labo Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 moze mi ktos powiedziec ile moge podkrecic bezpiecznie P 930 na standardowym coolerze, plyta asus P5LD2 Deluxe? wczesniej nie bawilem sie w oc za wyjatkiem oc grafiki, wiec jestesm zielony. wszystkie rady mile widziane. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 do 1,45v i 65*C w pełnym stresie 2 jajek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 A jeśli chodzi o częstotliwośc, to latają psokojnie do 4.x GHz a dalej to już zależy od szczęścia, skilla itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 no moj dzis dostalem (d930 p5ld2 deluxe 2*512mb 667mhz ddr2 ultra geil + chieftec 450W) polecial maxstable 3.75ghz na 1.375V podwyzszanie napeicia daje drastyczny wzrost temperatury BSOD'y i restarty moze dlatego ze cooler intela ale chlodzenie od kynka w drodze ;) jakby co bede sie dzielil :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 no moj dzis dostalem (d930 p5ld2 deluxe 2*512mb 667mhz ddr2 ultra geil + chieftec 450W) polecial maxstable 3.75ghz na 1.375V podwyzszanie napeicia daje drastyczny wzrost temperatury BSOD'y i restarty moze dlatego ze cooler intela ale chlodzenie od kynka w drodze ;) jakby co bede sie dzielil :P pozdro na boxie żeś wywalił 3,75Ghz? :lol2: Fajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 zaden wyczyn. ja na boxiw swoja 805 bujam na 3,6 a Hipo 920 bujal na ponad 4ghz tez na boxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 a jest tez sobie taka jedna 930, ktora robi 4,5 na boxie i stock v :P pojdzie wiecej ale ponad 70 juz jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 a jest tez sobie taka jedna 930, ktora robi 4,5 na boxie i stock v :P pojdzie wiecej ale ponad 70 juz jest :) heh tez bym tak chcial :P no moja robi 3.75 przy napieciu 1.425V temperatura w spoczynku 50-55 stopni ale przy 2*100% dochodzi do 80 :/ a wlasnie moze ktos obiektywnie sie wypowie jaka jest dopuszcalna temperatura pracy ? widzialem prescoty ktore chodzily normalnie przy 80-90 stopni (zakurzony wiatrak itd) i nic sie nie dzialo :P (to ze na stronie intela jest napisane iz 63 stopnie to wiem) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 gdzies czytalem ze te procki ulegaja uszkodzeniu przy 95* C, ale to wszystko zalezy od sztuki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 hm, podrkecilem swojego procka, na 3, 7 giga, wzrost wydajnosci w 3dmark03 jedynie koło 300 pkt, wiec wzialem sie za napiecie na cpu, podkrecilem na 4,1 i dalej to samo, jesli dam mniejsze niz 4,1 to wydajnosc w 3dmaku 03 obniza sie, moze mi wiec ktos powiedziec jakim napieciem standardowo taktowany jest p930 i ile moge dac napiecia bezpiecznego na niego ? a mzoe cos innego zle robie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 mark 2k3 jest praktycznie niezalezny od procka. jak juz musisz sprawdzac w marku to rob to w wersji 2k1. ja 930 na boxie bujam do 4,2 bo wyzej jest juz za cieplo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 hm, tak jak wspomanilem podrkecilem na 3,75 giga, moze mi ktos powiedziec jakie napiecie ustawic na cpu, bo narazie mam auto. pierwszy raz bawie sie w oc procka, wczesniej tylko bawilem sie w oc grafy. wiec prosze o rade, pozdrawiam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 napiecie moze byc auto te procki stabilnie pracuja na 1.25V a wieksza czestotliwosc ? loteria u mnie jest niestabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 czyli jak zmienie napicie na cpu z auto na dowolną liczbę, to wydajnosc procka nie wzrosnie nic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 jak zmniejszysz moze zaczac nie wyrabiac jak zwiekszysz to zacznie sie grzac i tyle :) jesli teraz jest niestabilny mozesz mu torche dodac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...