-=EhotonE=- Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam, mam zamiar zakupic moj pierwszy monitor LCD [= i nie chcial bym sie zrazic. Monitor bedzie glownie do gier czyli zadne smuzenie nie wchodzi w gre oraz do filmow. Cena jest malo istotna chodzi mi o jakosc. Zastanawialem sie nad takimi dwoma modelami: - 19" Samsung SyncMaster 940FN - 19" Belinea 101920C silver-black Prosze o pomoc niekoniecznie w wyborze miedzy tymi dwoma ale ogolnie czekam na interesujace propozycje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alan999 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Jak masz gdzie to zobacz sobie ViewSonic VP930. Ma niezle (zmierzone a nie wyssane z palca przez marketingowcow) czasy reakcji a i katy widzenia sa dobre - przyda sie przy ogladaniu filmow (nie koniecznie trza siedziec na wprost;). Tu jest jego pochlebna recenzja: 19" LCD Monitors: The Spring 2006 Collection Na skapcu zobacz sobie gdzie go mozna kupic. Niestety marka ViewSonic nie jest zbyt popularna a szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 jesli do firmow to wez sobie panorame (16:9) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Viewsonic jest przereklamowany a matryce ma tą samą co wymieniona Belinea która jest duuuuuużo tańsza. Ja bym się zastanowił nad Samsungiem lub FS P19-2 tutaj test >>>click<<< sam chciałem go kupic ale na początku roku kosztował prawie 2k zł więc wybrałem sporo tańszego NECa (z hurtowni za 1550zł) i jego moge polecić zarówno do gier jak i filmów (co prawda ostatnio nie grałem w jakieś szybkie FPP ale smuży każdy LCD tylko czasem efekt ten jest pomijalnie mały - ja na swoim jedyne smużenie jakie widziałem to w programach testowych lub w NFS MW :wink: ). Edit: Zauważyłem że "Cena jest malo istotna" w takim układzie kupił bym to -> >>>click<<< Edytowane 7 Maja 2006 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=EhotonE=- Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 panorama odpada nie interesuje mnie to chce zwykla 19. a czy ten fujitsu jest naprawde dobry lepszy od np samsunga, matryca itd no i jak z pixelami czy sa wadliwe jak gwarancja obchodzi si z pixelami? i kto mi go pomoze znalesc w jakims sklepie w poznaniu bo wysylkowym sklepom nie ufam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) FS jest najprawdopodobniej na tej samej matrycy co śmamsung ale ma inny dopalacz i moim zdaniem będzie to lepszy wybór - zreszta przeczytaj ten test co podałem linka. Nie wiem czy jest jakiś test samsunga :unsure: Poczytaj o obu tych monitorach na forum mva.pl. Ja ostatnio się tam zaniedbałem :wink: Jakiś czas temu krążyła opinia że ogólnie jakość matryc samsunga (a co za tym idzie również wielu innych monitorów) troche kuleje, tzn. chodzi tu głównie o to że w matrycach xVA czerń powinna być "czarna" i w modelach z przełomu roku była a ostatnio wyraźnie widać podświetlanie matrycy. Szerzej nic na ten temat nie czytałem ale należało by na to zwrócić uwagę jeśli monitor będzie intensywnie wykorzystywany do oglądania filmów tudzież grania w "ciemne" gry. Ja osobiście się do jasnej czerni która jest bolączką monitorów na matrycy S-IPS przyzwycaiłem i nie przeszkadza mi to wcale (w dzień wogóle nie widać podświetlania, wieczorem włączam lampke 20W koło monitora i też nie widac, najgorzej jak przyjdzie oglądać film przy braku oświetlenia - ale jak już mówięłm idzie się przyzwyczaić). Edit: Samsung nie jest na matrycy samsunga :lol2: tylko AUO - link do wątku na mva.pl >click< Edytowane 7 Maja 2006 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...