Skocz do zawartości
DonCapone

2x1gb(shit) Czy 2x512mb(dobre Oc)

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie co lepiej kupic, otoz moge miec z ameryki kostki Samsung Tccc 1GB po 40$ wiec za komplet bym zaplacil jakies 260zl albo kupic 2x512 Samsungi UCCC, ktore sie dobrze kreca za 280zl. Zastanawiam sie co bedzie bardziej wydajne??? 2GB lipnych pamieci czy 1GB dobrych??

Edytowane przez DonCapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idź w jakość, nie ilość!

Mam 1GB Hyńków D43 i wiem co mówie, ludzie z jedną 256 Wielbłądów BH5, 6 oraz CH mnie wymiatają w SPi i innych benchach :(

Ale użytkowo wypada to już troszeczkę inaczej, z tym, że ja głównie bawie sie w benchmarki ;)

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2gb płynnosc w grach i przy pamieciożernych aplikacjach znacznie lepsza

no właśnie, ja mam dylemat, czy brać 2x512 czy 2x1024 do desktopa.... głównie do grania....

Myślałem o Geilach 2x512 (CL2.5) ew. Geil 2x1024 (CL3).

Martwi mnie trochę CL3 w gigówkach, ma ono jakiś znaczący wpływ na oglna wydajność systedmu z 2 gb ramu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Stefanito

2GB geil? To trzeba mieć gust! Taniej pewnie wyjdą g.skill hz, które robią fabrycznie 3-4-4-8 250MHz! I te geile 2x1GB to jeszcze na jakiś elixirach są... Za ile chciałeś je kupić?! Widziałem je za 725zł! Co za pomysł w ogóle! Sprawdź g.skille hz na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi