McGreg Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Zainstalowalem pande titanium 2005 pelna wersje zakupiona w sklepie i co sie okazuje, zaczely sie restarty kompa a po reinstalacji na awasta wykryl on pliki pandy jako wirusa, ktos moze wie co jest grane i czy moge uzywac pandy normalnie z takimi numerami?? a wogole czy panda jest skuteczna?? Niby patrzylem na cene i rankingi pozdrawiam i prosze o pomoc :mur: Edytowane 9 Maja 2006 przez McGreg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 czesto sie tak dzieje jak sa 2 programy av zainstalowane, jeden moze wskazywac bazy antywirusowe drugiego jako wirusy. usun jeden i po problemie. a co do pandy, to ja jakos do niej nie jestem przekonany.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGreg Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Czyli np polaczenie Awast+sygate firewall bedzie lepsze jak pelny pakiet pandy?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raccmark Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 zgodnie ze wszystkimi znakami na niebie i ziemii (testy oprogramowania antywirusowego - ktorys z nieawnych tematow, zamiescilem pare linkow do wiarygodnych testow AV) panda titanium jest lepsza do avasta! ktorego to avasta! uzywam :P (bo darmowy). u mnie avast! z monitorem AD-WATCH (z Ad-Aware Proffesional) nie dupuszcza zadnego badziewia, a przetestowalem juz na paru 'ciekawych' stronach dzialanie tego zestawu hehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGreg Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 ale chyba strasznie zamula system a co myslisz o polaczeniu awasta i sygate firewall?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raccmark Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 ale chyba strasznie zamula system a co myslisz o polaczeniu awasta i sygate firewall??avast! to calkiem nienajgorszy AV, firewall od sygate to tez juz sprawdzona marka. choc osobiscie do zastosowan typowo domowych firewalla nie uzywam. AV i cos do monitorowania rejestru i starczy (zeby nie zamulac systemu). i jestem tez zwolennikiem aplikacji typu all in one (av, firewall, itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 ale chyba strasznie zamula systemjesli mowisz o pandzie to masz pelna racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raccmark Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 jesli mowisz o pandzie to masz pelna racjepokaz testy a nie pleciesz glupoty. ja uzywalem na p3 128mb ram i jakos nie zamulalo. zalezy od usera i tego jak traktuje swojego win'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Akurat to ile % CPU i ramu zajmuje program zalezy od twórcy a nie uzytkownika. Do tego Panda podczas aktualizacji potrafi przyciac cały system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 trzeba sie zastanowic na czym bardziej Ci zalezy: 1.) jak najlepsza ochrona = wieksze obciazenie = wiekszy koszt czy 2.) jako taka ochrona = mniejsza obciazenie = mniejszy koszt . Jezeli wybierasz punkt 1 to polecan F-secure Internet Security 2006, ewentualnie Norton Ineternet Security 2006, a jezeli punkt 2 to np. Avast, + Ad-Aware SE Personal, badz zamiast tego nod'a32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raccmark Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Akurat to ile % CPU i ramu zajmuje program zalezy od twórcy a nie uzytkownika. Do tego Panda podczas aktualizacji potrafi przyciac cały system.Wybacz ale uzywalem tego programu przez spory okres czasu. Zgadzam sie z Twoim pierwszym zdaniem, ale z nastepnym juz nie. Nie twierdze ze to najlepszy program, nawet nie przyszlo mi do glowy zeby przedluzyc licencje po wygasnieciu, nie bronie ale tez staram sie nie zachwalac ponad miare. Panda na starym kompie zadnego spowolniania nie powodowala. I mowie to z calym przekonaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Ja tez uzywałem tego programu dosc długo to co pisze to prawda. Panda potrafi zachowywac sie dosc dziwnie, i u ciebie moze pracowac dobrze, u innych juz nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) pokaz testy a nie pleciesz glupoty. poszukaj sobie na google... sgj ma racje... u mnie ten antywir chodzil gorzej niz tragicznie, chodz na celku 633 dalo sie go jeszcze uzywac Edytowane 16 Maja 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...