mongothealien Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam! Sprawa jest max pilna - umiera znajoma kolegi z forum bron.iweb.pl. LINK DO POSTU Szukam osób z okolic Grójca (Warszawa, Żyrardów, Radom). Prawdopodobnie krew można będzie również oddawać w innych miastach - o tym napiszę jak tylko dostanę info. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 No to kleimy. mongothealien, daj znać, jak się akcja skończy. Temat wtedy odkleję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Dzięki za przyklejenie. Mam 900ml z Katowic. Mam nadzieję, że uzbieram więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Shit mam na pewno 0, ale nie wiem jakie Rh. Jestem z Wawy, moge nawet jutro oddac krew tylko jak, gdzie i czy da sie w ogole na szybkiego sprawdzic ta grupe? mongothealien nie mam pojecia jak to zalatwic zeby bylo dobrze (czytaj: nawet nie wiem gdzie jest najblizsza stacja, ale sie dowiem) i jak to zrobic zeby krew trafila do konkretnej osoby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Shit mam na pewno 0, ale nie wiem jakie Rh. Jestem z Wawy, moge nawet jutro oddac krew tylko jak, gdzie i czy da sie w ogole na szybkiego sprawdzic ta grupe? mongothealien nie mam pojecia jak to zalatwic zeby bylo dobrze (czytaj: nawet nie wiem gdzie jest najblizsza stacja, ale sie dowiem) i jak to zrobic zeby krew trafila do konkretnej osoby. Najlepiej isc do przychodni, zeby pobrali Ci krew na badania, ale zebys nie musial placic (prawdopodobnie) musisz miec skierowanie na badania od swojego internisty. Tak mi sie wydaje, ze tak to wyglada. Gdzie oddac krew? W najblizszej stacji krwiodawstwa w Twoim miescie, sprawdz w necie czy nie ma obok Ciebie jakiegos oddzialu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ostatnie dobre informacje: ...jest delikatna poprawa ale krew nadal potrzebna można oddawać dowolną grupę w dowolnym mieście Trzeba podać Dla ratowania życia Anny Stępień Oddział terenowy Regionalnego Centrum Krwiodastwa i Krwiolecznictwa Punkt Krwiodastwa w Grójcu W punktach krwiodastwa wam wyjaśnią co i jak ważne jest aby mieć pokwitowanie oddania krwi z wpisem dla kogo potwierdzić oddanie krwi można na email rckik@rckik.radom.pl ale proszę dowiedzcie się dokładnie w punkcie gdzie będziecie oddawali bo kolega jest nie przytomny z nerwów a z nikim poza mężem nie chcą w szpitalu rozmawiać W razie czego proszę o kontakt telefon lub email 601 784 707 michalplewa@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Rh powinnieneś mieć w książeczce zdrowia, ja mam niestety A Rh+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Witam, udalo mi sie poczynic pewne kroki. Mam nadzieje, ze kompetentne osoby beda potrafily to zalatwic. Zycze powodzenia! Mzoe troche przeslodzilem, ale czego sie nie robi, by pomoc innym... Edytowane 8 Maja 2006 przez Antar1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 :D Wszystko się dobrze skończyło: Ustało krwawienie wewnętrzne !! Jest wyraźna poprawa dziewczyna dzisiaj była w pełni świadoma rozmawiała z rodziną stan jest nadal poważny ale lekarze twierdzą że nia ma zagrożenia życia Więcej krwi nie potrzeba i mam nadzieje że tak zostanie. Mam prośbę kto oddał krew proszę o potwierdzenia na email michalplewa@wp.pl i wysłanie potwierdzenia na adres Michał Plewa Miedniewice 57 96-100 Skierniewice Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 To co? Można już odkleić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 To co? Można już odkleić? Skoro krwawienie ustalo i wiecej krwi nie potrzeba, to chyba mozna ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Najlepiej isc do przychodni, zeby pobrali Ci krew na badania, ale zebys nie musial placic (prawdopodobnie) musisz miec skierowanie na badania od swojego internisty. Tak mi sie wydaje, ze tak to wyglada. Gdzie oddac krew? W najblizszej stacji krwiodawstwa w Twoim miescie, sprawdz w necie czy nie ma obok Ciebie jakiegos oddzialu. Tak na przyszłośc bo może się komus przydać: jeśli chcemy oddać krew idziemy do najblizszego punktu krwiodastwa i mówimy co chcemy zrobić. Oni za darmo pobieraja krew i robia niezbędne testy. Jesli wszystko jest OK to mozna zostać dawcą, jeśli nie to niestety. Do tego nie trzeba żadnego skierowania! Po prostu idziesz i oddajesz krew. Tak w ramach ciekawostki: mozna tez poprosić o zbadanie innych często bardzo przydatnych parametrów jak np. cholesterol, za takie badanie nic się nie płaci, wyniki przychodza pocztą i wiemy wszystko o swoim stanie zdrowia. To taka wersja dla oszczędnych:) To co przydażyło się tej dziewczynie to tragedia! Innego słowa użyc tu nie można... Jak przezytałem na tym forum o co chodzi to aż mnie ciarki przeszły. Bardzo jej i jej męzowi współczuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ej a mam takie pytanie żeby oddać krew trzeba być pełnoletnim?? Sry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 raczej tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Napewno tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) I trzeba być grubasem, albo chociażby normalnym wagowo ludziem. Ja niestety nie spełniam tej normy i nie pozwolili mi oddawać krwi :lol: Edytowane 11 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Mi by powiedzieli ze mam anemie bo jestem very chudy :) (171,49kg) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Wystarczy tego OT - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147745 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...