Skocz do zawartości
bedzio1001

Pentagram Freezone Qc-92 Alcu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiec tak: Posiadam cooler http://www.4max.com.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=909

Wszystko bylo w porzadku do czasu az postanowilem wyczyscic go, nalozyc nowa paste i przeszlifowac go...Po udanych zabiegach Temp.spadla o jakies 40/43 idle - 34-40 stress.

Wszystko bylo by fajnie gdyby wiatrak nie zmienail co 2 sek. obrotow (2600-2815) Bardzo dziwnie huczac (takie nierowne obroty). Dodam ze wczesniej cooler pracowal rowno bez zmian obrotow. Co moze byc powodem takiego zachowania???

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka masz zasilke? Moze jej napiecia skacza. Sprawdz miernikiem.

Nie to nie zasilka mam 350W modecoma FEEL(mzoe nie rewelka ale powinien dac rade). Moze podac reszte configa??? Nie sadze ze to napiecia bo 20 min przed rozkreceniem bylo OK. wiec chyba nie zasilka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm teorie:

- zabrudzone styki na 3pinach

- naderwany kabel wewnatrz fana

- software'owa regulacja wentyli

Jak masz wolne inne gnazdo pod wentyl to przepnij [; Co do napiec to predzej na ww gniezdzie niz zasilaczu. insectcc wierz mi mozesz liczyc na kolejne dni wolego od pisania za takie posty :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj config:

Nazwa płyty głównej MSI KT4AV (MS-6712) (6 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)

Typ procesora AMD Sempron, 1750 MHz (10.5 x 167) 2500+

Pamięć fizyczna 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) i 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Karta wideo: GeForce FX 5200 (128 MB)

Karta dźwiękowa Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Dysk fizyczny SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

zasilka : ModeCom FEEL 350 W :mur:

No nie wiem wczesniej bylo dobrze moze cos uszkodzilem (malo prawdopodobne bo tylko lekki szlif i nowa pasta...)

PS: AAA mam jeszcze na szafie sprawna zasilke codeshit 350 W moze na niej sprawdzic??(spore ryzyko z tymi zasilaczami :mur: )

To chyba tyle....

POZDRO

No teraz lece na na innym gniezdzie.... i nic :( to samo...kable cale wtyczka cala... nie wiem :cry: co moze byc powodem....

Czekam na dalsze instrukcje...

Edytowane przez bedzio1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi