Masza Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Witam. Mam mały problem. Gdy instaluje sterowniki Nvidia pierwszy raz na czysty XP, wsyztsko przecodzi gladko jest ok. Chcę zaktualizować sterowniki do najnowszych i instaluje ...w pewnym moencie następuje samoczynny restart komputera...i tak za kazdym razem, dopoki calkowicie nie usunę starych sterowników poprzez deinstalator. Drugim problemem jest to, ze mam polaczneie lokalne w systemie XP. Gdy próbuję je wyłączyć, następuję samoczynny restart.,..w chiwli gdy kliknę na przycis "wyłącz" przy połaczeniu... Czy to jest wina plyty, czy to normalka na nforce3 ??? i na tekj plycie ? (epox 8kda3i) zakladam osobny topic, ponieważ bardzo by mi zalezalo na konretnej odpowiedzi na mój temat. w grach w 3dmarkach komp moze chodzic godzinami i nic sie dziwnego nie dzieje...wiec raczej problem zasdilacza odpada... dziej sie tylko w tych dwóch przypadkach... pozdrawiam ! Edytowane 10 Maja 2006 przez Masza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 co do pierwszego problemu, to na czysty system zawsze instaluj najnowsze, zawsze zalecane jest usuniecie porzedniej wersji sterow. co do drugiego to musi wystepowac jakis konflikt na sieciowce (nie napisales czy wbudowana czy na pci) byc moze aktualizjacja sterow pomoze co do pierwszego problemu, to na czysty system zawsze instaluj najnowsze, zawsze zalecane jest usuniecie porzedniej wersji sterow. co do drugiego to musi wystepowac jakis konflikt na sieciowce (nie napisales czy wbudowana czy na pci) byc moze aktualizjacja sterow pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) problem wystepuje na zintegrowanej... a sterowniki wgrywalem te ktore są do nforce4 (bo chyab te sa najnowsze) o dziwo wszytsko zostalo poprawnie wykryte :):) karta jest wykrywana jako nvidia nforce networking controller szczerze mowiac nie sprawdzalem jeszcze na tych oficjalnych od nforce3....w kazdym bądź razie, mialem wczesniej zainstalwoane te oficjalne nforce3, zrobilem maly eksperyment z nadinstalwoaniem tych samych,niesttey komputer tez sie zrestartowal...wlasnie podczas wykrywania kontrolera ethernet... Edytowane 8 Maja 2006 przez Masza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) problem rozwiązany. Mit o poprawnie dzialających sterownikach nforce4 na chipsecie nforce3, obalony !!! Fakt wykrywane jest wsyztsko poprawnie, niby dziala tez poprawnie, ale jednak nie do końca.... Po wgraniu sterownikow z plyty CD od Epoxa wsyztsko wróciło do normy i dzial jak nalezy bez zadncyh restartów:)... pozdrawiam. UPDATE: Problem nie rozwiązany... Wgralem najnowsze strrowniki 5.11 (ze stronki Nvidii) i problem ponownie występuje... wychodzi na to że coś jest nie tak z najnowszymi sterownikami nvidii...powyzej wersji 5.10 szkuurde noo...to z VIA takich problemow nie mialem... :( Edytowane 10 Maja 2006 przez Masza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 odpowiednich sterow do twojego mobo szukaj w temacie o tej plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 no tak, ale wydaje mi sie, ze najnowsze sterowniki oznaczone literkami WHQL, powinny dzialac bez problemów...mimo wsyztsko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 czasem tak bywa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 no ale to chyba nie jest nic uszkodzone co??? sprzetowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 raczej nie sam napisales ze po wgraniu starych sterow z plyty dostarczonej z mobo wszystko jest ok problem lezy po stronie softwaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 taa to raczej problem driverów...szperam i szperam i wyszperałem taki temat an forum nvidii... :):):) http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t9088.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...