Skocz do zawartości
kubil

Radiator Do Pentium Iii 500mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy taki radiator wystarczy do schłodzenia procesora pentium III 5oo Mhz. dodam, że nie chcę podkręcać tego procesora.

http://www.allegro.pl/item101261987_pentium_iii_500_512_kb_taniej_nie_mozna_od_ss.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli nie bedziesz podkręcał to piwinien wystarczyć...ewentualnie sprawdzic tylko czy jest dobrze posmarowany pastą termoprzewodzącą a nie jakimś gumowatym "czymś"

ale procesor nie podkręcony to procesor zmarnowany...kumpel ma taki sam i wycisnął z niego 650MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten proc nie jest czasem na rdzeniu Katmai??

Bo jakoś tak mi się wydaje patrząc na te 512KB cache. Zapytaj się sprzedającego.

A jeśli tak to musisz wiedzieć że ta pamięć cache będzie pracować z połową prędkości zegara samego proca czyli wyjdzie 250Mhz <_< ...

Zorientuj się, jeśli będzie to Katmai to ja bym radził raczej coś na FC-PGA (Slot 370) + przejściówka na Slot 1.

Będzie bardziej wydajne bo mimo iż PentiumIII Coppermine ma 256KB pamięci drugiego poziomu cache to jest ona wbudowana w rdzeń procesora i może pracować z pełną prędkością (czyli wydajniej niż te 512 na Katmai). Przejściówka to wydatek jakiś 20 zeta, proca w granicach 600 Mhz też kupisz za jakieś 20 zeta (chyba że twoja płyta moze pracować przy FSB 133 to do 30 zeta da rade wychaczyć PIII 733Mhz). A radiator z coolerem do tego to juz jakieś grosze.

Przy odrobinie wysiłku to da rade zamknąc się w czymś takim koło 50 złotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...