s0lid Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) No dobra. Wiem, ze temat może nie do końca pasuje do działu, ale jednak mysle, ze jak się podklei obok "wielkich" topiców odnośnie konsol, to bedzie cacy. Chodzi o to, ze next gen to w sumie jest jednak wydatek. W tym topicu każdy kto tylko chce, niech pisze ile już ma kasy odłożonej na nextgen'a, ile jest w stanie wydać itp. Pozatym warto by pisać news'y o cenach kazdej z platform, akcesoriów, gier, gdzie najtaniej kupić itp. Warto też podawać sposoby, jak Wy zbieracie na swojego nextgen'a, np. sprzedaż current gen'a, gdzie, za ile itp itd... ************************Stan na 7 Maj 06: +290 zł oszczędności+400 zł zwrotu z VAT'u (narazie czekam na zwrot)--------------------------------Razem: 690 zł************************ Skąd chce <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> kase? - sprzedać mx1000 - sprzedać starą obudowę - sprzedać OST do GTA San Andreas - mało kupować jedzenia - nie kupować podręczników ;P Edytowane 7 Maja 2006 przez .:Solid_Snake:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Nie sądze, że to kogokolwiek obchodzi skąd kto weźmie kasę na konsolę :) Bardziej ciekawiłoby mnie zestawienie spekulowanych cen nextgenów (a nie chodzi mi tu głównie o koszt sprzetu, ale gier, bo tanie gry prędzej czy później zwróca nam drogi sprzet). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Nie sądze, że to kogokolwiek obchodzi skąd kto weźmie kasę na konsolę :) Bardziej ciekawiłoby mnie zestawienie spekulowanych cen nextgenów (a nie chodzi mi tu głównie o koszt sprzetu, ale gier, bo tanie gry prędzej czy później zwróca nam drogi sprzet). Wiesz, ale jak ktos napisze skad bierze kase, to moze i innym pomoze bo beda mieli mozliwosci robienia tego samego, a bez tego topica by na to nie wpadli ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Ty masz pomysły Snake :-P ale dobra, pochwalę się. Mam już całą kwotę na X360 Premium + nawet na kilka gier starczy, zakup planuję na początku czerwca (wszystko ucichnie po E3, oraz będę miał już wtedy więcej czasu na granie). Pieniądze zdobyłem sprzedając poprzedniego kompa, służącego do grania :) Edit: literówki Edytowane 7 Maja 2006 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Taa, juz widze jak ktos podaje swoj tajnyt pososb zarabiania na Allegro ;] A uzytecznosc rad w stylu "od cioci na urodziny" jest IMHO zerowa. Za to informacje o cenach konsol i akcesoriow to calkiem nieglupi pomysl - pod warunkiem, ze beda aktualne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Za to informacje o cenach konsol i akcesoriow to calkiem nieglupi pomysl - pod warunkiem, ze beda aktualne ;) Tak samo wartość tych informacji jest w moim mniemaniu równa zero, bo każde dziecko wie, że najtaniej jest na allegro i nie problem sobie otworzyć stronę owego serwisu aukcyjnego i przeglądnąć wszystkie oferty w dziale "Gry › Konsole i automaty › Microsoft Xbox 360 › Sprzęt" :) No chyba, że ktoś mieszka blisko granicy z naszymi zachodnimi sąsiadami to wtedy może udać się do jakiegoś z niemieckich marketów i kupić cały sprzęt po cenach producenta (przykład: Xbox 360 Premium - 399 Euro ~ 1530 PLN). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Chodziło mi raczej o zebranie w jednym miejscu (chociażby w pierwszym poście) przecieków dotyczacych cen konsol i akcesoriów, które jeszcze nie wyszły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) żałosny temat !!!! tego jeszcze nie było lol dla ciebie .:Solid_Snake:. moze jeszcze ktoś założy temat zbieram na lodówkę na czym by tu zaoszczędzić Edytowane 7 Maja 2006 przez Nierealny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) żałosny temat !!!! tego jeszcze nie było lol dla ciebie .:Solid_Snake:. moze jeszcze ktoś założy temat zbieram na lodówkę na czym by tu zaoszczędzić stfu, k? jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz. Jakby topic byłby zły to costi dawno by go zamknoł, a jak widać sam sie w nim udzielał czyli juz go przeczytał. @Egzeqiutor - pewnie, ze na allegro najtaniej, ale nie kazdy siedzi non-stop i przeglada aukcje, a tak jak ktoś sie natknie na rodzynka, to moze sie tutaj nim podzielic, a moze ktorys z nas kupi. np dzisiaj znalazłem X-360 premium, nowego, na gwarancji za 1499 zł http://www.allegro.pl/item100624827_nowy_x...et_okazja_.html Koleś preferuje nawet odbior osobisty, czyli nie zaden wałek. Edytowane 7 Maja 2006 przez .:Solid_Snake:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Wiesz z rodzynkami na Allegro jest jeden problem - kazdy bedzie wolal sam chwycic, zamiast innym podac ;) A zeby topic troche rozszerzyc - wie ktos, gdzie mozna dostac tego pada w rozsadnej cenie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14944 ? Do Komputronika dzwonilem, wyprzedali zapasy i wiecej tego miec nie beda. A szkoda, bo raz kiedy cene dali rewelacyjna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Wiesz z rodzynkami na Allegro jest jeden problem - kazdy bedzie wolal sam chwycic, zamiast innym podac ;)chyba ze sam nie ma jeszcze kasy ;) A zeby topic troche rozszerzyc - wie ktos, gdzie mozna dostac tego pada w rozsadnej cenie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14944 ? Do Komputronika dzwonilem, wyprzedali zapasy i wiecej tego miec nie beda. A szkoda, bo raz kiedy cene dali rewelacyjna. Mam dokladnie takiego samego pada, tylko krzyzaka mam innego troche i nadruki symboli na klawiszach (kwadrat, trojkat itp) a pozatym to idealny. Jedyne co mi sie w nim nie podoba to krzyzak strasznie nieprecyzyjny, ale tutaj jest inny wiec moze bedzie chodzić dobrze. w sklepie logitecha dostaniesz za 69 zł w 1klik.pl za 68 zł Edytowane 7 Maja 2006 przez .:Solid_Snake:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 chyba ze sam nie ma jeszcze kasy ;)Albo już kupił ;) Ktoś wie jak bedzie wyglądac cenka Wii [[[[[; Jestem pewien ze dla tej konsolki poczynie kolejne radykalne kroki [dla pleja i tv sprzedalem 6800 i polazlem do roboty :lol: ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 głupi temat... ja poprostu zarobie i sprzedam to co mi niepotrzebne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) np dzisiaj znalazłem X-360 premium, nowego, na gwarancji za 1499 zł http://www.allegro.pl/item100624827_nowy_x...et_okazja_.html Koleś preferuje nawet odbior osobisty, czyli nie zaden wałek. Wałek to może i nie będzie, ale o gwarancji na konsolkę zapomnij, jedynie ta cena może to zrekompensować. Wyczaiłem tą aukcję już jakiś czas temu i na moje pytanie do tego sprzedającego czy ma na tego Klocka jakąś gwarę, odpisał dokładnie słowami: "No nie iwem raczej nie ja ją wygrałem w konkursie ale nigdy nie była używana nie była jeszcze nigdy wyjęta nawet z folii tak więc nie ma się co psuć." Więc ogólnie lolowato podchodzi do sprawy. Edytowane 7 Maja 2006 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Jak dla mnie to temat kandyduje na LOL miesiąca. Żałosny niestety... Co kogo obchodzi jak, kto ,zbiera na konsolkę? Co to kącik wzajemnej adoracji finansowej? :mur: Ludzie opanujecie się. Bo jak już user z konkretnym stażem na forum zabiera się za tworzenie tak dziecinnych tematów to gdzie tu ma być jakiś poziom forum? EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Jezeli costi uzna inaczej otowrzy ten temat.. IMO nie ma on sensu.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...