alcapone Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) witam. obecnie mam pamieci kingston 2x512 CL3 dzialajace w dualu - zreszta wszystko jest w SIGu. czy po dolozeniu 2x256 innej firmy o innych timingach - rowniez w dualu, nie bede mial problemow z OC i ze stabilnoscia systemu?? zawsze chcialem sie o takie cos spytac.... dzieki za odpowiedz. UPDATE: wlasnie znalazlem wypowiedz Mardoka w innym topicu - calkiem przypadkowo: - inny typ pamięci (266mhz i 400mhz) <<< I tak działa z max MHz tej słabszej - inny rozmiar pamięci (128mb i 512mb) <<< 256 i 512 u mnie działało to czemu 128 i 512 ma nie działać - inny producent ramu (Apacer i Kingmax) <<< To zazwyczaj nie miało znaczenia - inne timingi na standardowych ustawieniach <<< Timingi jak MHz działają na takich ustawieniach jaki max gorsza kość zniesie a wiec to prawda?? w moim przypadku to powinno dzialac....ciekawe... Edytowane 8 Maja 2006 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 na defaultowych ustawieniach nie powinno byc problemow, ale przy OC roznie moze byc. najlepszym wyjsciem bylo by przetestowanie takiego zestawu pamieci przed zakupem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) witam. obecnie mam pamieci kingston 2x512 CL3 dzialajace w dualu - zreszta wszystko jest w SIGu. czy po dolozeniu 2x256 innej firmy o innych timingach - rowniez w dualu, nie bede mial problemow z OC i ze stabilnoscia systemu?? U mnie kombinacja 2x256 MB jednostronne Hynix CL3 + 2x512 Infineon dwustronne CL 2.5 działała bez problemu w dualu na nForce4. Podkręcić też się dało, ale oczywiście tylko przy 2T (jakieś 230 MHz szło - dalej infineony wymiękały). Edytowane 8 Maja 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...