marcinza Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 witam mam acerka 4102, wiem że wielu z was uzywa programu NHC i bardzo go sobie chwali, zastanawia mnie tylko jedna rzecz!!! czy program NHC może działąć równocześnie z tym acerowym ePower??? jak macie to u siebie zoorganizowane??? macie oba ?? uzywałem jedniego i drugiego , ale bardziej skłaniałbym się do NHC, tylko brakuje mi w nim opcji wyłączanie karty wi-fi, lan, itd a te mozliwości ma ten program acerowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Miałem oba i u mnie nie powodowało to konfliktów-ale niech się posiadacze PM wypowiedzą, mój CM niekoniecznie musiał powodować jakieś zgrzyty, które może PM powodować. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 uzywalem tylko NHC, reczne wylaczanie wifi, lan itd. wcale nie zajmuje wiecej czasu. A acerowski power m, gryzl sie lekko z NHC, gdy wybierales jakis schemat za jego pomoca. Z drugiej strony po co schematy zasilania skoro jest dynamic switching w NHC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 uzywalem tylko NHC, reczne wylaczanie wifi, lan itd. wcale nie zajmuje wiecej czasu. A acerowski power m, gryzl sie lekko z NHC, gdy wybierales jakis schemat za jego pomoca. Z drugiej strony po co schematy zasilania skoro jest dynamic switching w NHC ? Nic się nie gryzie a nawet w NHC można ustawiać schematy z acer epowermanagment :wink: Ja powiem tak lepiej używać tych programów razem. Pozdro dla posiadaczy Acerów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Ja własnie odinstalwoałem ten program od Acera. Miałem taki problem że przy działaniu na bateriach np chciałem włączyć karte sieciową LAN w PM no i się niedało bo NHC zaraz ją wyłączał :). Zdażało się to też na zasilaniu AC. Odinstalowałem programik i teraz w menadrzerze urządzeń ręcznie włączam i wyłączam co chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Nic się nie gryzie a nawet w NHC można ustawiać schematy z acer epowermanagment :wink: Ja powiem tak lepiej używać tych programów razem. Pozdro dla posiadaczy Acerów Potwierdzam, u mnie dzialaja oba i nie ma zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Można używać tego NHC do lapka FS Amilo Pi1536 ? I tak btw do czego ten program tak ściśle służy, jakie ma opcje itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Można używać tego NHC do lapka FS Amilo Pi1536 ? I tak btw do czego ten program tak ściśle służy, jakie ma opcje itd? Nie jestem pewny czy z CoreDuo juz dziala, ale sadze, ze tak... Co do funkcji... Poczytaj na forum... Bylo juz mnostwo o tym powiedziane!!! Edytowane 11 Maja 2006 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ja własnie odinstalwoałem ten program od Acera. Miałem taki problem że przy działaniu na bateriach np chciałem włączyć karte sieciową LAN w PM no i się niedało bo NHC zaraz ją wyłączał :). Zdażało się to też na zasilaniu AC. Odinstalowałem programik i teraz w menadrzerze urządzeń ręcznie włączam i wyłączam co chce. Ja sobie ustawilem schemat na AC ze skreconym prockiem i przygaszona matryca i ePM za Chiny ludowe nie chcial zaakaceptowac, ze przy okazji nie zycze sobie Standby ani Hibernacji. Efekt byl taki, ze zostawienie kompa na noc zeby cos sciagal konczylo sie znalezieniem go rano zahibernowanego :? Po tym numerze wywalilem to w diably. Wirelessa wylaczam przyciskiem na obudowie, modem i PCMCIA mam i tak na stale wylaczony, bez LANa sie nie obejde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ja sobie ustawilem schemat na AC ze skreconym prockiem i przygaszona matryca i ePM za Chiny ludowe nie chcial zaakaceptowac, ze przy okazji nie zycze sobie Standby ani Hibernacji. Efekt byl taki, ze zostawienie kompa na noc zeby cos sciagal konczylo sie znalezieniem go rano zahibernowanego :? Po tym numerze wywalilem to w diably. Wirelessa wylaczam przyciskiem na obudowie, modem i PCMCIA mam i tak na stale wylaczony, bez LANa sie nie obejde. Może miałeś kopniety program :wink: Ja u siebie takich problemów nie zauważyłem-chyba, że to kwestia PM i CM (czyli Speed Steep i inne Power Saving :lol2: ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...