GrimReapeR Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Dotychczas korzystałem z Nero 6 OEM dołaczonego do mojego Lite-On DVDRW SOHW-1693S i wszystko było OK. Ale zachciało mi się Nero 7, więc na próbe zainstalowałem wersję demo. Sama instalacja przebiegła bez błędów... schody zaczęły się przy wypalaniu płyt. Nero przerywa operację, twierdząc, że... buffor nagrywarki jest za duży :blink: Żeby było śmieszniej - buffor jest taki jaki być powinien, tj. 2048 KB i ani Alcohol120% ani Clone nie zgłaszają żadnych "ale" przy wypalaniu. Jedynie Nero się buntuje, odmawiając jakiejkolwiek współpracy, czy to przy wypalaniu, kasowaniu, czy choćby symulacji zapisu - za każdym razem to samo. Więc dziada odinstalowałem (włącznie z dokładnym czyszczeniem rejestru) i wróciłem do wersji 6. Problem w tym, że nic to nie dało i Nero nadal się buntuje. Przeinstalowałem już stery od mobo i windę; zabawa z forceaspi też była - bez rezultatu. Na jakimś forum znalazłem info o rzekomym konflikcie z VIA IDE controllers - tyle, że ja nie mam nic z VIA. Jakieś propozycje :huh:... format nie wchodzi w grę. SYS OP: Win XP MOBO: MSI 815E Pro (MS-6337) Procek: Celeron 1200 MHz RAM: 512 SDRAM Napędy: Lite-On DVDRW SOHW-1693S Lite-On DVD SOHD-16P9S Edytowane 9 Maja 2006 przez GrimReapeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Może sterownik ASPI szwankuje :?: Na cdrinfo.pl pytałeś :?: Tam jest sporo speców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrimReapeR Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Może sterownik ASPI szwankujeZainstalowałem nowy z forceaspi 1.8 - bez rezultatu Na cdrinfo.pl pytałeśjeszcze nie... EDIT Pomogło dokładne odinstalowanie Nero poprzez Nero General Cleaner Edytowane 11 Maja 2006 przez GrimReapeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...