Skocz do zawartości
Gość lechu1777

Prolink Fx 5600 256mb 3,3ns Golden Limited

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

Witam. Mam ta karte graficzki. Noi OC 350MhZ core, 610 ram. Tak w ogóle to ila ta karta ma 4 potoki i 128bit ? W counter-Strike: Source na 1152x864, High i medium detal (zalezy co) mam od 25-100 fps. Zalezy od mapy, np. dust_2 mam jakies 30-60. Gra się spoko, ale czy coś wiecej wyciagne? Directix 9.0c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w ogóle to ila ta karta ma 4 potoki i 128bit ?

właśnie, zanim ktos zamknie ten temat i kaze szukac :) moze ktos napisze jaka to ma architekturę i czy jest to wyraźnie lepsze od 5200 ;) ?

dobra, znalazłem cos takiego:

Częstotliwość taktowania GPU 324 MHz

Liczba potoków pikseli 4

Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 1

Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków 2 (v2.0)

Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1 (v2.0)

Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v9.0

Szerokość magistrali 128-bitowy(a)

Rzeczywista częstotliwość taktowania 250 MHz (DDR)

czyli faktycznier taki podkrecony 5200 :/

to juz chyba 9600Pro lepsze :) chociaz roznice moga byc marginalne

Edytowane przez welyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że ta karta ma 256mb bo widac że są wolniejsze niż 128mb lepiej ją zmień ale wynik w CS:S nie jest zły, w nowości sobie nie pograsz chyba ze bedziesz jechal na dx 8

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

To ze fx to zla seria to wiem, ale kupowalem kiedy FX był najlepsza kartą... Ja mam taktowanie 325 core i 550 ale po oc (jak wyzej). Ramki jak w temacie 3,3ns... Gra się luźno, ale nic wiecej z tej karty nie bedzie ? Zaden bios-mod, lepsze stery?Nie gram w gry... tylko Counter-Strike i czasem jakaś nowość pozatym nic. Wchodze na www, gg, mp3, programy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli faktycznier taki podkrecony 5200 :/

to juz chyba 9600Pro lepsze :) chociaz roznice moga byc marginalne

:lol2:

9550 leje tego kastrata na starcie. Do 9600 pro tej karcie duużo brakuje.

To ze fx to zla seria to wiem, ale kupowalem kiedy FX był najlepsza kartą... Ja mam taktowanie 325 core i 550 ale po oc (jak wyzej). Ramki jak w temacie 3,3ns... Gra się luźno, ale nic wiecej z tej karty nie bedzie ? Zaden bios-mod, lepsze stery?Nie gram w gry... tylko Counter-Strike i czasem jakaś nowość pozatym nic. Wchodze na www, gg, mp3, programy.

Ten FX nie był najlepszą kartą, ogólnie ta seria to porażka. Sam wiem z własnego doświadczenia, wkopałem się w niezłe gów_no niegdyś. Ale więcej takiego błędu nie zrobie. Wcześniej byłem straszną lamą. Teraz to co innego... Spróbuj zmodyfikowanych jakiś, pokombinuj z omegami, ale jakiegoś wysokiego wzrostu się nie spodziewaj, nawet nie zauważysz różnicy, ale jak chcesz możesz spróbować. BTW ile masz w 01se, 03, 05?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi