Skocz do zawartości
M79

chipset cooler

Rekomendowane odpowiedzi

Szukalem, ale nic ciekawego nie znalazlem.

Jaki polecacie cooler na chipset? Brac thermaltake cristal orb, czy moze sa jakies inne godne uwagi?

a po co Tobie cooler - masz cichutkie chlodzonko pasywne i chcesz wentylator - Cristal Orba odradzam mialem brac na grafike ale jak uslyszalem to podziekowalem (niczym nie ustepuje "szszsz...uszarce" z mojego Gainwarda)

jak chchesz miec cos wydajniejszego niz ta blaszka na Solteku to daj duzy radiator - jeden znajomek zalozyl radiator z jakiegos Titana (chyba D2T albo przyciachany z D3T) - poszukaj jakiegos wysokiego coolera ze zwalonym wentylatorem to moze kupisz za pol ceny (i tak przyda sie tylko radiator)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam na mojej płycie orginalny MSI i żałuje że tam jest bo jest on najgłosniejszy ze wszystkich taki mały a wyje chodzby jakic 92X92 hehe chyba go odłącze tylko że pozostanie nanim taki pseudo radiator niewiem czy to chipsetowi niezaszkodzi :wink:

ALEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam na mojej płycie orginalny MSI i żałuje że tam jest bo jest on najgłosniejszy ze wszystkich taki mały a wyje chodzby jakic 92X92 hehe chyba go odłącze tylko że pozostanie nanim taki pseudo radiator niewiem czy to chipsetowi niezaszkodzi  :wink:

jak masz pod reka to daj jakis wysoki radiator (sam - nawet aluminiowy) ze starego coolera i po sprawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam czegos wydajnego pasywne sie nie nadaje do krecenia.

a skad wiesz :?:

skoro na samych radiatorach smigaja procki - wiekszosc koperkow poleci na pasywnym - na duzym radiatorze (a daja one ponad 25W ciepla)

- zerknij na produkty kilku firm np Asus gdzie tylko moze wrzuca pasywne chlodzonko - bo rzecz to oczywista ze duzy radiator jest mniej niezawodny niz kawalek blaszki z wentylatorem (jak ten sie zatrze to co wtedy),

a jak dodamy przy pasywnym chlodzeniu cisze - MNIAM ;)

no ale jak masz miec ciagle pelne gacie (ze strachu) to fakt lepiej daj duzy radiator z wentylatorem 60 puszczonym na 7V bedzie wydajniej niz przy fabrycznej pstynce a zapewnie wiele ciszej :!:

te coolery z pIII to fajny pomysl ale jak to pozniej zapiac?

a slowo wiertarka cos Tobie mowi - jak tak to wywierc 2 dziurki o rozstawie tych kolo chipsetu, jak dobrze wywiercisz to spokojnie uzyjesz fabrycznych koleczkow :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem stad ze:

a) ta blaszka PARZY przy fsb 133

B) system powyzej fsb 140 jest niestabilny

B) kolega Kost@k ma mobo proca i pamieci takie same jak ja, i po zainstalowaniu aktywnego udalo mu sie gladko postowac na fsb 160.

ja tez lubie cisze, ale cholernie nie lubie zwisow.

z ta wiertarka to bede mial problem (akademik), ale dzieki za tip, pewnie cos wykombinuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi