k@li Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Witam. Na Allegro jest ciekawa oferta kart TV bardzo podobnych do "Winfast 2000 Tv Expert" w hmm... niezłej cenie... . Zauważyłem że różni się ona od experta brakiem jakiegoś scalaczka z prawej strony od CX238881, może ktoś napisać co to za układ ( lub spisać z niego dane), brak też gniazdka od pilota. Co sądzicie o tej karcie? Warto? http://allegro.pl/item102388941_nowy_tuner...tek_lr6611.html Edytowane 11 Maja 2006 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Witam. Na Allegro jest ciekawa oferta kart TV bardzo podobnych do "Winfast 2000 Tv Expert" w hmm... niezłej cenie... . Zauważyłem że różni się ona od experta brakiem jakiegoś scalaczka z prawej strony od CX238881, może ktoś napisać co to za układ ( lub spisać z niego dane), brak też gniazdka od pilota. Co sądzicie o tej karcie? Warto? http://allegro.pl/item102388941_nowy_tuner...tek_lr6611.html Tez mnie to interesuje i prosilbym o jakies informacje, osoby ktore sie w temacieorientuja. Pilot to akurat najbardziej zbedna rzecz i jesli ten scalak ma odpowiadac wlasnie z komunikacje IR z pilotem to ta karta to hit rynkowy w tej cenie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Nie żebym się czepiał, ale skoro to "Nówka" to czy nie powinna mieć gwarancji przynajmniej 1 rok i czy nie powinno być jakiegoś śladu po tym modelu na stronie leadteka? Edytowane 10 Maja 2006 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Zamówiłem i zadzwoniłem, gostek mówił że gwarancja będzie. Pilota też nie potrzebuje, mam od win MCE. Jak będę miał to napisze co to za szrot. Ponawiam proźbe, napiszcie co to za układ obok procka karty, co na nim pisze, poszuka się na googlu i może okaże się, że jest faktycznie odpowiedzialny za komunikacje z pilotem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Zamówiłem i zadzwoniłem, gostek mówił że gwarancja będzie. Pilota też nie potrzebuje, mam od win MCE. Jak będę miał to napisze co to za szrot. Ponawiam proźbe, napiszcie co to za układ obok procka karty, co na nim pisze, poszuka się na googlu i może okaże się, że jest faktycznie odpowiedzialny za komunikacje z pilotem.. czekam z niecierpliwością na "recenzję";sam jestem zainteresowany tym towarem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Jeśli chodzi o gwarancje to zadnej pisemnej i rachunku nie było, karta faktycznie wygląda na nową (nie było śladów od wsadzania w slot). Dostałem jeszcze sterowniki (nagrane) i kabelek wewnetrzny do k. dżwiękowej. Jeśli chodzi o odbiór TV i radia, to jest dokładnie to czego się spodziewałem i nawet pozytywnie zaskoczyłem (jakieś 5-6 lat temu miałem jakiegoś Avera na Bt8x8). Obraz z anteny (na szybko zrobiony dipolek i wisi przy oknie, widać maszty w Kołowie) jest taki jaki powinien być z karty TV, tzn bez jakiś "dziwnych" zakłóceń i ogólnie bez wad, wiadomo że nigdy nie będzie to co normalny TV. Do kablówki jeszcze nie podłaczałem. Radio znalazło mi większość stacj na kawałeczku druta. Faktycznie nie ma gniazdka na odb. pilota a scalaczek którego nie ma nie wiem za co mógłby być odpowiedzialny. Na dniach będę wsadzał karte do kompa gdzie mam zajnstalowany program MediaPortal, w sumie na tym najbardziej mi zależy żeby z nim współpracował. He He.. ocena jak najbardziej pozytywna. Edytowane 21 Maja 2006 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 a czy oprócz sterownika dołączono jakieś sensowne program do odtwarzania? Jeśli nie to co polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Na płycie był sterownik i program Winfast PVR, wszystko to co można było znależć na stronie Leadteka. Hmm.. z innych programów, mnie tylko interesuje Mediaportal, niczym innym nie będę zawracał sobie głowy. Może w przyszłości Geexbox albo Knoppmyth. Edytowane 23 Maja 2006 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwojtowi Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Na płycie był sterownik i program Winfast PVR, wszystko to co można było znależć na stronie Leadteka. Hmm.. z innych programów, mnie tylko interesuje Mediaportal, niczym innym nie będę zawracał sobie głowy. Może w przyszłości Geexbox albo Knoppmyth. Czy mediaportal współpracuje z tą kartą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Czy mediaportal współpracuje z tą kartą ??Tak, współpracuje ( http://wiki.team-mediaportal.com/Supported...ftware_Encoding ), ale do "normalnego" działania tej karty, MP potrzebuje b. mocnego procka rzędu 2.8 GHz ( http://forum.team-mediaportal.com/viewtopi...p?p=74504#74504 ). Ja mam Athlona 1.66GHz (2.0XP), chodzi bardzo kiepsko, strasznie klatkuje. MP z kartą sat. działa super. Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...