Skocz do zawartości
frogkiller

Komputer + Telewizor ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem szukalem po forum, ale sie nie doszukalem. Próbuje posłączyć bardzo stary komputer z kartą riva TNT2 32MB do telewizorka takiego małego czarnobiałego :mur: . i teraz nie wiem jak to zrobić. Telewizor ma wejście czincze z tyłu takie w koloże yellow. Moje pytanko czy potrzebna jest karta z ViVo czy może tv-out jakieś specjalene kable, bo widziałem na allegro kabel z monitorowego na czincze ale wejści i jakiś taki z 9 pinami okrągły. Może mnie ktoś poinstruować?? jeżeli to nie ten dział to sorka ale nie wiem do którego się nadaje :P Dizęki za pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Wtykasz jeden koniec kabla do grafy, drugi koniec wtykasz w wyjscie w tv i odpalasz tryb av i powinno smigac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie nie ma tv out. mam inna karte z tv out gf2 ale tam jest takie dziwaczne okragle wyjscie 7 pinów w 2 rzędach po 4 i po 3 :/ chodzi mi o to co zrobić żeby wyświetlić obraz na telewizorze

to kup przejsciowke na allegro

http://allegro.pl/search.php?string=przej%...0&pay=0&order=p

edit:

uprzedziliście mnie.

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pigmej

tylko przy tych konwerterach nie ma mozliwosci rownoleglego pracowania na monitorze i na tv, masz obraz tu albo tu ;)

No niestety. Coś za coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo wam dziekuje. Ten konwenter to najlepsze rozwiązanie :D nie trzeba mieć tv out, a i tak komp będzie tylko podlaczony do TV. :rolleyes: poszukam gdziś tego może znajde taniej i będzie spoko. Jeszcze raz wielkie dzięki. Bravo

Edytowane przez frogkiller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi