Gość lukas_gab Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 http://www.fvwm.org/screenshots/desktops/N.../screenshot.jpg Wie ktoś jak osiągnać w BB efekt jak na zdjęciu , że minimalizowane okna i aplikacje zamieniają sie w przeźroczyste miniatury i lądują na dole ekranu ? Jak ktoś zna sposób , lub jakiś plugin to prosze o pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 tylko że to jest linux :).. a czy tam bblean jest to już nie wiem... wygląda to raczej jak kde czy gnome czy cos w tym stylu... (użytkownicy linuxa nie bijcie mnie bo używałem przez tydzień :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unreality Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam! Ja od ponad roku siedzę tylko i wyłącznie na Astonie i tak go rozreklamowałem że na pewnym innym forum połowa ludzi na nim siedzi. Podoba mi się że nie zżera tak zasobów jak explorer , jest stabilniejszy i szybszy (głównie dzięki przeróżnym wysuwalnym menu) , no i można go sobie tak umodelować żeby każdemu pasowało. Polecam ! PS w sygnaturce mam moje 2 pupity oczywiście za sprawą Astona :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Link nr 1 - standardowe ustawienie, na dłuższą metę troche przytłacza. Link nr 2 - brak :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Sluchajcie, a znacoe jakies shell-e w ktorych na rozdzielczosc 1024x768 ikonki na pulpicie beda rozmiarow tak jak bym mial 1280x1024 lub cos tego pokroju?:) mam Dosc stary monitor 17cali i na duzych rozdzielczosciach mam 60hz odswierzania a szkoda zabijac oczy w tak mlodym wieku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 rozumiem, ze chcesz zmiescic wiecje ikon na pulpicie przy rozdzielczosci 1024x768 ..... zatem: ppm na pulpicie -> wlasciwosci -> zakładka wyglad -> przycisk zaawansowane -> Ikona -> rozmiar. i to tyle wybierasz sobie wielkosc ikonki, nie potrzebujesz zadnej nakladki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Dzieki :) Jakos tutaj nigdy nie szukalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unreality Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Link nr 1 - standardowe ustawienie, na dłuższą metę troche przytłacza. Link nr 2 - brak :| Tylko na pierwszy rzut oka .... też na początku nie wiedziałem z czym to jeść i od czego zacząć ale przy dłuższym obcowaniu jest bardzo elastyczny o sporo ułatwia pracę przy komputerze. Poprawione , gdzieś mi to wcięło nie wiadomo czymu :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 aston miażdzy :) jest to drugi po total komanderze program jaki instaluję na kompie :) po instalacji windy... tylko mało jest pluginów do niego... tzn są fajne niektóre.. ale ja potrafię sobie wyobrazić kilka lepszych :D.. jak będzie czas to może skrobnę coś, ale najpierw trzeba się przedrzeć przez aston SDK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 A tam pluginy, dajcie mi kody jak zrobic traya i pasek zadań to zrobie calego shella :) Do astona pamietam, ze robiłem jakiegos prostego pluga, ale gdzies zniknęły wszystkie slady po nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) A tam pluginy, dajcie mi kody jak zrobic traya i pasek zadań to zrobie calego shella :)Jak to jak? Przechwycić komunikaty systemowe (aplikacja->system, czyli API) :Minimize, Maximize, Tray - tylko konkretne nazwy trzeba w systemie sprawdzić - prawdopodobnie shell32.dll. Jak uda Ci się podszywać pod Explorer.exe, to możliwe, że system sam będzie Ci je wysyłał. Oczywiście jest to tylko teoria - sam nie próbowałem... Jeśli chodzi o wygląd pulpitu, to strasznie nie lubię wodotrysków, pstrokatych kolorów oraz przeładowania dużą ilością elementów (np. ikon). Chciałbym shella z Win 3.1x(*) + coś na styl Traya + coś na styl ObjectDoc + bajery z Linuxa (przezroczysta konsola) i menu systemowe pod prawym klawiszem. * - takiego shella ma nawet XP (w sumie chyba każdy windows). Wystarczy zrobić tak: Włączyć Menedżera zadań, ubić proces "explorer.exe". Gdy teraz klikniesz przycisk minimaluzuj na Menedżerze zadań, to zwinie się do paseczka (sam będzie paskiem) w lewej dolnej częsci ekranu. Aby z powrotem włączyć pasek menu start, dajemy Plik->Uruchom: explorer[Enter]. Edytowane 18 Lipca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 w sumie to już dawno miałem na myśli plugin zastępujący przycisk START.. dosyć nietypowy i ekstrawagancki :) Po co wymyślać 2 razy koło, jest shell dobry, szybki i bezpieczny.. pisze sie do niego pluginy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) A powiedzcie jak sie ma sprawa z "legalnym" posiadaniem Astona? Co, po prostu co miesiąc instalujecie trial'a od nowa? Tylko tyle? Edytowane 18 Lipca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 to ja odpowiem pytaniem... ile osób posiadających fotoszopa wydało 3kilo złotych na jego kupno? :lol: ludziki z astona dają licencję za friko jeśli zrobi się jakiegoś plugina lub skina na odpowiednim poziomie... więc czeba cuś stworzyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...