Skocz do zawartości
Mayo

Alternatywa Dla Fraps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Interesuje mnie następująca rzecz: Chciałbym nagrywać sobie filmiki z gier. Fraps to umożliwia. Jest jednak jedno "ale". Fraps to program płatny. Niezarejestrowana wersja robi filmiki do 30s maks. Czy znacie jakiś inny program, który pozwala nagrywać filmiki, jest dosyć prosty w obsłudze i darmowy?

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi nie pasuje. Dlaczego? Musiałbym skombinować jakiś stoper na ekranie, żeby wiedzieć kiedy się kończy nagrywanie. Po drugie wtedy zamiast grać musiałbym ciągle patrzyć na ten stoper, czekając na koniec filmu... A przecież chodzi mi o to, żeby móc grać i nagrywać bez większych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki S0n1c!!! Game Cam to świetny program. Bardzo mi pomogłeś. @PelzaK Fajnie by było, ale np. w Hitmanach się tak nie da. Jeszcze raz dziękuję!.

No cóż. Nie ma rzeczy doskonałych. Po dokładniejszym sprawdzeniu programu okazało się, iż nie jest darmowy (nie nagrywa audio i nie likwiduje celownika itp). Dzięki za linki, ale chyba dam sobie spokój - po prostu bede grał:/

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz ta najnowsza wersje to najpier musisz wcisnac klawisz uaktywniajacy funkcje, standardowo to "/". nagrywasz / + R, konczysz nagrywanie / + end. a helpa masz pod / + F1 ;)

w sumie fajny program kompresujacy w locie, tylko szkoda ze stopnia kompresji, kodekow nie mozna wybrac

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam Taksi i jestem zadowolony. W pełni darmowy, a ma wszystko co trzeba. Jedyne co by się jeszcze przydało to nagrywanie dźwięku.

Domyślnie filmiki są zgrywane bez kompresji, ale można wybrać sobie, aby było z kompresją (nie wiem dokładnie, bo to dopiero w 0.51 beta) - jednak nie polecam, bo spadek wydajności jest znaczący.

Polecam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi