DFlash Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Witam Mój problem wygląda następująco. Mam pewien program podzielony na party, wszystkie z wyjątkiem dwóch mają rozmiar 101 376 KB. Te dwa maja 101 377 KB. Wiem też że jest to wina pewnej strony hostującej, że od czasu do czasu lubi dodawać do podzielonych plików pare bajtów. Kiedyś miałem taki sam problem ale rozmiar pliku był znacznie mniejszy i wystarczyło w Hex edytorze usunąć na końcu "0D 0A" aby plik był sprawny. Tym razem na końcu jest zupełnie co innego. Jak w takiej sytuacji wyszukać te zbędne bajty? Edytowane 6 Maja 2006 przez DFlash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Skoro 1 KB to ostatnie 1024 bajtów wyciąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DFlash Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Sorry juz się poprawiłem, nie wiem co mi skoczyło do głowy z tymi KB, chodzi oczywiście o bajty. Edit: Porównałem ilość bajtów w zdrowym pliku i w tym do naprawy i tak: zdrowy plik: rozmiar 103 809 024, rozmiar na dysku 103 809 024 plik do naprawy, rozmiar 103 809 212, rozmiar na dysku 103 813 120 Edytowane 6 Maja 2006 przez DFlash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DFlash Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Sid dobrze prawisz, wystarczyło usunać różnice bajtów między złym a dobrym plikiem. Temat do zamknićcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...