dadziuk Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Właśnie padł mi stary router (D-Link 504G) Dlatego proszę was o radę. Jaki router kupić? Mam na ten cel 250 - 300zł Edytowane 8 Maja 2006 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 A co sądzicie o linksysie wag354g? nadawalby się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@n!4k Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 A co sądzicie o linksysie wag354g? nadawalby się? U mnie działa cacy :) Chociaz mialem z nim troche klopotow. Kolejny raz musze powiedziec ze trzeba wgrac nowy firmware.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 No nareszcie znalazłem jakiegoś usera tego sprzętu :D Mów co tam bylo nie tak jak trzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@n!4k Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Well. Na poczatku dostalem od allegrowicza walniety model. Rozlaczal mi sie, wywal wszystkich z sieci. Zastanawialem sie w czym problem. W koncu wymienilem na nowy. Obsluguje 2 osoby po LAN-ie i 2 WLAN. Pierwszy klient na 800m, drugi na ok. 3 km. Mialem duze problemy z dobraniem sprzetu. Po dlugiej walce wyszedlem na swoje. Generalnie router jest intuicyjny w obsludze. Nie powinienes miec problemow. Tylko koniecznie wgraj nowy firmware. Bez niego nie chodzi DynDns, router zrywa polaczenia i ma problemy z obsluga dhcp. Wogole najlepiej zrezygnowac z dhcp na rzecz recznego przydzielania adresow. Forwarding portow jest dziecinnie prosty. Do tego dochodzi port triggering, czyli routerek otwiera porty tylko wtedy gdy sa uzywane. Duzym atutem jest tez to, ze obsluguje QoS. Przydatany bajer. Ustawiasz sobie priorytety na poszczegolne uslugi i wzrasta Ci przepustowosc sieci. Duzo by tu opowiadac. Jezeli sie zdecydujesz i bedziesz mial problemy to chetnie pomoge. Generalnie sprzet jest godny polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 tez mam router linksysa, dosc prosty w obsłudze do neostrady w sam raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Ja mam pentagrama. Jak na razie chodzi od 1,5 roku i nawet go nie ruszałem od tamtego czasu. Wszystko chodzi sprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...