Skocz do zawartości
`fdl`

Buda Do 200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Od kilku dni ciągle męczyłem się w poszukiwaniach tej jedynej ;) Ale ciągle coś dyskwalifikuje kolejne kandydatki. Moje wymagania to możliwość montażu 2x120 (przód i tył), wielkość medium, kolor szary (biały) na kszałt Lian-Li.

Prawdopodobnie to ostatnie jest najtrudniejszym do spełnienia :) Czekam na Wasze propozycje. Jeśli nie uda się wam sprostać moim oczekiwaniom, prawdopodobnie będę zbierał na Lian-Li.

Aha drzwiczki (ala Chef) nie są w moim typie :?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle ze to 200zl to wogole nie znajdziesz budy z opcja 2x120

sam szukam takiej dla brata i najblizej cenowo sa Centuriony

ale w kwestii designu to zdecydowanie nie Lian-Li :wink:

Tu masz fajnego Chiefteca bez drzwiczek:

http://www.allegro.pl/item101849634__chief...ar24_fvat_.html

1x92 tyl :?

Ja wlasnie znalazlem cos takiego klik! :?:

Edytowane przez sensei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jeszcze jedno pytanko (a właściwie dwa :P):

Ten uchwycik (z boku) jest niezbędny żeby zdjąć boczek? Myśląc o przyszłości, chciałbym wiedzieć czy to będzie w razie czego przeszkadzało przy montażu okna.

Co to jest 'krążek ferrytowy' ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Big Tower uchwyt z boku jest niezbędny bowiem zawiera w sobie mechanizm blokujący otwarcie również z zamykaniem na kluczyk.

W obudowie na zdjęciach uchwyt jest inny więc ci nie powiem. Najlepiej zapytaj sprzedawcę, albo sprawdż na stronie firmowej. Chieftec oferuje też boczne panele z oknem, możesz to dokupić oddzielnie.

Krążek a właściwie pierścień ferrytowy działa jak filtr przeciwzakłóceniowy, przekłada się przez niego przewody sygnałowe do płyty głównej (RESET,POWER ON, HDD LED itp.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polece Cooler Master RC-531 Centurion ATX srebrny z przodu i tyłu 120mm (w standardzie jest wiatraczek z przod, podświetlany i bardzo cichy) dodatkowo tunel na proca, bardzo dobrze wykonana i elegancka. Jak co to jutro zapodam fotki mojej z przodu a w środku wygląda tak:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx za wszystkie odpowiedzi :)

Chyba jednak zdecyduję się na Lian-Li. Marka musi kosztować, więc najwyżej odłożę zakup o miech, dwa ale nie będę żałował. Swoją drogą air-duct nie jest mi potrzebny bo mam mobo dfi. A na niej procek ucieka trochę w prawo. No i te 2x120 mm wiatraki w zestawie to chyba będzie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx za wszystkie odpowiedzi :)

Chyba jednak zdecyduję się na Lian-Li. Marka musi kosztować, więc najwyżej odłożę zakup o miech, dwa ale nie będę żałował. Swoją drogą air-duct nie jest mi potrzebny bo mam mobo dfi. A na niej procek ucieka trochę w prawo. No i te 2x120 mm wiatraki w zestawie to chyba będzie to.

i tak 3maj :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt antec jest b.dobry jak za ta cene jak nie najlepszy... tylko ma drzwiczki, ktore osobiscie mi sie nie podobaja.

Sam kupuje kompa i mam dosc ograniczony budzet, wiec ciezko cos znalezc co jest dobrze wykonane, ladne i ma dobry przyplyw powietrza+ miejsca na wiatraki (chociaz te 2x120 z przodu i z tylu)

Pewnie kupie na okres przejsciowy jakiegos tracera(na moje bardzo ciekawy wyglad maja, a i cena zacheca) a jak dozbieram kasy to kupie cos lepszego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi