sasajas Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam mam pytanko jak mam zdjecie w rozdzialce 2048x1536 to przy drukowaniu z rozdzielczoscia drukarki 600dpi to powinien mi wyjsc obrazek o wielkosci ~8,6x6,5 cm. Tylko jakim programem drukowac by taki efekt uzyskac?? W ustawieniach drukarki mam ustawione drukuj w 600dpi a wychodzi na cala strone zdjecie ;/ Nie wiem czy to ten dzial ale jakby co to prosze o przeniesienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 A jakim programem drukujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 najpierw probowalem acdsee 8 i nie udalo mi sie potem corelem tez lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Otworz fotke w Irfanview, potem wcisnij przycisk "I" na klawiaturze lub w programie, potem w otwartym okienku tam gdzie jest "Rozdzielczosc" ustaw 600 x 600 kliknij "Ustaw" i potem nizej bedzie pisalo jaki rozmiar bedzie mialo "wg DPI" potem tylko OK i drukuj z tego programu "CTR + P" wyskoczy okienko i zobaczysz czy dobrze na podgladzie pasuje :) A jak nie to w tym okienku jest "Rozmiar wydruku" i ustaw na rozmiar pierwotny wg DPI i nie bedzie problemow :) Edytowane 7 Maja 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 dzieki o to chodzilo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...