Skocz do zawartości
PiK

Taśma Dwustronna Termoprzewodząca 3m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem kilkadziesiąt centymetrów niby to oryginalnej taśmy 3M z allegro (nick użytkownika: Xkomp). Taśma, którą dostałem, prezentuje się tak:

Jedna strona....

Dołączona grafika

...i druga:

Dołączona grafika

Na innej aukcji znalazłem fotki zgoła inne:

Dołączona grafika

Czy nie zostałem nabity w butelkę? Jest ktoś w posiadaniu takiej taśmy? :)

Edytowane przez PiK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta twoja mozęteż jest termoprzewodząca ale na pewno nie firmy 3m

Szkoda...niby nie duża strata, tylko parę złotych. Dziwne, bo sprzedający ma same pozytywy za tą taśmę.

Edytowane przez PiK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta pierwsza jest o kant [gluteus maximus] rozbić, kiedys troche takiej wciaglem, strasznie słabo trzyma, odpada po paru godzinach...

Dobra, w takim razie nawet nie będę marnował czasu na jej testowanie (ciężkie, miedziane radiatory Revolteca). A Panu sprzedawcy negatyw się należy, poczekam tylko na Jego wyjaśnienie... .

Otrzymałem mejla od Pana sprzedawcy z wyjaśnieniem:

witam

firma 3m nie oznakowuje wszystkich swoich produktow bezposrednio na papierkach ochronnych, wystarczy sie troche rozejrzec, prawie polowe produktow jest oznaczona wylacznie na opakowaniach zbiorczych. posiadam rowniez tasme z oznaczeniami 3m, ale jest innych rozmiarow.

Pozdrawiam

Xkomp Marcin Grześkowiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten koles co ci odpisal ma racje

sam widzialem duze rolki M3 i tylko folia na nich byla podpisana jako M3 ...

widac nie wszedzie sie chca reklamowac %)

Nadruk jest drogi :)

przesadzacie - ja miałem to miedzianą - wcale nie trzyma tak źle :)

najmocniej trzyma ta 3M bez miedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YogiCK dzieki za pomysl warto go rozwazyc musze tylko poczytac co o tym pisza ....

ale chyba lepszy taki klej niz tasma bo klej chyba bedzie lepiej odprowadzal cieplo do radiatora

tylko ciekawe jak bedzie trzymac i jak w razie potrzeby sie odrywa potem takie przyklejone radiatorki

Edytowane przez buła81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brat na starej rivce miał zamontowany radiator na kleju termo. wcale sie go tak trudno nie odkleja, wystarczy rozgrzać radiator suszarką i poprostu go.... wyrwać, w moim przypadku naszczęście rdzeń został cały :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi