Skocz do zawartości
k a m e r e k

Core Duo 1,66 - Czy Warto Brac?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto brac laptopa z dualcore 1,66 ?

Cos mi sie obilo o uszy z jakimis problemami w tych modelach? a moze mi sie zdawalo..

Aha laptop bylby sprowadzany, wiec troche tanszy niz w PL.

Edytowane przez k a m e r e k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klopoty z Core Duo 1,66? Hmm...niuch...niuch...czujecie? Cos jakby bullshit ;)

tak - core duo - Gdzies mi przemknelo - wlasnie nie moge znalezc linka .. ale to cos dot usb hmm

o juz mam:

http://www.tgdaily.com/2006/01/28/toms_har...er_drain_issue/

cos z ACPI - wie ktos czy to juz rozwiazali?

Edytowane przez k a m e r e k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos sie ociagaja programisci z wykozystaniem 2 watkowosci. Oblivion mimo optymalizazji pod tym katem w ini nie wykazal kompletnie zadnego :blink: wzrostu fps, tzn cos tam niby poszlo ale na solocore tez poszlo w gore :blink: . Generalnie ostatnio po takich grach jak Ghost Recon3 czy Oblivionn widac, ze koderzy maja w dup1e jakie kolwiek nowosci tchnologiczne. Zarowno odnosnie cpu jak i gpu. Po prostu leja na to cieplym moczem. Robia gry nastawione na butal force cpu i gpu i jedyna "optymalizacja" jaka mozna zrobic to zwiekszyc sobie megaherce i potoki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a zalozmy gdy chodzi glownie o pakiety biurowe - office itp ewentualnie Photoshop czy programy glownie "liczace" finansowe itd to chyba core duo sie sprawdza????

w gry nie gram ;)

Ja teraz pracuję na HP 9420. Jest wyposażony w procesor Intel Centrino Duo T2300 1.66GHz.

Przy aplikacjach takich jak Photoshop z pakietu CS2, Picasa, MS Office 2003 obciążenie rozkłada się równo na dwa rdzenie (mniej więcej)

Aplikacje z tego co wiem nie są optymalizowane pod dwa rdzenie, przypuszczam że rozdziela to system… W każdym razie jeśli nie brakuje jej pamięci to jest to bardzo wydajna jednostka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi