greg505 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 czy lakier do paznokci przewodzi prad ;) prosze o szybka odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 czy lakier do paznokci przewodzi prad ;) prosze o szybka odpowiedz hmm sprawdz :) pomaluj sobie paznokcie i włoż do kontaktu :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 pytanie bylo zupelnie powazne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Mało prawdopodobne, bo on jest trochę "gumowy". Jeśli przewodzi to bardzo słabo (duży opór). Sprawdzić można prosto: bateria + żarówka + kawałek drucika + gruby pasek namalnowany na jakiejś powierzchni (nie metalowej). Zamykasz obwodzić i żarówka ma świecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) raczej nie, lepszy jest już grafit (czytaj rysik z ołówka)wlsnie chodzilo mi o NIE przewodzenie ;) z moich obserwacji wynika ze NIE przewodzi, zalezalo mi na szybkiej odpowiedzi ale sprawdzilem na starym dysku, zamalowalem kilka pinow od strony elektroniki i wszystko ok dzieki za odpowiedzi Edytowane 5 Maja 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 mozna wiedziec po co Ci to? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja takie rzeczy robie miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 lakier do paznokci napewno nie przewodzi prądu. Wiem to z autopsji. Jeszcze za małolata jak się coś spieprzyło przy w PEGASUSIE to później trzeba było lutowac a później pseudo lutowania naprawiac na płytkach właśnie poprzez rozdzielanie zamalowanie wiązek lakierem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 mozna wiedziec po co Ci to? ;)do czegos podobnego jak opisal Mistig, nie mialem lutownicy pod reka i musialem cos na chwile 'przyczepic' :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Jak nie mam lutownicy pod ręką to rozgrzewam kawałek druta albo gwóźdź i tym lutuję. Na prowizorkę wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...