zajaczek Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Witam Mam problem w everest pokazuje mi 1.460v w biosie ustawione jest 1,450v w CPU-Z pokazuje 1.456v gdy ustawie w biosie na 1,460v w everest pokazuje 1,490v a CPU-Z pokazuje 1,520v czym wiekszy skok tym wieksze przeklamanie w everest i CPU-Z a jest to plyta asusa A8N-SLI i max V ma 1,55v:) choc i tam wiecej bym nie dal na rdzen jak na codzien.. teraz ktory pomiar jest wiarygodny to co ustawilem w biosie?? wiem ze to male odchylenia ale czym mniej V to lepiej.. a odchylenie jest dosc spore jak max to 1,55v:) procek to A64 3200@2500 z gory dzieki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Witam Mam problem w everest pokazuje mi 1.460v w biosie ustawione jest 1,450v w CPU-Z pokazuje 1.456v gdy ustawie w biosie na 1,460v w everest pokazuje 1,490v a CPU-Z pokazuje 1,520v czym wiekszy skok tym wieksze przeklamanie w everest i CPU-Z a jest to plyta asusa A8N-SLI i max V ma 1,55v:) choc i tam wiecej bym nie dal na rdzen jak na codzien.. teraz ktory pomiar jest wiarygodny to co ustawilem w biosie?? wiem ze to male odchylenia ale czym mniej V to lepiej.. a odchylenie jest dosc spore jak max to 1,55v:) procek to A64 3200@2500 z gory dzieki.. Wiesz co to jest błąd pomiarowy? Ja z zasilacza mam równiusieńkie +12v a w programach często pokazuje mi 11.4v Just think about it Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) tak tak tak.. nie o to mi chodzilo! pytam na ktory pomiar mam patrzec BIOS,CPU-Z,EVEREST bo jak widac roznice sa calkiem calkiem.. jak max. na codzien to 1,55... a jak dam 1.5v w biosie to everest pokazuje 1.58v to prawie 1v wiecej.. mistrzu... a to co to jest blad pomiaru to nie musisz sie pytac.. bo sam czasem z zasilacza mam 10v a pokaze 11-12.. o co mi chodzi wytlumaczylem wyzej i jak ktos zna odp a napewno jest tu pelno osob ktore ja znaja niech napisza.. Edytowane 8 Maja 2006 przez zajaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 0,1v jak juz... mistrzu Najpiekniej byloby gdybys zasiegnal informacji w temacie o twojej mobo dotyczacej odczytow v-core z miernikiem w lapie. Oooo popatrzmy Asus A8N... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 zwracam honor.. poczytam o tym co napisales.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...