pietach Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 witam w kompie u siostry siedzi P3 700MHz na płycie z chipem i440BX....wiem że dysk 20GB styknie (kiedys miałem kompa takiego) ale czy ktoś wie jaki najwiekszy dysk obsłuzy ten chipset?? czy to jest ograniczeniem chipa czy biosu?? bo z wgrywaniem biosu nie chce mi się bawić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ja na msi na bx mam barracude 40GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 wiekszego jak 80gb pod bx-a nie podpinalem - ale skoro poszla 80-tka, to i 127gb by poszedl oczywiscie update biosu jest bardzo wskazany w tym przypadku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ja mam na bx 440 dysk 80gb , 10 sie instaluje system (win 2k albo xp) i reszte system sobie wykryje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Najwiekszy dysk jaki wykryje bios takiej plyty to 137GB o ile oczywiscie bios obsluguje taki dysk, a czy obsluguje tego nie wiemy poniewaz nie podales modelu plyty glownej. Edytowane 9 Maja 2006 przez Kolobos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Wszystko zalezy od biosu. Dlatego przed podpieciem wiekszego dysku lepiej poszukac najnowszego biosu do MOBO. Sa tez odpowiednie patche do biosow. BiosPatch BiosPatch-4rc Nie gwarantuje ze te bios patche dzialaja dobrze i w razie gdy sie na to zdecydujesz robisz to na wlasne ryzyko. Wczesniej zapisz oryginalny bios na dyskietce/CD/HDD oraz poytaj sie czy znajomi nie maja urzadzenia do flashowania biosow :). Ale to w przypadku gdy komp nie bedzie chcial wstanac :P. I jeszcze raz pisze ze nie biore odpowiedzialnosci gdyby cos nie poszlo tak jak powinno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...