz i tego nie wytrzymuje i wywala ..chyba a nie da sie na to nic poradzic jedynie zmiana płyty ratuje ktora u mnei nastopi za 2 tygodnie i wtedy juz 2ghz na ban wycisne ...a jak masz tem proca ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 a ja mam 1800+ JIUHC, hehe andriu na pewno JIUHC moze JIUHB? a jesli masz tego JIUHC to napisz jak sie go podkreca JIUHC? No na pewno się dobrze kręci......... ROTFL :D Czyżby jakiś nowy stepping C0?! :D niewiem, ale apropos krecenia to nie moge duzo powiedziec bo moje mobo nie ma takich mozliwosci, w biosie moge tylkozmieniac fsb, komputer wstaje na fsb 200 Mhzów winda sie nie uruchamia, tak samo jest na fsb 166, przypuszczam ze gdybym mógł podnieść napiecie to bym go lekko puscił na 11,5x200, do tego jeszcze mnoznikiem do jakichś 14 i luzik, ale jak narazie qpa, do momentu zmiany mobo nic nie zrobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 a 3dmarka ci przechodzi ?? no to na ban płyty wina ale było by ok gdyby tylko była zmiana mnoznioka to by sie tym podciagneło ..a na 166fsb nie wstaje przez grafe bo nie ma dzielnik 1/5 i wali na grafe wiem ze 90mhz i tego nie wytrzymuje i wywala ..chyba a nie da sie na to nic poradzic jedynie zmiana płyty ratuje ktora u mnei nastopi za 2 tygodnie i wtedy juz 2ghz na ban wycisne ...a jak masz tem proca ??Wiec powiem Ci o temperaturze w stresie porzy otwartej budzie, bo wtedy na pomiar nie wpływa to ile masz wiatraków w budzie, jaką masz grafe, czy Ci się dysk nie grzeje itp. Wiec ja mam w stresie 1650 MHz 38*C max, przy temperaturze w pokoju, takiej że często chodzę w gaciach i koszulce. Temperatura w idle 35*C. Cooler mam polski. 4000obr, aluminiowy z miedzianą płytką 3mm, średniej wielkości. Na Palamino na 1650 Mhz w identycznych warunkach miałem 44*C w stresie i 41 w idle. Próby są bardzo miarodajne gdyrz obydwa procesory pracowały w tych samych warunkach, tak samo długo i temperatura była stała już od dłuższej chwili. Co ciekawe na starej paście silikonowej i Palamino miałem odpowiednio 47*C i 42*C a teraz mam raczej słabą srebrną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 o to całkiem ładnei ja ma troche wyzej bez znaczenia czy w stersie czy nie tem mi oscyluje w granicy 41 c a na durniu 1ghz miałem 44 c na nie podkreconym mam 38 c tez buda otwarta ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Warto kupowac JUIHB B0 inny niz z 51 tygodnia czy szukac takiego??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LevY Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Warto ale czy znajdziesz to masz male szanse.Ale jak ci sie uda zapodaj gdzie go kupiles wiec powodzenia w szukaniu ja zwiedzilem kilkanascie sklepow i albo niema albo kolesie nawet niewiedza ze jest cos takiego jak SERIA :D wiec trudno bylo i ostatecznie kupilem JIUCB i mysle jeszcze o JIUGB. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Widzialem dzis na WGK w 3 sklepach JUIHB B0 ale w zadnym z nich nie bylo z ani 51 ani 52 tygodnia :-(.A moze zle zobaczylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 JA widzialem JIUGB z 51 ale za 280zl.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...